حمل و نقل دریایی چیست؟
از دیگر انواع روشهای حملونقل و باربری، حمل و نقل دریایی است.
این روش بخش بزرگ و جدانشدنی از تجارت و صنعت حملونقل است، بهطوریکه خدمات حمل و نقل دریایی یکی از روشهای تأثیرگذار در تجارت بینالمللی است.
موضوع حمل و نقل دریایی به دلیل تأثیرگذاری بر قیمت تمامشده کالا در کشورها جایگاه ویژهای نسبت به سایر روشهای حمل و نقل دارد.
تالی گیری چیست؟
پس از صدور اجازه، عملیات تخلیه آغاز می گردد و برای کنترل کالاهای تخلیه شده مشخصات ظاهری بسته ها بتدریج که تخلیه می شوند در فهرست هایی ثبت می گردند که این عمل را تالی گیری می گویند و با مشارکت نماینده گمرک ( بندر ) و موسسات حمل و نقل انجام می شود.
به هر حال گمرک با بندر مکلف است تا پانزده روز پس از خاتمه تخلیه با مؤسسه کشتیرانی تسویه حساب نمایند و به همین منظور قبلاً برای هر قلم بارنامه قبض انبار صادر می شود. در گام بعد شرکت حمل با صاحب کالا تسویه حساب نموده، ترخیصیه و قبض انبار را به وی تحویل می دهند و صاحب کالا با در دست داشتن این اسناد و دیگر اسناد لازم اقدام به ترخیص کالا از گمرک می نماید.
حمل و نقل دریایی و ارسال بار با کشتی ، یکی از مقرون به صرفه ترین روش های حمل و نقل در سطح بین المللی است . به همین دلیل جای تعجب نیست که بیش از ۹۰٪ از کالاهای غیر عمده ای توسط کشتی های کانتینری حمل می شوند . علاوه بر این حمل بار دریایی برای محموله های بزرگ یا مهاجرت به خارج از کشور نیز گزینه ایده آلی است .
در ادامه این بخش با ما همراه باشید و اطلاعات خوبی در رابطه با ارسال بار با کشتی کسب کنید .
حمل بار دریایی در زمانی که حجم بالایی از کالا را میخواهید به خارج از کشور بفرستید گزینه بسیار مطلوبی برای شما میباشد. در جهانی که دیگر حد و مرزی برای تجارت و تبادل کالا وجود ندارد و ما با کمک اینترنت تجارت میکنیم باید وسیله نقلیهای را برای ارسال کالایمان انتخاب نماییم که مقرون به صرفه باشد. در همین راستا ارسال بار با کشتی در بسیاری از مواقع ارزش خود را نشان میدهد.
ارسال بار با کشتی (حمل و نقل بین المللی دریایی ) چیست ؟
اگر زمان دریافت کالا در کشور مقصد برای شما دارای اهمیت کمتری هست و یا قصد دارید محموله های بزرگ و سنگین را به سایر کشورها ارسال کنید ، بهترین گزینه این است که از روش حمل و نقل بین المللی دریایی استفاده کنید . زیرا ارسال کالاهای سنگین از نظر هوایی گاهی هزینه بسیار بالایی داشته و مقرون به صرفه نیستند و حمل و نقل کالا از طریق دریا ، معمولا جایگزین مناسبتری است و کمک میکند تا در هزینه های حمل و نقل بین المللی کمی صرفه جویی داشته باشید .
اگر محموله ای که قرار است به کشور دیگر ارسال کنید از حجم و اندازه بسیار بالایی برخوردار است ، در نظر گرفتن یک کانتینر کامل برای حمل و نقل دریایی ، ممکن است مناسب ترین گزینه برای شما باشد و فرقی نمیکند محموله شما شخصی یا تجاری باشد .
لوازم منزل معمولا به صورت دریایی ارسال میشوند
ما در مطالب مختلفی عنوان کرده ایم که مقرون به صرفه ترین روش ارسال لوازم منزل با کشتی و به صورت دریایی است.
همان طور که در ادامه توضیح میدهیم ممکن است که حجم لوازم شما کمتر از یک کانتینر باشد. در این صورت شما میتوانید از کانتینر اشتراکی بهره مند شوید که در عین حال بار شما با بارنامه و بیمه جدا و به صورت تفکیک شده ارسال میشود.
