به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز امروز قیمت دلار به کف کانال پنجم رسید و ارزان شد. به اعتقاد فعالان بازار، شکستن محدوده مذکور میتواند دامنه فروش برخی دارندگان ارز را بیشتر کند. این در حالی است که تحلیلگران اقتصادی معتقدند این کاهش قیمت کوتاهمدت است و مولفههای اقتصادیِ تاثیرگذار بر قیمت دلار تغییری نکرده است.
آتش دلار تند میشود؟
به نظر میرسد بازار ارز به ویژه دلار برای حفظ روند کاهشی دو روز گذشته نیازمند تزریق اخبار مثبت سیاسی است.
در همین راستا برخی رسانهها مدعی شدند که آمریکا به دنبال دستیابی به یک توافق موقت با ایران است. با این حال، گفته شد که ایران پیشنهاد آمریکا را رد کرده است.
از سوی دیگر، خبرگزاری آکسیوس به نقل از منابع مطلع خبری اعلام کرده است که طرح پیشنهادی توافق موقت آمریکا توسط ایران رد شده است. این خبر میتواند با اثرگذاری بر تقاضای احتیاطی، میزان تقاضا را در بازار ارز تحتتأثیر قرار دهد.
گفتنی است با توجه به محدودیتهای واقعی بانک مرکزی برای عرضه ارز، این اخبار نامساعد میتواند به منزله آلارمی برای شروع روند افزایشی قیمت دلار در هفتههای آینده باشد.
از سوی دیگر برخی فعالان معتقدند ممکن است انتشار خبر تلاش آمریکا برای رسیدن به توافق با ایران، تاحدودی سمت و سوی انتظارات در بازار داخلی را تغییر دهد.
همراهی بازارهای همسایه با دلار تهران
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه همانند دو روز گذشته آلارم کاهش قیمت به دلار تهران دادند. قیمت دلار هرات ۵۱ هزار و ۱۰۰ تومان شد. دلار سلیمانیه ۵۰ هزار و ۴۳۰ تومان قیمت خورد. درهم امارات نیز کاهش محدودی داشت و با قیمت ۱۴ هزار و ۳۰۰ تومان معامله شد. فعلا دلار تهران با اختلاف اندک، پرچمدار بیشترین قیمت در بازارهای همسایه است.
وضعیت بازار ارز پایدار نیست
در همین راستا فردین آقابزرگی کارشناس اقتصادی با اشاره به روند کاهشی قیمت دلار در سه روز گذشته به تجارتنیوز گفت:«قیمت ارز به هر شکل ممکن در حال سرکوب شدن و کنترل است. به اعتقاد من این وضعیت پایدار نیست.»
وی افزود:« اعمال مقرراتی از جمله ایجاد محدودیت برای نرخ تسعیر قیمت پایه محصولات ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، در میانمدت و بلندمدت تاثیر بسزایی در کاهش سودآوری شرکتها و صنایع نخواهد داشت. تنها اثر آن شوک روانی است که بازار را تحت تاثیر جو منفی قرار میدهد.»
این کارشناس اقتصادی با اشاره به تلاطم بازار ارز در دو روز گذشته خاطرنشان کرد:«راه کنترل بازار ارز و یا تقویت پول ملی این نیست که روی کاغذ و به صورت دستوری نرخی تعیین شود. راهش کنترل حجم نقدینگی، کنترل رشد اقتصادی و در نهایت به حداقل رساندن سرعت رشد نقدینگی است.»
وی با اشاره به اینکه کاهش قیمتهای فعلی موقتی است گفت:«روند فعلی بازار ارز و تصمیماتی که اتخاذ میشود دقیقا مصداق گذشته است. یعنی منطبق با روند اثرگذاری، این گونه تصمیمات در بازار سرمایه تکرار خواهد شد و به غیر از اثر مقطعی، تاثیر بلندمدت و میانمدت نخواهد داشت.»
آقابزرگی توضیح داد:«در حال حاضر قیمت اکسچنج دلار برای کالاهای الکترونیکی، خودرو، لوازم خانگی بالای ۶۰ هزار تومان است. بنابراین در این شرایط روی کاغذ بنویسیم قیمت پایین آمد، مهم نیست. آنچه اهمیت دارد این است که قیمت این کالا با دلار چند تومانی به دست مصرفکننده میرسد.»
نظر شما