به گزارش سلام نو به نقل از رکنا، آبله میمون یا ارتوپوکس ویروس بیماری نادر که به شکل بیماری خفیف ظاهر می شود که می تواند از حیوان به انسان سرایت کند و همچنین قابلیت انتشار دارد. آبله میمون برای اولین بار این بیماری در سال 1958 در میمون های نگهداری شده گزارش شد و اولین مورد انسانی در کنگو مشاهده گردیده که بعد از آن بیشترین شیوع نیز در همین نواحی بوده است و دلیل انتخاب این نام برای این بیماری سرایت از میمون ها بود.
علائم آبله میمون
آبله میمون با خارش، جوش پوستی، سردرد، تب، دردهای عضلانی، کمر درد، تورم غدد، لرز و خستگی خود را نشان می دهد. بیشترین تعدد علائم راش پوستی می باشد که با سرعت زیاد تبدیل به ویزیکول می شود. بعد از 1 تا 3 روز از تب کردن بیمار دچار بثورات می شود و به قسمت های دیگر بدن انتقال می شود.
نحوه انتقال آبله میمون
بیماری آبله میمون از طریق راه های زیر انتقال پیدا می کند:
دست زدن به خون، مایعات بدن، لکه ها، تاول ها، گاز گرفتن یا دلمه های حیوان آلوده
مصرف گوشت خام حیوانات
دست زدن به محصولات حیوانات آلوده مانند پوست آنها
تماس با فرد بیمار
دست زدن به وسایل شخصی فرد مبتلا مانند لباس، ملحفه، حوله
سرفه یا عطسه فرد مبتلا
چه کسانی در معرض ابتلا به بیماری آبله میمون هستند؟
تماس داشتن افراد با فرد مبتلا مانند کارکنان بهداشتی، اعضای خانواده و شرکاری جنسی
انتقال از فرد باردار به جنین یا از تماس فیزیکی هنگام تولد
ابتلا کودکان بیشتر از بزرگسالان
افرادی که نقض ایمنی زمینه ای دارند
پیشگیری از ابتلا به آبله میمونی
اگر عضو کارکنان مرکز بهداشت می باشید یا فردی مبتلا با شما زندگی می کند باید فرد مبتلا را تشویق به پوشیدن لباس ایزوله کنید.
اگر به فرد مبتلا نزدیک می باشید بهتر است از ماسک طبی و دستکش یکبار مصرف استفاده کنید.
دستان خود را با آب و صابون بشویید یا ضدعفونی کنید. لباس ها، ملحفه ها، حوله ها و تمامی وسایلی که فرد مبتلا با آنها در تماس بوده را بشویید.
درمان آبله میمون
علائم این بیماری به شکل خودجوش درمان می شود.
برای درمان بثورات پوستی باید صبر کنید تا خشک شوند یا با پانسمانی مرطوب آنها را ببینید.
زخم های دهان و چشم خود را به هیچ عنوان لمس نکنید.
واکسیناسیون علیه آبله میمون
آبله میمون به علت شیوع پراکنده در جهان انگیزه ای را برای ساخت واکسن این بیماری به فردی نداده است اما به علت بروز بیماری سیاه زخم واکسن جدید آبله ساخته شد که براساس تحقیقات این واکسن بر گونه حیوانی موثر و در انسان بی خطر می باشد.
شیوع آبله میمون در ایران
پدرام آیین پاک، سخنگوی وزارت بهداشت، سه شنبه 25 مرداد اولین مورد ابتلا به آبله میون را در ایران گزارش داد. فرد مبتلا خانمی 34 ساله اهل اهواز که بعد از دیدن تغییراتی در پوست خود به مرکز بهداشت مراجعه کرده بود. علائم او ضایعات و بثورات پوستی بوده که پس از تایید آزمایش PCR اولیه که از غشای مخاط دهانی او بود این شخص فوراً به قرنطینه منتقل شد.
نظر شما