به گزارش سلام نو به نقل از فارس محمد فتحیان ظهر امروز در آیین معارفه رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی با رویکرد علم نافع و محوریت اشتغالزایی پس از انقلاب در سال ۶۹ تشکیل و از سال ۷۱ فعال شده است، گفت: در پی رأی شورای عالی اداری در سال ۹۶، بیش از ۳۰۰ مرکز دولتی ما منحل شد اما با توجه به امکانات و تجهیزات مناسب این مراکز میتوانند به فعالیت مؤثر خود ادامه دهند و رویکرد هیئت رئیسه دانشگاه نیز احیای این مراکز است.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن اشاره به برنامه ششم توسعه کشور، بیان کرد: طبق این برنامه دانشگاههای آموزش عالی در ساختار مهارتی باید ۳۰ درصد از سهم آموزش کشور را بر عهده بگیرند که متاسفانه تاکنون حدود ۱۳ درصد آن محقق شده است.
بیش از ۴۰ درصد از جمعیت بیکار کشور فارغالتحصیلان هستند
فتحیان با بیان اینکه فارغالتحصیلان دانشگاهی نیز در پیدا کردن شغل دچار مشکل هستند، اظهار کرد: بیش از ۴۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را فارغالتحصیلان دانشگاهها تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: جذب نکردن بازار کار توسط دانشگاهها و عدم برخورداری دانشجویان از مهارت کافی از جمله دلایل این مسئله است.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی هدف اصلی دانشگاه را ارتباط مستقیم با صنعت عنوان کرد و گفت: فرآیندهای آموزشی در این دانشگاه مبتنی بر نیاز صنعت و بازار کار طراحی میشوند.
بیش از ۲ میلیون فارغالتحصیل مراکز علمی کاربردی شاغل هستند
فتحیان با بیان اینکه حدود ۵۷۰ مرکز آموزش علمی کاربردی در ۳۲ استان وجود دارد که برخی از آنها نیمه فعالند، اظهار داشت: هماکنون ۲۲۰ هزار دانشجو در این مراکز مشغول به تحصیلند که این آمار با توجه به افزایش حد نصاب متغیر است.
وی با اشاره به اینکه امسال ۱۲۵ هزار نفر در مراکز علمی کاربردی کشور پذیرفته شدند و در مرحله ثبتنام هستند، افزود: بیش از ۲ میلیون نفر یعنی حدود ۶۰ تا ۸۰ درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه جامع علمی کاربردی در صنایع مختلف شاغلند.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی مطرح کرد: حدود یکهزار دوره آموزشی کوتاهمدت و حدود یکهزار رشته در دورههای مقطعدار تعریف شده که از این تعداد ۱۲۵ رشته در حوزههای مختلف و جدید از جمله گرایش فناوری اطلاعات اضافه شده است.
دانشگاه علمی کاربردی تقاضامحور است
فتحیان دانشگاه جامع علمی کاربردی را دانشگاهی تقاضامحور نامید و بیان داشت: هدف اصلی مدیریت جدید دانشگاه تلاش در راستای تقاضامحور بودن دانشگاه مبتنی بر نیاز بازار کار است.
وی با تأکید بر اینکه مراکزی که دارای تضمین اشتغال هستند امکان اخذ مجوز دارند، اظهار کرد: برای توسعه مراکزی که بخواهند به صورت حلقهباز عمل کنند و این تضمین را ندهند، برنامهای نداریم.
اطلاعات مراکز علمی کاربردی پایش میشود
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از مهمترین شاخصهای نظارت بر این مراکز را درصد تسهیل اشتغال اعلام کرد و بیان داشت: در طرح پایش کلیه مراکز علمی کاربردی کشور بناست هر مرکز دارای پروفایلی شامل اطلاعات و آخرین وضعیت عملکرد مرکز باشد.
فتحیان اضافه کرد: بر اساس این مطالعات سطح بلوغ مراکز تعیین میشود.
وی بر رویکرد حمایتی و هدایتی دانشگاه، ضرورت انعقاد تفاهمنامه بین این مراکز و شرکای استخدامیشان و لزوم ارائه آموزشهای کیفی مهارتی همزمان با اشتغالزایی تأکید کرد و گفت: این مراکز باید به سمتی بروند که دانشآموختههایشان به سطحی از مهارت رسیده باشند که در صنعت جذب شوند.
آمار دانشجویان علمی کاربردی استان راضیکننده نیست
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن اشاره به پتانسیلهای استان چهارمحال و بختیاری در زمینههای مختلف، مطرح کرد: باید در جهت ارتقای اشتغال با توجه به نیاز مردم استان حرکت کرد.
فتحیان افزود: دانشگاه علمی کاربردی چهارمحال و بختیاری در حال حاضر هشت مرکز فعال و ۳ هزار دانشجو در سطح استان دارد که این آمار راضیکننده نیست.
وی ضمن تأکید بر برگزاری جلسات مستمر با صنایع استان اظهار کرد: باید خواستار ارتباط پررنگتر صنایع با این دانشگاه بوده و مراکزی نیز در دل صنایع ایجاد کرده تا اشتغال دانشآموختگان مراکز علمی کاربردی تسهیل شود.
معاون نظارت و سنجش دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه پیگیری درخواست کد مدرسی برای اساتید خبره با تحصیلات پایین در دستور کار است، بیان کرد: باید اساتید ماهر و توانمند در استان شناسایی و از آنها برای تدریس در دانشگاه استفاده شود.
فتحیان اضافه کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی تنها دانشگاهیست که میتواند از این افراد خبره استفاده کرده و از این طریق نیز برند دانشگاه و مراکز را تقویت کند.۶۸۰۳۸
نظر شما