سلام نو _ سرویس گردشگری: خرم آباد با قدمتی طولانی و کهن، مرکز استان لرستان میباشد. خرمآباد با پیشینه تاریخی، شرایط محیطی و جغرافیایی ویژه، دارای هویت منحصر به فرد است. این شهر یکی از کانونهای تمدن ایران است. شکلگیری خرم آباد تابع طبیعت و توپوگرافی منطقه میباشد، به این صورت که هر جا که از شیب زمین کم شده است، شهر در آن جهت گسترش یافته است. خرم آباد، جاذبهها و مکانهای تاریخی و دیدنی بسیاری دارد که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
جنگلهای بیهمتای خرمآباد
پارک جنگلی شور آب
پارک جنگلی شور آب در فاصله کمی از لرستان قرار دارد. فقط کافی است خودتان را به ۲۵کیلومتری جاده خرمآباد به پل دختر برسانید. پارک جنگلی شور آب جزو آن دسته از جاهای دیدنی خرم آباد است که در بین مردم محلی نیز شهرت بسیاری دارد. در ایام آخر هفته یا حتی روز طبیعت، در این پارک جنگلی سوزن بیندازید پایین نمیرود. مردم محلی برای آبوهوا عوضکردن به این پارک میآیند، یک زیلو میاندازند و از مصاحبت با طبیعت لذت میبرند.
این پارک جنگلی زمینی مسطح دارد و به همین خاطر فضای کافی برای کمپ و پیکنیک در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
آدرس: لرستان، ۲۵کیلومتری جاده خرمآباد به پل دختر
پارک جنگلی مخمل کوه
با شنیدن نام مخمل کوه و تماشای تصاویر بالا قطعاً میتوانید تصور کنید که چرا پارک مخمل کوه را با چنین نامی میشناسند. پارک جنگلی مخمل کوه در کیلومتر ۱۵ مسیر خرمآباد – الشتر قرار گرفته است و ۴۷۵هکتار وسعت دارد. برای دسترسی به این پارک جنگلی باید از جاده شمالی خرمآباد بهسمت الشتر خارج شوید. این پارک جنگلی، جزو پارکهای جنگلی کوهستانی است. در دل پارک کوهی بزرگ به چشم میخورد که روی آن را خزههایی سبز و مخملی شکل پوشاندهاند. به همین خاطر این کوه را مخمل کوه و پارکی که این کوه در آن قرار دارد را پارک جنگلی مخمل کوه نامیدهاند. پارک جنگلی مخمل کوه مجموعهای کامل از جاهای دیدنی خرم آباد به حساب میآید. در نزدیکی مخمل کوه میتوانید سری به تنگه شبیخون و آبشار شبیخون نیز بزنید. پارک جنگلی مخمل کوه کاملاً مجهز است و میتوانید از امکاناتی همچون رستوران، کافه، سرویس و… استفاده کنید.
آدرس: لرستان، کیلومتر ۱۵ مسیر خرم آباد – الشتر
جنگل و آبشار نای انگیز
جنگل و آبشار نای انگیز را میتوان عروس جاهای دیدنی خرم آباد دانست. این جنگل کوهستانی با ۶میلیون هکتار وسعت، ۴۰درصد وسعت کل جنگلهای ایران را به خود اختصاص داده است! پس میتوان جنگل نای انگیز را جزو بزرگترین جنگلهای ایران دانست. بخشهایی از این جنگل زیبا همواره در مه فرو رفته است. بیشتر درختان آن را درختان قدیمی بلوط تشکیل میدهد.
بخش عمده این جنگل هنوز بکر و دستنخورده باقی مانده است. اگر اهل جنگلنوردی و طبیعتگردی باشید، باید حتماً به دل جنگل بزنید تا با حیات وحش آن بیشتر آشنا شوید. در میانه جنگل، جایزه اصلی برای طبیعتگردها در نظر گرفته شده است. آبشاری پلکانی در دل این جنگل قرار دارد تا بهشت را بهمعنای واقعی کلمه درک کنید. حضور در این جنگل جزو عمرتان نخواهد بود و از هر ثانیه آن لذت خواهید برد.
آدرس: لرستان، شهرستان خرمآباد، بخش پاپی، روستای نای انگیز
آبشارهای بینظیر و زیبای خرمآباد
آبشار بیشه خرم آباد
آبشار بیشه خرم آباد یکی از این آبشارها است که با ریزش از قسمتهای گوناگون صخرهای بزرگ، صحنهی بیبدیلی را به وجود میآورد، گویی اینجا بهشتی روی زمین است.
ارتفاع آبشار در حدود ۵۰ متر و عرض تاج آن به ۲۰ متر هم میرسد. به دلیل رطوبت حاصل از آبشار، سطح صخره با گلسنگهای فراوانی فرش شده است. همچنین کوههای جنگلی اطراف آبشار، تضادی از سبزی و سپیدی را در فصول گرم سال پدید میآورند.
آبشار نوژیان
این آبشار که ۹۵ متر ارتفاع دارد بلندترین آبشار استان شناخته شده که در بین ۲ کوه تاف و هشتادپهلو قرار گرفته است. آب آبشار نوژیان از چشمههای بالادست تامین میشود و در فصل بهار آب بیشتری دارد و رفته رفته در اواخر تابستان از حجم آب آن کاسته میشود اما هیچ وقت خشک و بی آب نمیشود. گویی که زنده است و زیبایی خود را به رخ همگان میکشد. شاید به همین دلیل است که نام نوژیان بر آن نهاده شده ست. نوژیان، یعنی آب زنده. در سمت راست این آبشار رودهای کوچکی وجود دارد که از چشمههای بالادست سرچشمه میگیریند و در پایین دست با هم یکی شده و وارد رودخانهی سزار میشوند.
آبشار گریت
آبشار گریت خرم آباد، آبشار نسبتاً بلندی است که از فراز صخرهای به پایین سرازیر میشود و صحنهای بسیار بکر را به وجود میآورد. این آبشار ۱۵ متری در میان درختان بلوط و زالزالک قرار گرفته و در فصول هزار رنگ ایران جلوهای رویایی به طبیعت میبخشد. آبشار گریت خرم آباد پس از ریزش به رودخانهای میپیوندد و آن را سیراب میکند. به زمینهای پایین دست میرود و به مزارع حیات میبخشد. روستای گریت در ۵۰ کیلومتری جنوب شرق خرم آباد قرار دارد که با یک ساعت رانندگی میتوان به روستا رسید.
نظرات