روزنامه کیهان در گزارشی به موانع جدی پیشرفت طرح ملی مسکن پرداخته عنوان می کند: طرح مسکن ملی فقط همین دو مشکل را دارد: زمین نمی دهند، وام هم نمی دهند!

دو مانع جدی پیشرفت طرح ملی مسکن

به گزارش سلام نو، روزنامه کیهان نوشت: پرداخت تسهیلات یکی از چالش‌های ساخت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن است. طبق قانون ۲۰ درصد منابع تسهیلات بانک‌ها باید به حوزه مسکن اختصاص پیدا کند اما بر اساس گزارش‌ها این اتفاق نیفتاده است.

تأمین زمین و تسهیلات دو مانع جدی تولید مسکن

پیشرفت طرح ملی مسکن، پس از یک سال از شروع به کارش با دو مانع جدی روبه‌روست. مانع اول همراهی کُند شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات مورد نیاز است و مانع دوم آزاد نشدن زمین‌های دولتی برای شروع به کار پروژه‌هاست.

با پیگیری‌های معمول بروکراتیک خیلی نمی‌توان امیدوار بود که این موانع به زودی مرتفع گردد اما ضرب الاجل‌های رئیس‌جمهور در موضوعات مختلف و پیگیری مستمر مسئولان مربوطه، کرختی دستگاه‌های تنبل را می‌تواند بشکند و ساخت ۴ میلیون مسکن در ۴ سال را محقق سازد.

در ماه‌های اخیر بارها از مسئولان مختلف وزارت راه و شهرسازی، گلایه‌هایی مبنی بر همراهی کُند شبکه بانکی با طرح نهضت ملی مسکن مطرح شده است تا جایی که وزیر راه و شهرسازی به صراحت اعلام می‌کند؛ اگر تسهیلات به‌موقع پرداخت نشود در انجام تعهدات برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی طی ۴ سال با مشکل مواجه می‌شویم.

امتناع شبکه بانکی از پرداخت تسهیلات مسکن

پرداخت تسهیلات یکی از چالش‌های ساخت واحدهای مسکونی در طرح نهضت ملی مسکن است. طبق قانون ۲۰ درصد منابع تسهیلات بانک‌ها باید به حوزه مسکن اختصاص پیدا کند اما بر اساس گزارش‌ها این اتفاق نیفتاده است.

بر اساس برخی آمارها؛ تسهیلات پرداخت شده به نهضت ملی مسکن از منابع بانکی، در ۶ ماه دوم سال ۱۴۰۰ تنها ۲ هزار میلیارد تومان بوده است.

از سوی دیگر در ۶ ماه اول سال ۱۴۰۱، رقم تسهیلات پرداختی نظام بانکی به نهضت ملی مسکن به ۱۶ هزار میلیادر تومان می‌رسد.

به معنای دیگر از زمان ابلاغ قانون جهش تولید و تأمین مسکن ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات به ساخت مسکن اختصاص یافت.

این در حالی ‌است که بر اساس قانون، نظام بانکی در مدت یک سال گذشته باید ۷۵۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن پرداخت می‌کرد.

بر این اساس در طول یک سال گذشته نظام بانکی حدود ۲ درصد از تعهد قانونی خود در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن عمل کرده است.

اما مسئولان بانکی عدم تأمین منابع را برای تخلف بزرگ خود بهانه کرده و از تعهداتشان سر باز می‌زنند. محمدرضا فرزین، رئیس‌ شورای هماهنگی بانک‌ها در این‌باره می‌گوید: «تأمین مالی طرح‌ها در کشور ما دچار ایراد است و به عبارتی پیش از آن که به خود طرح فکر شود باید به تأمین مالی آن ‌اندیشید.»

او می‌افزاید: «با توجه به این که نقدینگی فقط در سرمایه در گردش صنایع، تاثیرگذار است باید از سایر روش‌های جذب مالی که در دنیا هم از آن استفاده می‌شود از جمله صکوک و اوراق مشارکت نیز بهره برد.»

فرزین ادامه داد: «اگر می‌خواهیم به رشد اقتصادی ۸ درصد در کل کشور دست پیدا کنیم باید به سراغ منابع خارجی برویم و با اهرم کردن آن، طرح‌های زیربنایی کشور را به نتیجه برسانیم.»

کد خبرنگار: ۱۴
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***