کامپوزیت دندان یعنی چه؟
به گزارش سلام نو، کامپوزیت دندان از ماده ای به نام رزین کامپوزیت تهیه می شود. رزین کامپوزیت همان موادی است که برای پر کردن دندان هم از آن استفاده می شود. کامپوزیت دندان برخلاف لمینت دندان نیازی به ساخت در لابراتوار ندارد و در همان مطب دندان پزشکی تهیه و نصب می شود. این مواد به صورت کامل و مستقیم بر روی دندان قرار داده میشود. نصب و تهیه کامپوزیت دندان مانند مجسمه سازی است.
در این روش هرگز نباید هیچ گونه درز و منفذی بین دندان و کامپوزیت باقی بماند. با توجه به مراحلی که بیان کردیم قطعا همه ما می دانیم که انجام روش زیبایی کامپوزیت نیازمند دقت، ظرافت و هنر خاصی است که کاملا مربوط به متخصص شما می باشد.
بدین صورت که باید پزشک با مهارت و تخصص خاص خود این مواد را بر روی دندان فرم دهد. پس از آن که فرم نهایی کامپوزیت در هر مرحله اجرا شد باید به وسیله نور مخصوص مرحله محکم سازی اجرا شود. یکی از چالش هایی که برای اجرای کامپوزیت وجود دارد تطابق رنگ، خطوط و ضخامت کامپوزیت بر روی دندان های مختلف است.
در واقع کامپوزیت دندان یک ماده خمیری شکل است که اگر بخواهند آن را برای انجام روش کامپوزیت ونیر استفاده کنند باید آن را به وسیله قلم های مخصوص بر روی دندان قرار دهند و سپس آن را فرم دهند. در نهایت با استفاده از نوری که از دستگاه لایت کیور تابیده می شود سفت و محکم می شوند و به دندان باند می شوند.
عوارض کامپوزیت دندان چیست؟
عوارض احتمالی حاصل از کامپوزیت دندان شامل افزایش حساسیت در دندانها و مشکل در تنظیم دندانهای جدید شماست که سبب تغییر در اندازه و شکل دندان ها می شود. هر دوی این عوارض معمولا موقتی است. از آنجا که روکش های کامپوزیت جایگزینی کاملا طبیعی برای دندان ها نیستند ، بازرسی کردن آنها از نزدیک نیز ممکن است تغییرات جزئی در رنگ آنها را نشان دهد.
در مواردی که برای قرار دادن کامپوزیت دندان تراشیدن مینای دندان لازم باشد ، کامپوزیت ونیر بدون عارضه نیست. در صورت مراقبت ناصحیح در این موارد ممکن از تراشیدن دندان به پوسیدگی دندان منجر شود.
کامپوزیت دندان یک روش دندانپزشکی زیبایی است که نیاز به مهارت بالای دندانپزشک دارد. زیرا مواد کامپوزیتی همانند روکشهای لمینت در آزمایشگاه ساخته نمی شوند و ساختن آنها روی دندان بیمار و توسط دندانپزشک انجام می شود بنابراین هنر، مهارت و تجربه ی دندانپزشک در کامپوزیت دندان حرف اول را می زند. کار کردن با مواد کامپوزیتی دشوار است و عدم تجربه و مهارت دندانپزشک ، نارضایتی بیمار را در پی خواهد داشت.
کامپوزیت دندان ممکن است به تورم لثه منجر شود. در صورت بروز التهاب لثه باید سریعا به متخصص دندانپزشک مراجعه شود تا اقدام درمانی مناسب و بهنگام صورت بگیرد.
ایا انجام کامپوزیت ونیر یا لمینت به دندانها اسیب می رساند ؟
مانند هر کار درمانی-زیبایی دیگر پاسخ به سوال بالا به انتخاب طرح درمان مناسب و اجرای دقیق عمل بر می گردد.
قاعدتا خیلی از موارد و مشکلات قابل اصلاح با کامپوزیت ونیر یا لمینت نیست و اگر در چنین مواردی اینکارها انجام شود باعث بروز مشکلات زیادی برای بیمار می شود، مثلا بعضی از نامرتبی ها مستلزم انجام درمان ارتودنسی هستند و با ونییر یا لمینت قابل اصلاح نیستند.
نکته دیگر هم بحث اجرای دقیق و اصولی درمان است، یعنی اگر فردی مورد تجویز کامپوزیت یا لمینت باشد ولی کار درمانی بی کیفیت برایش انجام شود، باز هم دچار مشکلات متعدد و شکست درمان خواهد شد.