همچنین اگر حجم بار شما به اندازه یک کانتینر ۲۰ یا ۴۰ فوت باشد میتوانید لوازم خود را به صورت کانتینر دربست ارسال کنید.
به چه مقاصدی از ایران بار با کشتی ارسال میشود؟
آمریکا و کانادا: بنادر لس انجلس، بالتیمور، هیوستون، واشنگتون، تورونتو، ونکوور، مونترال، کلگری
اروپا: بلژیک، آلمان، فرانسه، ایتالیا، سوئیس، نروژ، فنلاند، سوئد و..
استرالیا: بنادر سیدنی، آدلاید، پرت، بریزبن، ملبورن
قاره آفریقا: نیجریه، آفریقای جنوبی، کنیا و …
شرق: هند، چین، ژاپن و ..
حمل دریایی به چه روش هایی صورت میگیرد؟
با توجه به اینکه شما چه شیوه ای را برای حمل دریایی انتخاب میکنید اصطلاحات متفاوتی در این خصوص استفاده میشود. بهتر است حالا که قصد ارسال بار با کشتی را دارید کمی بیشتر با این اصطلاحات آشنا شوید.
عموما بارهای دریایی با کانتینر ۲۰ فوت و یا کانتینر ۴۰ فوت حمل میشود. اما حمل بارهای خاص به صورت قله ای یا بارهای مربوط به مایعات و گازها شرایط خاص خود را دارد.
در حمل دریایی با کشتی و به صورت کانتینری بارها به دو صورت کلی کانتینر اشتراکی LCL و یا کانتیر دربست FCL حمل میشوند.
حمل دریایی با کانتنیر دربست (FCL):
برای مثال در صورتی که حجم بار شما در حمل دریایی به میزانی است که لازم باشد به صورت دربست یک کانتینر را در اختیار بگیرید نوع درخواست شما FCL خواهد بود.
حمل دریایی به صورت خرده بار (LCL):
همچنین درصورتی که حمل دریایی بار برای شما به صورت خرده بار باشد نوع درخواست LCL خواهد بود. مثلا زمانی که شما میخواهید بخشی از یک کانتینر را اجاره کنید.
حمل دریایی به صورت فله (Bulk – Break Bulk):
در شرایط حمل دریایی بارهای فله مانند خاک، مواد معدنی و … نوع درخواست Bulk – Break Bulk خواهد بود.
انواع بار در حمل و نقل دریایی
حمل دریایی و اقیانوسی با نرخ باربری متفاوت دریا می تواند به چند دسته مختلف تقسیم شود ، که در زیر توضیح داده شده است.
حمل و نقل دریایی عمیق از دریا:
خدمات حمل و نقل با اعماق دریا به معنای حمل و نقل بین قاره ای با عبور از اقیانوس ها ، پوشش مسافت های طولانی و استفاده از کشتی های بزرگ است. حمل و نقل دریای عمیق اغلب برای کالاها ، به عنوان مثال سنگ آهن ، روغن ، سیمان و کود مورد استفاده قرار می گیرد.
حمل و نقل دریایی کوتاه (همچنین به عنوان حمل و نقل ساحلی نیز شناخته می شود):
روبروی خدمات حمل و نقل در اعماق دریا ، این نوع حمل و نقل کالا در مسافت های نسبتاً کوتاه انجام میشود. این کشتی ها که در مقایسه با کشتی های عمیق بسیار کوچکتر هستند و بعضی اوقات نیز می توانند به داخل کشور سفر کنند ، از اقیانوس عبور نمی کنند بلکه در امتداد ساحل و سایر آب ها حرکت می کنند. حمل و نقل دریای کوتاه نیز اغلب برای کالاها مورد استفاده قرار می گیرد ، گرچه حجم آنها کوچکتر است و نرخ بارهای دریایی متفاوتی را شامل می شود.
حمل و نقل دریایی داخلی:
این به معنای حمل و نقل توسط کشتی هایی با استفاده از آبراه های داخلی است که شامل رودخانه ها ، کانال ها و دریاچه ها است. حجم آن در مقایسه با حمل و نقل دریایی کوتاه و کم عمق است و کشتی ها برای آبراه های داخلی طراحی شده اند. نمونه هایی از محصولاتی که توسط آبراه های داخلی کشور حمل می شوند عبارتند از: فرآورده های نفتی ، معادن و محصولات شیمیایی.
