به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز در نخستین هفته از شروع جدی معاملات بازار ارز و در چهار روزی که از تعطیلات نوروز گذشته است، قیمت دلار در هر دو روند افزایشی و کاهشی قرار گرفته است.
هر چند که اسکناس آمریکایی به پایین کانال پنجم برنگشت اما روز گذشته به کف کانال مذکور رسید. برخی فعالان بازار ارز معتقدند دلار در کانال پنجم کفسازی کرده است و در صورتی که قیمت حواله درهم زیر محدوده ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شود، قیمت دلار به کانال چهارم برمیگردد.
یخ مرکز مبادله ارز و طلا باز شد
روز گذشته بعد از گذشت یکماه قیمت دلار در مرکز مبادله ارز و طلا تغییر کرد. در این مرکز اسکناس آمریکایی با افزایشی حدود ۵۰۰ تومانی به قیمت ۴۰ هزار و ۷۷۰ تومان رسید. این در حالی بود که قیمت دلار در بازار آزاد در روند کاهشی قرار گرفت و با کاهش ۶۵۰ تومانی نسبت به روز چهارشنبه به کف کانال پنجم برگشت.
قیمت دلار در روزهای نیمه تعطیل نوروز با افزایش همراه بود و به نیمه کانال پنجم نیز رسید. اما روز دوشنبه ۱۴ فروردین اسکناس آمریکایی متاثر از برخی اخبار سیاسی و تغییر در نحوه عرضه دلار توافقی در روند کاهشی قرار گرفت. این در حالی است که تحلیلگران بازار بهطور مدوارم نسبت به تاثیر کوتاهمدت خبردرمانی بر بازار ارز هشدار دادهاند. آنها معتقدند تا زمانی که مولفههای اقتصادی تاثیرگذار بر قیمت دلار تغییر نکند این روند کاهشی در میانمدت و طولانیمدت ادامه نخواهد داشت.
دلار سلیمانیه به کانال ۴۰ هزار تومانی برگشت
روز پنجشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ قیمت دلار در معاملات بازار آزاد در روند کاهشی قرار گرفت و سیگنال بازارهای همسایه به تهران نیز کاهشی بود. قیمت دلار هرات با دلار تهران در یک محدوده قرار داشت. امروز دلار هرات با قیمت ۵۰ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه از کانال ۵۰ هزار تومانی فاصله گرفت و به کانال ۴۰ هزار تومانی برگشت. در آخرین معامله نقدی قیمت دلار سلیمانیه ۴۹ هزار و ۷۹۰ تومان معامله شد. درهم امارات روز گذشته با قیمت ۱۴ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد.
برخی تحلیلگران فنی باور دارند، در صورتی که نرخ حواله درهم امارات زیر محدوده ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شود، کاهشیها در بازار ارز فعالتر خواهند شد.
منطقه تعادلی قیمت دلار کجاست؟
در روزهای گذشته تحلیلگران بازار منطقه تعادلی قیمت دلار را با توجه به افزایش انتظارات تورمی در سالجاری ۴۶ هزار تومان عنوان کردند. این در حالی است که ورود دلار به کانالهای بالاتر را نیز دور از ذهن ندانستند. کارشناسان بازار بازگشت قیمت دلار به کانال ۳۰ هزار تومانی را متعاقب اخبار مساعد سیاسی در حوزه برجام میدانند و معتقدند کسب این منطقه برای دلار رویا به نظر میرسد.
با وجود آغاز به کار جدی بازارهای مالی از روز دوشنبه ۱۴ فروردین، بسیاری از فعالان بازار شروع معاملات جدی بازار ارز را از روز شنبه ۱۹ فروردین میدانند. این در حالی است که بازار، برای بازگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی چشم انتظار اخبار مثبت سیاسی است. از سوی دیگر برخی فعالان بازار معتقدند به شکل سنتی، وقتی بازار ارز با روند افزایشی روزهای ابتدایی سال را آغاز میکند در روزهای بازگشایی بازار روند قیمتها صعودی است.
تحلیلگران بازار به اتفاق معتقدند روند کاهشی قیمت دلار کوتاهمدت است و مولفههای اقتصادی موثر بر قیمت ارز تغییری نکرده است. باید دید این روند الاکلنگی قیمت دلار تا چه زمانی ادامه دارد و تدبیر نهاد پولی کشور برای مدیریت و ثبات قیمت ارز برای میانمدت و بلندمدت چیست؟
نظر شما