ارتش کره جنوبی اعلام کرد که کره شمالی روز پنجشنبه یک موشک بالستیک میان برد یا دوربرد را به سمت دریای شرقی شلیک کرده است.
به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا ، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد که پرتاب را در نزدیکی پیونگ یانگ در ساعت 7:23 صبح شناسایی کرده و موشک که در زاویه بالا شلیک شده بود، حدود 1000 کیلومتر پرواز کرد و سپس در آب فرود آمد.
این ستاد در پیامی گفت: «مقامات اطلاعاتی کره جنوبی و ایالات متحده در حال تجزیه و تحلیل جامع مشخصات دقیق این موشک هستند».
یک مقام سئول که نخواست نامش فاش شود گفت، به نظر می رسد کره شمالی یک سامانه موشکی «جدید» را آزمایش کرده است. وی خاطرنشان کرد که متحدان در حال بررسی احتمالات "مختلف" هستند، از جمله پرتاب موشک بالستیک قاره پیمای سوخت جامد (ICBM). شورای امنیت ملی کره جنوبی پرتاب یک موشک بالستیک توسط کره شمالی را «به شدت» محکوم کرد و شورای امنیت ملی آمریکا این پرتاب را آزمایش موشک بالستیک قارهپیما خواند.
آدرین واتسون، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در بیانیهای گفت: «ایالات متحده به شدت کره شمالی را به دلیل آزمایش موشک بالستیک دوربرد محکوم می کند.
به گفته ستاد مشترک ارتش آمریکا بلافاصله پس از پرتاب، متحدان یک جلسه هماهنگی برگزار کردند و مجدداً تأکید کردند که دو طرف موضع دفاعی ترکیبی خود را در برابر "هر گونه تهدید و تحریک کره شمالی" تقویت خواهند کرد. در این بیانیه آمده است: «پرتاب موشک بالستیک کره شمالی یک اقدام تحریک آمیز بزرگ است که نه تنها به صلح و ثبات در شبه جزیره کره، بلکه به جامعه بینالمللی آسیب میرساند و نقض آشکار قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل است».
مقامات سئول گفتند که پرتاب اخیر ممکن است تا حدی با هدف به رخ کشیدن نیروی هستهای کره شمالی در آستانه 111 سالگی حکومت کیم ایل سونگ، بنیانگذار ملی کره شمالی و پدربزرگ رهبر فعلی کره شمالی در روز شنبه، و اعتراض به تلاش های بازدارنده سئول- واشنگتن باشد.
آخرین پرتاب کره شمالی که شامل یک موشک بالستیک میان برد (IRBM) یا یک موشک با برد بلندتر بود، پرتاب هواسونگ-17 ICBM در 16 مارس بود. پرتاب این هفته در بحبوحه گمانه زنی ها مبنی بر اینکه این کشور تواند یک موشک دوربرد شلیک کند تا اولین ماهواره نظامی خود را در مدار قرار دهد، با توجه به برنامه ادعایی خود برای پایان دادن به آماده سازی برای پرتاب تا این ماه انجام شد.
از جمعه گذشته، کره شمالی به تماسهای معمول برون مرزی از طریق خطوط ارتباطی بین کرهای و خطوط ارتباطی نظامی پاسخ نداده است، و این نگرانیها را افزایش داده است که عدم تماس منظم میتواند منجر به تحریکات بیشتر شود. پیونگ یانگ اخیراً تنشها را از طریق لفاظیهای سختگیرانه و سایر اقدامات تحریکآمیز، مانند آزمایش پهپادهای تهاجمی هستهای زیر آب، افزایش داده است.
به گزارش رسانه دولتی پیونگ یانگ، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در حالی که روز دوشنبه ریاست جلسه مهم حزب حاکم را برعهده داشت، خواستار گسترش بازدارندگی جنگی کشورش به شیوهای «عملی و تهاجمیتر» شده است. در طول این دیدار، کیم در حال اشاره به نقشه عملیاتی نظامی آشکاری بود که اهداف کلیدی در کره جنوبی را نشان میداد - صحنهای که این گمانهزنی را برانگیخت که او ممکن است تمرینات یا سایر اقدامات تحریکآمیز را با در نظر گرفتن اهداف برنامهریزی کرده باشد.
نظر شما