اطلاعات و مدارک لازم برای حمل بار دریایی
- اطلاعات محل بارگیری در بارگیری محموله های EXW آدرس مبدا بار و همچنین در بارگیری FOB نام دقیق بندرگاه مبدا بایستی در اختیار ما به عنوان شرکت حمل و نقل دریایی بار قرار گیرد.
-
بندرگاه مقصد به عنوان محل خروج بار از کشتی حامل
-
نوع حمل و نقل دریایی ( برای مثال فول بار FCL یا خرده بار LCL )
-
تعداد کانتینر و همچنین ابعاد کانتینر
-
تعداد کارتن ها و یا پالتهای در کانتینر (همچنین ذکر شود که پالت ها و بار قابل بارچینی است یا خیر)
-
حجم و وزن هر بسته بندی یا پالت
-
نوع بار و کد تعرفه
مراحل ۱۲ گانه حمل کانتیر با کشتی به صورت کلی
مراحل ارسال بار با کشتی و حمل و نقل دریایی به شرح زیر میباشد:
- کارشناسی و بازدید رایگان در مورد بسته بندی و تخمین سایز کانتینر کشتی
- اعلام هزینه حمل کانتینر
- بسته بندی با کیفیت استاندارد و تهیه لیست لاتین بسته بندی
- بار گیری کانتینر و حمل محموله و ارسال به گمرک غرب تهران یا سایر گمرکات جهت محمولات تجاری
- انجام تشریفات گمرکی – بازرسی توسط سگ مواد یاب و پلمپ کانتینر در گمرک غرب تهران
- حمل کانتینر به گمرک شهر بندر عباس
- سمپاشی کانتینر و دریافت گواهینامه های معتبر بین المللی (در صورت نیاز)
- تحویل کانتینر به کشتیرانی
- محاسبه و صدور بیمه نامه بین المللی (صدور بارنامه دریایی) + بیمه کالا
- صدور نهایی بارنامه دریایی و تکمیل مدارک مورد نیاز
- بارگیری کانتینر به کشتی و پرداخت کرایه حمل دریایی و سایر هزینه های مربوطه
- پیگیری بار
ابعاد کانتینرها در حمل بار با کشتی
نکته یک: حمل ونقل دریایی از تمامی بنادر جنوبی کشور مثل بندر عباس، بوشهر، خرمشهر، بندر امام خمینی، بندر چابهار و… صورت میگیرد که با توجه به امکانات بیشترسرویس دهی کانتینری و تخلیه در بندرعباس و بندر بوشهر بیشتر محمولات کانتینری از این دو بندرارسال میشود.
نکته دو: حمل و نقل دریایی لوازم و کالاهای تجارتی عمدتا توسط کانتینرهایی با سایزهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوت انجام میشود.
- حجم یک کانتینر ۲۰ فوت حدود ۳۰ متر مکعب و حجم کانتینر ۴۰ فوت حدود ۶۰ متر مکعب می باشد.
- حداکثر ظرفیت کانتینرهای معمولی ۲۰ تن است.
طول یک کانتینر ۲۰ فوتی ۶ متر و عرض و ارتفاع تقریبی آن ۲.۳۰ متر است.
طول یک کانتینر ۴۰ فوتی ۱۲ متر و عرض و ارتفاع تقریبی آن ۲.۳۰ متر است.
برای فریت دریای کانتینر ۲۰ فوت HEAVY DUTY تا ۲۶ تن و کانتینر ۴۰ فوت HIGH CUBE تا ارتفاع ۲/۶۰ متر قابل بارگیری برای حمل بار با کشتی هستند.
مزایای حمل و نقل دریایی
- هزینه پایین حمل کالا نسبت به دیگر روشهای باربری
- پرداخت وجه در مقابل اسناد معتبر
- سرعت جابهجایی حجم بالای کالا
- ثابت بودن نرخ کرایه چون این نرخ توسط شرکتهای بزرگ حمل و نقل تعیین میشود.
- کمترین میزان آلودگی محیط زیست
- کمترین میزان خسارت و آسیب کالا
علاوه بر این سهم حمل و نقل دریایی در جابجایی کالاها در تجارت بینالمللی حدوداً ۹۰ درصد کل این تجارت را تشکیل میدهد.
