«امیرحسن کاکایی» عضو هیات علمی دانشکده مهندسی خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران از طبیعی بودن افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو آن را و واکنش نسبت به شرایط اقتصاد کلان کشور قلمداد کرد.

این خودرو یک شبه ۳۵ میلیون گران شد! | علت افزایش قیمت خودروها در یک هفته گذشته چیست؟

به گزارش سلام نو، «امیرحسن کاکایی» امروز (سه‌شنبه)‌ اظهار داشت: از ابتدای سال پیش‌بینی می‌شد که قیمت خودرو در کشور تا پایان سال دست‌کم معادل نرخ تورم کشور (حدود ۴۰ درصد تورم) افزایش یابد.

وی بیان‌داشت: مطابق گزارش‌ها تا پایان آبان‌ماه فقط در بخش خودرو شاهد رشد ۳۰ درصدی قیمت‌ها در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بودیم.

کاکایی یادآور شد: یک هفته پیش اعلام شد که تورم بخش صنعت از ۴۰ درصد گذشت، بنابراین یک اختلاف ۱۰ درصدی را در تورم بخش خودرو تا پایان آبان داشتیم.

وی افزود: از قبل هم قابل پیش‌بینی بود که با انجام واردات خودرو و تخصیص یک میلیارد ارز به آن، مصرف ارز افزایش یافته و بر این اساس به عنوان یکی از عوامل در افزایش نرخ ارز موثر خواهد بود.

این استاد دانشگاه به سه شب قبل و اعلام رییس‌کل بانک مرکزی مبنی بر تخصیص ارز خودروهای وارداتی اشاره کرد و ادامه‌داد: فردای آن روز شاهد جهش قیمت‌ها و بیشتر شدن سرعت رشد قیمت‌ها بودیم.

وی اظهار داشت: در یک هفته اخیر همه اخباری که در زمینه صنعت خودرو داشتیم، از رشد ۱۵ درصدی تولید، رشد تولید خودروسازان خصوصی، تسریع فرآیند واردات، فروش هایما در بورس کالا به قیمت پایه، آمادگی بهمن‌خودرو برای عرضه اقساطی خودرو به مردم و غیره همگی مثبت بود، همچنین شاهد تبلیغات متعدد واردکنندگان در بیلبوردهای سطح شهر بودیم؛ بر این اساس خریداران انتظار داشتند تا قیمت‌ها نیز روند نزولی در پیش بگیرد، اما این‌چنین نشد.

کاکایی با اشاره به برخی اخبار نا امیدکننده در سطح اقتصاد کلان در یکی دو هفته اخیر، گفت: نتیجه این شرایط را در وهله نخست در بورس دیدیم، به‌طوری با وجود همه تلاش دولت برای تقویت بورس، اما شاخص منفی شد و شاهد خروج سرمایه‌ها با ارقامی درشت از سوی حقوقی‌ها بودیم.

وی افزود: خبرهایی درخصوص کاهش ارزش ریال و نگرانی‌هایی در خصوص اقتصاد نیز سبب شد تا نرخ ارز روند افزایشی در پیش بگیرد، به‌طوری که در یک ماه و نیم گذشته قیمت دلار در بازار آزاد از ۳۴ به ۳۷ هزار تومان رسید (رشد ۹ درصدی) که به معنای رشد ۹ درصدی قیمت‌ها است.

این کارشناس صنعت خودرو بیان‌داشت: در این شرایط و با توجه به اوضاع خراب بورس و اینکه قیمت ملک نیز رشد زیادی را تجربه کرده و از دسترس خارج است، سرمایه‌گذاران به سمت خودرو متمایل می‌شوند، زیرا تا حدود زیادی خاطرجمع هستند که ارزش آن از بین نمی‌رود و از طرفی نقدشوندگی آن نیز راحت تر است.

وی تصریح‌کرد: با وجود مطالب یاد شده، افزایش قیمت‌ها در بازار خودرو طبیعی بوده و واکنشی نسبت به شرایط اقتصاد کلان کشور است.

بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد که دیروز افزایش قیمت‌ها در بازار در میان خودروهای چینی بیشتر بود؛ چراکه به دنبال موضع اخیر چین در قبال جزایر ایرانی تنب‌بزرگ، تنب‌کوچک و ابوموسی و حمایت این کشور از ادعاهای امارات در مورد این سه‌جزیره، این پرسش مهم با مرور داستان ممنوعیت خودروهای فرانسوی، برای افکار عمومی ایجاد شده بود که واکنش دولت به اقدام چینی‌ها به‌خصوص در حوزه خودرو چه خواهد بود و این‌که واردات خودروهای چینی متوقف می‌شود؟

اما بلافاصله وزارت صنعت در مقابل گزارش‌هایی که در خصوص منتشر شده بود، اعلام کرد: فرانسوی. ها سهمی در بازار بزرگ خودروی کشورمان نخواهند داشت و واردات هرگونه خودرو از این کشور ممنوع خواهد بود، اما این ممنوعیت شامل کشوری نظیر چین که پروژه‌های مختلفی با صنعتگران کشور دارند، نیست.

