شهریار حیدری درباره علت تعلل در احیای برجام آن هم در حالی که روز به روز ایران از این تعلل ضرر مالی میبیند، گفت: «برجام یک موضوع دو طرفه است. به هر حال جمهوری اسلامی و طرفهای دیگر برجام از سال 2015 تا الان این موضوع را به صورت مستمر در دستور کار خود داشتند و نشستهای مختلفی هم برگزار شده است. طی سالهای گذشته هر زمان نزدیک به توافق بودسم، بلافاصله با لابی رژیم صهیونیستی با بهانهجویی و افترا علیه جمهوری اسلامی مواجه شدیم.»
وی افزود: «در دوران ترامپ هم وضعیت به همین شکل بود. بلافاصله بعد از اینکه متوجه شدند برجام در حال نتیجهگیری است، ترامپ از برجام خارج و حدود دوسال متوقف شد. بعد از ترامپ که مجددا مذاکرات در دستور کار طرفها قرار گرفت، امریکا به صورت مستقیم حضور پیدا نکرد و در حاشیه جلسات حضور فعال داشت. حدود شش ماه پیش در حالی که موضوعی نمانده بود که محل مذاکره در برجام باشد، بازهم کارشکنی امریکا و لابی رژیم صهیونیت، این مهم را مورد تاثیر قرار داد که تا امروز این وضعیت استمرار دارد.»
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با اشاره به تاثیر اعتراضات در روند مذاکرات، تاکید کرد: «اعتراضات در تهران و اغتشاشات، منجر شد که کشورهای اروپایی و امریکایی تحریمهای جدیدی علیه ایران اعمال کنند. با اعمال تحریمهای جدید خود به خود برجام هم زیر سوال میرود، چراکه اولین و آخرین بحثی که ما در برجام مذاکره کردیم، لغو تحریمهاست و اینکه برای همکاری با برجام، جمهوری اسلامی به چند سال گذشته برگردد.»
حیدری ادامه داد: «یک سری بحثها هم بین جمهوری اسلامی و کشورهای مذاکرهکننده وجود دارد و مجددا امریکا از طریق سفارت سوییس یک سری سری مکاتباتی انجام داده که در عین حال ایران هم مستقیم و غیرمستقیم به آن پاسخ داده است. منتظریم نتیجه تبادل نامهها منجر به نشست بعدی شود تا تصمیم نهایی گرفته شود.»
وی در واکنش به اینکه بنابر ادعای خبرگزاری آلمان، آمریکا مرگ برجام را اعلام کرده است، گفت: «مباحث مختلفی مطرح شده که این بستگی به رفتار امریکا و کشورهای اروپایی درموضوع برجام. دارد. اگر تمایلی به ادامه ندارند، قطع به یقین دیگر ادامه دادن برجام بیمعناست. به همین جهت جمهوری اسلامی هم برای ادامه مذاکرات و هم نتایج آن انگیزه دارد اما اگر از برجام خارج شوند طبیعتا ما هم تمایلی به ادامه دادن، نداریم.»
نظرات