دلایل استفاده از حمل و نقل دریایی در ایران
- دارا بودن حدود ۳۰۰۰ کیلومتر خطوط ساحلی
- دسترسی به دریا در شمال و جنوب کشور
- دسترسی به آبهای آزاد (اقیانوس هند)
- قرارگیری کشور بر سر مسیر گذرگاه های ترانزیتی شمال، غرب و شرق و دسترسی به دریای خزر در شمال و دریای عمان و خلیجفارس در جنوب کشور
- عملکرد ارتباطدهنده کشورهای آسیای میانه با آبهای جنوب کشور
انواع روشهای حمل و نقل دریایی
در این نوع حمل و نقل، حمل بار با روشهایی مانند کراس استافینگ،ترانشیپ، چارترینگ و گروپاژ انجام میشود.
حمل و نقل دریایی کراس استافینگ | کراس استافینگ یا Cross Stuffing :
حمل دریایی کالا از بندرهایی که امکان ارسال کالا بهصورت مستقیم به ایران نمیباشد، به روش کراس استافینگ انجام میشود. در این روش حمل و نقل دریایی کانتینر حاوی محموله، از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال مییابد. شرکت جهان پیمان بار نیز قادر به حمل دریایی به روش کراس استافینگ برای مشتریانی که تمایل به صدور مجدد بارنامه با شرایط درخواستی و موردنظر خوددارند، میباشد.
در برخی از شرایط امکان ارسال مستقیم کالا به بنادر ایران نمیباشد. در این صورت ما معمولا به روش Cross Stuffing اقدام به حمل بار دریایی برای مشتریان خواهیم کرد. در حمل بار دریایی به روش Cross Stuffing , کانتینر پس از بارگیری در کشتی اولیه و حمل تا بندرگاه مشخص، از یک کشتی به کشتی دیگر انتقال می بابد . ابتکار ترابر قادر است تا به روش cross stuffing درخواست آن دسته از مشتریان که تمایل به صدور مجدد بارنامه را در شرایط خاص دارند به اجرا درآورد.
حمل بار دریایی به روش ترانشیپ یا Transshipment
تخلیه و بارگیری مجدد بار به همراه تعویض کشتی باری توضیحی است که برای این نوع حمل بکار میرود. برخی از بنادر امکان ارسال مستقیم بار به بندر شهید رجایی و دیگر بنادر ایران را ندارند. ابتکار ترابر آماده است تا در این خصوص مشاوره و همکاری لازم را با مشتریان گرامی صورت دهد.
حمل و نقل کالا از طریق تغییر در کشتی باربری حمل ترانشیپ نام دارد. عموماً برای بندرهایی که امکان حمل دریایی کالا ازآنجا بهصورت مستقیم وجود ندارد استفاده میشود. این روش با تخلیه و بارگیری مجدد کالا همراه است.
حمل دریایی بار به روش چارترینگ یا Chartering
اجاره کشتی و همچنین رزور کشتی در صورتی است که حجم بار به حدی باشد که این روش صرفه اقتصادی و توجیح پیدا کند. در مواردی مانند ارسال بارهای بسته بندی نشده مانند گندم، شکر و …
کالاهای فله بارهایی هستند که بدون بسته به کشتی وارد میشوند. بارهایی مانند خاک، مواد معدنی، شکر، گندم و… ازجمله این بارها هستند.این روش برای جابهجایی کالاهایی که دارای حجم بیشتر هستند یا کالاهایی که بدون هیچگونه بستهبندی بارگیری میشوند از روش اجاره کشتی یا چارترینگ استفاده میشود.
حمل و نقل دریایی به روش گروپاژ و پروژهای
حمل اشتراکی یا گروپاژ در شرایطی است که میزان بار شما از حجم یک کانتینر کمتر است. در این صورت حمل بار دریایی به صورت اشتراکی و گروپاژ تا مقصد و بندرگاه مشخص صورت میگیرد. گروپاژ دریایی شیوه ای به صرفه برای حمل بار دریایی در شرایطی است که اجاره کامل یک کانتینر برای فرستنده صرف اقتصادی ندارد.
شاید با واژه گروپاژ آشنا نباشید ولی این واژه به معنای خرده بار است.حمل اشتراکی یا گروپاژ در شرایطی است که میزان بار شما از حجم یک کانتینر کمتر است. در این صورت حمل بار دریایی بهصورت اشتراکی و گروپاژ تا مقصد و بندرگاه مشخص صورت میگیرد. گروپاژ دریایی شیوهای بهصرفه برای حمل بار دریایی در شرایطی است که اجاره کامل یک کانتینر برای فرستنده صرف اقتصادی ندارد.