عوامل مؤثر بر قیمت کامپوزیت دندان
برند و کشور سازنده کامپوزیت
همه ما خوب میدانیم که برند هر کالایی بر روی قیمت آن تاثیر مستقیم دارد.قیمت کامپوزیت دندان نیز از موارد است که از برند کامپوزیت تاثیر میپذیرد.
تعداد واحد کامپوزیت
هزینه کامپوزیت دندان به قیمت هر واحد کامپوزیت بستگی دارد. قیمت هر واحد کامپوزیت بنا بر فاکتورهای مشخصی متفاوت است بنابراین قیمت دندان کامپوزیت به تعداد واحد آن وابسته است.
دستمزد دندانپزشک
در کیلینیکهای مختلف ما شاهد قیمتهای متفاوتی برای هزینه کامپوزیت هستیم که این اختلاف به دلیل دستمزد دندانپزشک و کادر درمانی به وجود آمده است.
درمان های جانبی مورد نیاز
بعد از انجام کامپزیت دندان قیمت کامپوزیت دندان ها به اتمام نمیرسد.با وجود برخی درمان های جانبی بعد از انجام عمل هزینههای کامپوزیت ممکن است بیشتر شود.برخی از این درمان های جانبی مورد نیاز عبارنتد از:
درمان پوسیدگی دندان
پوسیدگی دندان بعد از انجام کامپوزیت از موارد بسیار شایعی است که در بیماران دیده میشود.رفع و اصلاح این پوسیدگی بسیار مهم است و برای انجام این اصلاحات باید هزینههای جدیدی را به هزینه کامپوزیت دندان اضافه کنیم.
برداشتن روکش یا کامپوزیت های قبلی
برداشتن روکش یا کامپوزیت های قبلی میتواند در فرایند کامپوزیت فعلی تاثیر داشته باشد. هزینه این اصلاحات از مهمترین تاثیراتی است که کامپوزیت دندان را تحت الشعاع قرار میدهد.
شرایط کلینیک یا درمانگاه
تجهیزات کیلینیکهای مختلف و تخصص کادر درمانی و دندانپزشک از مهمترین نکاتی است که در کامپوزیت دندان باید به آن توجه داشت.این ویژگیها در انتخاب کیلینیک میتواند قیمت انواع کامپوزیت دندان را بیشتر کند.
پرداخت هزینه کامپوزیت دندان به صورت اقساطی
هزینههای انجام کامپوزیت دندان ممکن است بسیار سنگین باشد مخصوصا اگر تعداد واحد دندانهای کامپوزیتی بالا باشد.بنابراین پرداخت هزینههای کامپوزیت دندان به صورت تمام نقدی برای بسیاری از علاقهمندان امکانپذیر نیست.با این حساب پرداخت به صورت اقساطی میتواند کمک بسیار خوبی در زمینه اقتصادی باشد.همهی ما خوب میدانیم که پرداختهای اقساطی ممکن است در بسیاری از کیلینیکهای دندان پزشکی قابل دسترس نباشند.
آیا هزینه کامپوزیت دندانها را بیمه پرداخت میکند؟
به طور کلی بیمه در پرداخت هزینهی جراحی زیبایی مسئولیتی قبول نمیکند. از آنجایی که کامپوزیت دندان نیز از شاخههای زیبایی است،نمیتواند تحت پوشش بیمه باشد.البته در صورتی که کامپوزیت دندان در جهت پر کردن جای خالی یک دندان باشد بیمه در هزینههای درمانی به بیماران کمک میکند.
تفاوت کامپوزیت با لمینتهای سرامیکی
یکی از پرسشهای همیشگی در زمینه درمان زیبایی دندان، تفاوت لمینتهای کامپوزیتی و سرامیکی است. پوششهای زیبایی کامپوزیتی، درست مثل کامپوزیتهای درمانی توسط پزشک و بهصورت لایه به لایه روی دندان قرار میگیرند.
به کمک این درمان میتوان ایرادات کلی دندان از جمله شکستگی، بدرنگی، فواصل نادرست و ترکهای دندانی را درمان کرد. بااینحال باید این موضوع در نظر گرفته شود که نتیجه نهایی درمان با کامپوزیت، به تخصص مستقیم پزشک و نوع کامپوزیت استفادهشده مرتبط است.
نظر شما