به گزارش سلام نو به نقل از فارس، وزیر امور خارجه در گفتوگوی تلفنی با همتای آذربایجانی بر مخالفت ایران با حضور بیگانگان در منطقه تأکید کرد و گفت: به تلاشها برای حل مشکل بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه میدهیم.
در تماس تلفنی امشب (یکشنبه) هشتم آبان ماه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان، برخی موضوعات دوجانبه و نیز مسائل مورد اهتمام مشترک در عرصه منطقهای و بینالمللی مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
حضور بیگانگان در منطقه شرایط را پیچیدهتر میکند
در این گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان ضمن اشاره به مناسبات خوب جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و با اشاره به دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آستانه، بر تمامیت ارضی کشورهای منطقه از جمله جمهوری آذربایجان، تأکید کرد و افزود: ما همواره بر این باوریم که حضور بیگانگان در این منطقه شرایط را پیچیدهتر میکند و ما مخالف این حضور هستیم.
امیرعبداللهیان در ادامه افزود: جمهوری اسلامی ایران راهکار درست حل اختلاف در قفقاز را در نشست ۳+۳ و مکانیسمهای منطقهای جستجو میکند و همواره به تلاشهای خود برای حل مشکل بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه خواهد داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطرنشان کرد: ما امنیت منطقه را مقولهای به هم پیوسته دانسته و امنیت جمهوری آذربایجان را امنیت منطقه و ایران میدانیم و مخالفت خود را با هرگونه استقرار نیروی بیگانه در منطقه اعلام داشته و آن را مغایر با صلح و ثبات و همکاریهای منطقهای میدانیم.
جیحون بایراموف وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان نیز در این گفتوگوی تلفنی، ارتباط مستقیم و مستمر وزرای خارجه دو کشور را نشانگر عمق روابط بین تهران و باکو خواند و گفت: ما برای این روابط ارزش و احترام قائل هستیم.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان در ادامه از تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان و تشریح نتایج سفر به ارمنستان قدردانی کرد و تلاشهای جمهوری اسلامی ایران برای کمک به صلح و ثبات منطقهای را ستود.
بایراموف در پایان مخالفت خود را با استقرار نیروهای بیگانه در منطقه ابراز داشت و بر تداوم همکاریهای منطقهای از جمله در قالب نشست ۳+۳ برای کمک به ثبات و امنیت در منطقه تاکید کرد.
وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان همچنین از سفر پیش روی محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به باکو استقبال کرده و آن را گام مهمی در راستای کمک به پیشرفت روابط دوجانبه توصیف کرد.
نظر شما