حمل بار دریایی فله (BULK)
همان طور که قبلا توضیح دادیم کالاهای فله بارهایی هستند که بدون بسته به کشتی وارد میشوند. بارهایی مانند خاک، مواد معدنی، شکر، گندم و… از جمله این بارها هستند.
انواع کشتیهای حمل و نقل دریایی
کشتیهای حمل و نقل دریایی با توجه به مسیری که طی میکنند به دو دسته تقسیم میشوند:
کشتیهای خطوط منظم (لاینر):
این کشتیها طبق یک برنامهریزی منظم تنها بر روی خطوط دریایی از پیش تعیین شده حرکت میکنند.
کشتیهای خطوط نامنظم (ترامپ):
این کشتیها بر روی خطوط دریایی خاصی حرکت نمیکنند و حمل دریایی بار را به هرجایی که صاحب کالا درخواست دهد انجام میدهند.
توضیحات تکمیلی درباره حمل بار دریایی
حمل و نقل دریایی از تمامی بنادر جنوبی کشور شامل بندر عباس – بندر بوشهر – بندر خرمشهر – بندر امام خمینی – بندر چابهار و غیره صورت میگیرد که با توجه به وجود امکانات بیشتر در زمینه سرویس های کانتینری و عملیات تخلیه و بارگیری در بندرعباس و بندر بوشهر بیشتر محمولات کانتینری از این دو بندر ذکر شده حمل میگردد.
حمل و نقل لوازم منزل و کالاهای تجاری عمدتا توسط دو نوع کانتینر با سایزهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوت صورت می گیرد که حجم کانتینر ۲۰ فوت حدود ۳۰ متر مکعب و حجم کانتینر ۴۰ فوت حدود ۶۰ متر مکعب می باشد و حداکثر ظرفیت وزنی برای کانتینرهای معمولی ۲۰ تن میباشد.
بارنامه دریایی چیست؟
بارنامه سندی است که از طریق آن فرستنده کالا این اطمینان را به دریافتکننده کالا میدهد که بار را به شرکت حمل و نقل تحویل داده و مشتری میتواند از طریق بارنامه، بار خود را تا رسیدن به کشور مقصد پیگیری کند. در حمل بار با کشتی بارنامه دریایی اهمیت ویژهای دارد.
یک بارنامه دریایی باید شامل نام و آدرس و مشخصات کامل فرستنده کالا و دریافتکننده کالا باشد. اطلاعات تماس با هر یک از دو طرف نیز باید در بارنامه لحاظ شود. از موارد دیگری که در بارنامه ذکر میشود، قوانینی است که شرکت حمل بار دریایی برای ارسال کالا تعیین میکند. هر شرکت ترابری دریایی شرایط خاصی برای بارگیری و ارسال و تخلیه بار دارد که باید در بارنامه ذکر شود.
محتویات و مندرجات بارنامه دریایی
- نام و نشان کامل فرستنده کالا
- نام و آدرس کامل گیرنده کالا
- طرف ابلاغ کالا که منظور شخصی است که خط کشتیرانی باید او را مطلع نماید.
- نمایندگی خط یا بار فرابر ذیربط یا نماینده صاحب کالا
- شماره بارنامه که بهمثابه کد شناسایی برای نماینده خط یا بار فرابر است.
- بندر (محل) دریافت کالا، جایی که حملکننده کالا را تحویل گرفته است.
- نام کشتی و شماره سفر
- بندر بارگیری، برای بارگیری کالا به کشتی تعیینشده
- بندر محل تخلیه کالا
- مقصد نهایی تحویل کالا(درصورتیکه کشتیرانی متعهد به تحویل کالا به محلی بعد از بندر تخلیه کالا باشد.)
- شماره نوبت (ذخیرهجا) برای حمل کالا
- علائم و شمارههای مهروموم و شماره کانتینر در مورد محمولات کانتینری
- شرح کالا، تعداد و نوع بستهبندی و علائم آنها. این قسمت بدنه اصلی بارنامه را تشکیل میدهد و باید حاوی خبر نهایی ازجمله تعداد بستهها ،نوع بستهبندی (کارتن، جعبه …) و شرح کالا باشد و در صورت امکان تعرفه کالا. در صورت وجود اعتبار اسنادی، شرح کالا باید با آنچه در متن L/C، آمده است مطابق باشد، ولو اینکه در متن اعتبار غلط املائی وجود داشته باشد که بایستی به همان صورت نوشته شود. البته این نکته در کشورهایی که مقررات بانکی دستوپا گیرند، بیشتر مصداق دارد.