این خودرو چینی ۳۵ میلیون تومان گران شد

گزارش‌ها نشان می‌دهد که دیروز خودروهای چینی در بازار با افزایش ۱۰ تا ۳۶ میلیون تومانی قیمت مواجه شدند.

بررسی‌ها حاکی از آن است که در طول یک روز گذشته خودرو ام‌وی‌ام ۳۱۵هاچ‌بک پلاس مدل ۱۴۰۰ ۳۵ میلیون تومان گران شده و با قیمت ۵۳۰ میلیون تومان به فروش می‌رود. مدل ۱۳۹۹ این خودرو نیز رشد ۲۵ میلیون تومان قیمت را تجربه کرده و هم‌اکنون ۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد.

در بازار خودرو همچنین ام وی ام X۲۲ اتوماتیک اسپرت اکسلنت مدل ۱۴۰۰ ۱۰ میلیون تومان گران شده و ۶۱۵ میلیون تومان فروخته می‌شود. مدل ۱۳۹۹ این خودرو هم با افزایش حدود ۱۰ میلیون تومانی قیمت، با نرخ ۵۹۵ میلیون تومان به فروش می‌رود.

ام وی ام X۲۲ اتوماتیک اسپرت لاکچری مدل ۱۴۰۱ هم دیروز در بازار ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشت و با قیمت ۶۵۵ میلیون تومان به فروش رفت. اما مدل ۱۴۰۰ این خودرو بدون تغییر قیمت، ۶۳۵ میلیون تومان قیمت داشت.

ام وی ام X۲۲ PRO IE مدل ۱۴۰۱ هم ۱۰ میلیون تومان گران شده و در بازار با قیمت ۷۴۰ میلیون تومان فروخته می‌شود. اما ام وی ام X۳۳ S ۵ سرعته اتوماتیک مدل ۱۴۰۱ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، در بازار به قیمت ۸۲۰ میلیون تومان به فروش رفت. اما ام وی ام X۵۵ اکسلنت مدل ۱۴۰۰ با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، ۹۳۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد.

برلیانس در بازار چه تغییری کرد؟

بنا به این گزارش، در بازار خودرو برلیانس کراس ۱.۶۵ لیتر مدل ۱۳۹۹ در حدود ۲۰ میلیون تومان گران شده و ۷۳۰ میلیون تومان قیمت پیدا کرد. مدل ۱۳۹۸ این خودرو اما با افزایش ۲۰ میلیون تومانی به ۶۸۰ میلیون تومان رسید.

برلیانس H۲۳۰ اتوماتیک مدل ۱۳۹۹ هم ۱۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و با قیمت ۵۴۰ میلیون تومان به فروش می‌رود. اما برلیانس H۲۳۰ دنده‌ای مدل ۱۴۹۹ حدود ۱۰ میلیون تومان گران شده و ۴۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رود.

در این میان، برلیانس H۳۲۰ ۱.۶۵ اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ در حدود ۱۵ میلیون تومان افزایش قیمت پیدا کرده و به قیمت ۷۱۵ میلیون تومان رسید. برلیانس H۳۳۰ ۱.۶۵ اتوماتیک مدل ۱۴۰۰ نیز ۱۵ میلیون تومان گران شده و در بازار به قیمت ۷۱۵ میلیون تومان فروخته شد.

آخرین قیمت چانگان

در بازار خودروهای چینی همچنین چانگان CS ۳۵ مدل ۱۳۹۸ با افزایش ۳۰ میلیون تومانی، ۷۶۰ میلیون تومان فروخته شد.

قیمت چری چه تغییری کرد؟

اما قیمت چری آریزو ۵T IE مدل ۱۴۰۱ در حدود ۱۰ میلیون تومان گران شده و به قیمت ۸۷۰ میلیون تومان رسید. چری آریزو ۶ اکسلنت مدل ۱۴۰۱ نیز ۲۰ میلیون تومان افزایش قیمت داشته و یک میلیارد و ۶۰ میلیون تومان به فروش رفت. چری تیگو ۵ IE مدل ۱۴۰۰ اما ۱۰ میلیون تومان گران شد و به قیمت ۹۳۰ میلیون تومان رسید. چری تیگو ۷ IE مدل ۱۴۰۱ هم با افزایش ۱۰ میلیون تومانی قیمت به نرخ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان فروخته شد.

کد خبرنگار: ۱۵
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***