سلام نو _ سرویس گردشگری: پارک ساعی یکی از دیدنیترین و خاطرهانگیزترین بوستانهای تهران است و با ۱۲ هکتار وسعت، شما را به گردشی آرامشبخش در هیاهوی پایتخت و خیابان ولیعصر دعوت میکند. زمانی که قدم به پارک ساعی میگذارید، به ناگاه خود را جدا از شلوغیهای تهران، در میان پارکی قدیمی و بزرگ میبینید که در هر گوشه از آن دیدنیهای مختلفی به چشم میخورد؛ از باغ پرندگان و باغ ژاپنی گرفته تا مجسمههایی که در بخشهای مختلف پارک ساعی پراکنده و در طول سالها به نماد این بوستان زیبا تبدیل شدهاند. البته جذابیت بوستان ساعی تنها در دیدنیهای آن خلاصه نمی شود؛ جذاب ترین بخش گشتوگذار در پارک ساعی، قدم زدن در پیادهراههای زیبا و پیچ در پیچ آن در میان درختان بلند است.
سیر تاریخی پارک ساعی تهران
پارک ساعی را ارزانترین پارک تهران میدانند؛ چراکه برای احداث آن، هزینه زیادی صرف نشده است. از طرفی با توجه به فرایند شکلگیری این پارک، برخی آن را قدیمیترین بوستان تهران نیز معرفی میکنند.
بوستانی با درختانی سر به فلک کشیده و کاشتی منظم و حساب شده، که لذت پیادهروی یا استراحت را حتی در روزهای گرم تابستان، فرحبخش و دلپذیر میکند. پاییز رنگارنگ در پارک ساعی تماشایی است و زمستانهای این فضا هم اگر سپیدپوش شود، سرزمین رویایی دیگری را مقابل دیدگان بازدیدکنندگان خود قرار میدهد.
تاریخچه تاسیس پارک ساعی تهران، بهعنوان یک پارک جنگلی، به سال ۱۳۲۹ شمسی برمیگردد؛ اما ایده اصلی و مقدمات تاسیس آن در سال ۱۳۲۴ شکل گرفت. زمانی که یک زمین به مساحت حدودی ۳۰ هکتار از ونک تا عباسآباد را به این کار اختصاص دادند که در گذر زمان، تنها ۱۲ هکتار از آن باقی ماند.
«کریم ساعی» محل فعلی پارک و خیابان ولیعصر تهران را با هدف ریههای تنفسی شهر، درختکاری کرد و در اختیار وزارت کشاورزی وقت گذاشت. زندهیاد ساعی درختانی چون چنار و عرعر را برای این فضا انتخاب کرد که به آبیاری زیادی هم نیاز نباشد. روش کاشت را هم به شیوه جنگلکاری و بهصورت پلکانی و شیبدار در نظر گرفت و در نهایت یک پارک جنگلی احداث کرد.
چند سال پس از مرگ ناگهانی او، وزارت کشاورزی در سال ۱۳۳۶ و همزمان با طرح نوسازی شهر تهران، پارک ساعی را به شهرداری واگذار کرد. در سالهای بعد و با توسعه شهر تهران، این پارک هم با سازههایی چون برکه، جوی، آبشار و زمین بازی تجهیز شد و بهعنوان یک بوستان با امکانات و خدمات رفاهی و تفریحی، در اختیار عموم مردم قرار گرفت.
طراحی اصلی پارک ساعی بهشکل امروزی آن، در دهه چهل شمسی اتفاق افتاد. «استاد حسین محجوبی» نقاش و معمار صاحب نام ایرانی و طراح بسیاری از پارکهای شهر تهران، از سال ۱۳۴۲ طراحی و ساخت این پارک را بر عهده گرفت و پس از ۱۰ سال تلاش هنرمندانه، در ۱۳۵۲ آن را تکمیل و به اتمام رساند.
محل قرارگیری پارک ساعی
پارک ساعی تهران در منطقه ۶ قرار گرفته و شما می توانید کمی پایین تر از میدان ونک به این پارک برسید. کافیست از طریق مترو یا اتومبیل شخصی به خیابان ولیعصر تهران بروید و سپس وارد پارک معروف ساعی شوید. برای این منظور می توانید از اتوبان های رسالت، کردستان و مدرس شما در نهایت به پارک خواهند رساند. پارک ساعی ۶ ورودی داشته و درب اصلی آن از همان خیابان ولیعصر می باشد.
شما با ورود به پارک بعد از یک راه پلکانی به محوطه اصلی پارک می رسید. مسیر رسیدن به این پارک را می توانید از طریق اسنپ یا مترو و اتوبوس نیز بگذرانید. توجه داشته باشید که مسیر استفاده از اتوبوس یا وسایل نقلیه دیگر مشابه هم می باشد و از هر کدام که تمایل داشتید می توانید استفاده نمایید. درب شرقی پارک نیز رو به خیابان وزرا می باشد و اگر بخواهید می توانید از این در نیز وارد پارک شوید. هم چنین یک لوکیشن از مقصد برایتان قرار داده ایم که در صورت تمایل می توانید از آن استفاده نمایید تا بهترین و آسان ترین راه را برای رسیدن به پارک ساعی بیابید.
آدرس پارک ساعی: تهران، خیابان ولیعصر، پایین تر از میدان ونک
مسیرهای دسترسی به پارک ساعی
اگر تصمیم دارید تا از مترو برای رسیدن به پارک ساعی استفاده کنید باید در ایستگاه میرزای شیرازی پیاده شوید و بعد از خیابان هایی که گفته شد مثل وزرا یا بهشتی خود را به پارک برسانید. پس از هر جای تهران که هستید و تمایل داشتید از مترو برای رسیدن به مقصد استفاده نمایید.
سعی کنید در نهایت خود را به ایستگاه شیرازی برسانید و بعد از بیرون آمدن از مترو با کمی پیاده روی به پارک خواهید رسید.
از دیگر مواردی که می توانید برای رسیدن به این پارک از آن استفاده نمایید، اتوبوس های شهری هستند. در واقع استفاده از این وسیله نقلیه به عنوان بهترین گزینه برای رفتن به ساعی می باشد. کافیست با استفاده از اتوبوس های بی آر تی در لاین های راه آهن-پارک وی و راه آهن-تجریش در ایستگاه های نزدیک پارک پیاده شوید. این ایستگاه ها به پارک بسیار نزدیک هستند و نامشان آبشار و پله سوم می باشد. بعد از پیاده شدن از اتوبوس تنها کمی پیاده روی لازم است تا بتوانید به پارک وارد شوید چرا که این ایستگاه ها در نزدیکی ساعی قرار دارند.
نظر شما