- وزن محموله: درج وزن کالا به کیلوگرم
- ابعاد محموله: درج حجم محموله به مترمکعب
- تاریخ: تاریخ صدور و امضاء بارنامه
- امضاء تعداد نسخه اصلی بارنامه، درج تعداد نسخههای اصلی صادرشده و در بارنامهای که مبین مالکیت کالا نیست، در این کادر رقم صفر (۰) درج میشود.
- حساب هزینه و نرخ کرایه حمل
اصطلاحات بارنامه دریایی
- HH، به معنی از کارگاه (کارخانه) به کارگاه (HOUSE TO HOUSE)
- P.H، به معنی اسکله تا کارگاه …
- H.P، به معنی از کارگاه تا اسکله
- P.P، به معنی از اسکله تا اسکله
چند نکته در خصوص حمل بار با کشتی
- حمل و نقل دریایی از تمامی بندرهای جنوبی کشور مثل بندرعباس، بوشهر، خرمشهر، بندر امام خمینی، بندر چابهار و… صورت میگیرد که با توجه به امکانات بیشتر سرویسدهی کانتینری و تخلیه در بندرعباس و بندر بوشهر بیشتر محمولات کانتینری از این دو بندر ارسال میشود.
- حمل و نقل دریایی لوازم و کالاهای تجاری عمدتاً توسط کانتینرهایی با سایزهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوت انجام میشود.
- حجم یک کانتینر ۲۰ فوت حدود ۳۰ مترمکعب و حجم کانتینر ۴۰ فوت حدود ۶۰ مترمکعب میباشد.
- حداکثر ظرفیت کانتینرهای معمولی ۲۰ تن است.
- طول یک کانتینر ۲۰ فوتی ۶ متر و عرض و ارتفاع تقریبی آن ۲.۳۰ متر است.
آشنایی با روشهای LCL و FCL در ارسال بار با کشتی
ارسال بار با کشتی و حمل و نقل دریایی بار معمولا به دو دسته LCL و FCL تقسیم می شوند :
ارسال بار با کشتی به روش FCL یعنی اینکه محموله و بار شما در یک کانتینر کامل حمل خواهد شد اما ارسال بار با کشتی با روش LCL یعنی که محموله و بار شما در کنار چندین محموله دیگر در یک کانتینر بسته بندی می شوند .
تحویل کالاهایی که به روش LCL بسته بندی شدن نسبت به محموله FCL به زمان بیشتری نیاز دارد .
خطر آسیب و جابجایی نادرست محموله و بار با LCL معمولا بیشتر است و هزینه LCL در هر متر مکعب نیز بیشتر خواهد بود . بنابراین از آنجایی که نرخ حمل و نقل برای FCL کمتر است ، ممکن است برای ارسال بار با کشتی ، ترجیح دهید محموله شما در یک کانتیر کامل حمل شود ، حتی اگر کالاهای شما یک کانتینر کامل را پر نکنند .
نحوه محاسبه هزینه حمل بار با کشتی
هزینه حمل بار با کشتی و نرخ حمل بار با کشتی معمولا به عوامل مختلفی بستگی دارد که در زیر به تعدادی از این عوامل اشاره کردیم :
- نوع کالا و ماهیت محموله
- کرایه حمل دریایی
- عوارض بندری در مبداء و مقصد
- نوع بسته بندی
- هزینه امور گمرکی و ارزیابی
- هزینه حمل و نقل داخلی جاده ای
- انبارداری
- بیمه باربری
حمل بار دریایی : ارزانترین روش ارسال بار به خارج از کشور
ارسال بار با کشتی کالا وقتی شما را شگفتزده میکند که قیمت این انتقال را برای کالایی با وزن بالا با ارسال بار هوایی مقایسه میکنید؛ شما میبینید وقتی وزن و حجم بار بسیار بالاست قیمت ارسال بار از راه دریا بسیار کمتر از ارسال بار هوایی است. مخصوصا اگر کار ارسال بار را به موسسهای سپرده باشید که در کنار تامین ایمنی کالاهایتان خدمات خود را با قیمت مناسب هم ارائه میدهد.
