سلام نو - سرویس گردشگری: سراب در لغت به معنای خیال و تصویر آب یا آبادی یا واحهای است که در بیابان به چشم میخورد. معمولا در بیابانها، منظره آب یا برکه دیده میشود که وقتی به سوی آن حرکت میکنیم، آن هم با همان ساعت پیش میرود و وقتی نزدیک میشویم از نظر محو میشود. این منظره را سراب میگویند. درواقع سراب فریب طبیعت است که در شرایط معین چشم را دچار خطای دید میکند. برخی نیز سراب یا سرآب را در معنای سرچشمه یا منبع آب میدانند. گاهی اوقات نیز برخی چشمههای پرآب در ایران هستند که وجودشان واقعی است و شاید به علت زیبا بودن نام سراب را به خود گرفتهاند یا در فرهنگهای محلی چون سرچشمه آبهای دیگر هستند، به آنها سرآب هم میگویند.
نامیدن سراب به این چشمههای زیبا در معنای سرچشمه بودن آنها است. اما میتواند ایهام هم داشته باشد و خیالانگیز، زیبا و رویایی بودن آنها را نیز در نظر آورد. یکی از این چشمههای پرآب و زیبا، سراب گیان همدان است که هم سرچشمه محسوب میشود و هم چشماندازی خیالانگیز دارد. این سراب از جاهای دیدنی نهاوند است.
سراب گیان در کجا قرار دارد؟
استان همدان به واسطه جاذبه های طبیعی و تاریخی که در خود جای داده است، به یکی از گردشگری ترین استان های کشور تبدیل شده و هرساله میزبان هزاران توریستی می باشد که برای مشاهده این جاذبه ها از سرتاسر دنیا به آن سفر می کنند.. به طور کلی سراب به معنای تصویر آب یا محلی خیالی است؛ به این صورت که هنگامی که به سمت آن حرکت میکنیم آن هم با حرکت ما پیش میرود و در زمانی که به آن می رسیم از نظرها محو می شود.
موقعیت مکانی
تپه گیان در ۲ کیلومتری این سراب قرار دارد. تپه گیان یکی از قدیمیترین آثار تاریخی قابل بازدید و تحقیق هستند. باستانشناسان قدمت تپه گیان را به ۳۷۰۰ سال قبل از میلاد میرسانند. کل مسیر ۲۰ کیلومتری آسفالت بوده و ۵ کیلومتر آخر طبیعت زیبا و سرسبزی دارد. متوسط آب چشمه گیان ۵ درجه سانتیگراد است. جاده این سراب از دیدنیترین جاهای این منطقه است که بسیار باصفا و دیدنی است. آب چشمه نیز در سالهای پیش حجم بسیاری داشت و میتوان گفت سرآب گیان پرآبترین سراب منطقه محسوب میشد. آب این چشه بسیار گوارا است و صدای گوشنواز ریزش آن بر روی سنگها، و تصویر دلنشین آب چشمه یکی از صحنههای زیبا را در این منطقه رقم میزند.
مسیر دسترسی
فاصله تهران تا شهر نهاوند حدود ۴۱۱ کیلومتر (حدود ۵ ساعت) است. برای رفتن به سراب گیان میدان عارف نهاوند را به سمت روستای دهنو بروید، در ادامه مسیر برای دسترسی به سراب از روستای گیان به نزدیکی دامنه کوهها میرسید. در مسیر این سراب، زیبا جنگل طبیعی به وسعت بیش از ۱۰۰ کیلومتر وجود دارد که شامل بلوط، چنار، گردو، زالزالک، بید، گلابی و... است. سراب گیان در فاصله کمی از «سراب کاماسیاب» قرار دارد.
نظر شما