خدمات تخصصی ارسال بار با کشتی
امنیت کالایی که به خارج از کشور ارسال میشود قطعا اولین خواسته ای است که هرکسی دارد؛ تامین امنیت کالاها در گام اول با بسته بندی مناسب شروع میشود و با بارگیری ایمن در کانتینر و حمل و نقل با وسایل نقلیه ای که با رعایت احتیاط، کالا را به بندر میرساند، ادامه مییابد و در نهایت با کشتی کالا به مقصد میرسد و تحویل گیرنده میگردد.
در تمام این مدت اگر موسسه متصدی امور، مسئولیت پذیر باشد در کنار تامین بیمه نامه برای شما، نظارت دقیقی را بر روند کار میکند و پیگیری میکند تا کالا به سلامت به مقصد برسد.
نکات مهم برای آماده سازی و بسته بندی محموله برای ارسال بار با کشتی
- اطمینان حاصل کنید که کالاهای شما برای فشارهای حمل و نقل بین المللی آماده است
اولین و مهمترین کاری که باید قبل از ارسال بار با کشتی انجام دهید این است که باید تجزیه و تحلیل کنید که کالاهای شما در طول کل سفر چگونه محافظت می شوند . این امر مخصوصا در مورد کالاهای بزرگتر اهمیت بیشتری پیدا می کند .
زیرا در هنگام حمل بار با کشتی ، محموله شما با طیف وسیعی از کالاهای دیگر حمل شود و مهم است که هم محافظت شوند و هم زمانی که در کنار هم ، در بالا و در مقابل کالاهای دیگر قرار بگیرند بدون آسیب دیدن به مقصد برسند .
بنابراین بهتر است بسته بندی کالا را به شرکت های مخصوص در این زمینه بسپارید تا خیالتان از این بابت راحت باشد .
- بسته بندی بار را به درستی انجام دهید
اگر قرار است حمل و نقل بین المللی را با کشتی انجام دهید باید حتما از جعبه های بسته بندی دو جداره یا تقویت شده که دارای استاندارد لازم برای تجارت هستند را تهیه کنید .
حفاظت اضافی این نوع بسته بندی کاملاً ارزش سرمایه گذاری را دارد و یک روش ساده برای به حداقل رساندن آسیب در حین حمل و نقل دریایی است .
علاوه براین ، برچسب گذاری کالاهای شکننده در قسمت خارجی بسته بندی به حفظ بهتر و بیشتر محموله کمک خواهد کرد ، و در هنگام جا به جایی و حمل و نقل این بارها ، احتیاط و مراقبت بیشتری صورت می گیرد .
- استفاده از ضربه گیر را فراموش نکنید
اگرچه بسته بندی بیرونی محموله و بار تاثیر خیلی زیادی در حفظ سلامت بار خواهد داشت اما باید بسته بندی داخلی محموله را نیز در نظر بگیرید و استفاده از ضربه گیر را هرگز فراموش نکنید .
زیرا بسته بندی جعبه شما هر چقدر محکم باشد ، اگر کالاهای کوچک و یا شکننده ای را بدون پر کردن فضای اطراف در داخل آن قرار دهید ، احتمال آسیب دیدگی را به شدت افزایش می دهید .
این موضوع در مواقعی که قرار است محموله شما با کشتی و برای مسافت طولانی حمل شود اهمیت بیشتری پیدا می کند .
نکته مهم دیگری که باید برای بسته بندی بار برای ارسال بار با کشتی در نظر داشته باشید ، محکم کردن گوشه های جعبه با چسب محکم و مخصوص است . با این کار بسته بندی شما فوق العاده محکم تر خواهد شد .
- حداکثر وزن کالاهای خود را بررسی کنید
در مرحله بعدی اطمینان از انتخاب بسته بندی متناسب با وزن و اندازه کالا بسیار مهم است . زیرا با انتخاب جعبه ای که نتواند وزن کالا را تحمل کند ، احتمال آسیب دیدگی هنگام حمل کالا بیشتر خواهد شد .
این موضوع به ویژه در صورت ارسال بسته های بزرگ یا سنگین از اهمیت ویژه ای برخوردار است . برای بسته بندی کالاهای بزرگ و سنگین و یا شکننده بهتر هست که از جعبه های چوبی و یا پالت پلاستیکی استفاده شود .
نظر شما