به گزارش سلام نو، چشمهایتان را ببندید، تصور کنید در حال خوردن غذایی هستید که حیوانی زنده در آن تکان میخورد، چه حالی به شما دست میدهد؟ مطمئنا حال بسیار بدی دارید، اما باورکنید که در کشورهای مختلف دنیا، مردم غذاهایی را مصرف میکنند که حیوانی زنده در داخل آن وجود دارد.
باور میکنید یا نه، مردم کشورهای مختلفی از اروپا گرفته تا آسیای جنوب شرقی، چنین غذاهای تهوعآوری را مصرف میکنند. علت مصرف این غذاها هر چه که باشد به هر حال آدمهایی هستند که این غذاها را با لذت میخورند.
ساشیمی زنده
در ژاپن، خوردن هر نوع جانور دریایی زنده از میگو، اختاپوس و خرچنگ گرفته تا صدف خوراکی امری بسیار عادی است، اگر این غذاها را سفارش دهید در کمتر از چند دقیقه بشقاب غذا در حالیکه محتویات آن هنوز زنده و در حال حرکت هستند، روی میز مقابل شما قرار خواهد گرفت. «ایکی زوکوری» یک نوع غذای ژاپنی است که در گروه ساشامیها قرار دارد و هنگام خوردن غذا محتویات آن باید زنده باشد بنابراین تازگی غذا یکی از اصول اصلی تهیه ایکی زوکوری است.
پختن ایکی زوکوری نیاز به مهارت بسیار بالایی دارد. آشپز برای تهیه این غذا ابتدا ضربهای به سر ماهی میزند تا حیوان نیمه بیهوش شود و سپس شروع به پرکردن شکم آن با مواد مختلف میکند. ماهی ایکی زورکوری معمولا با لیمو خورده میشود. تا زمانی که غذا را سرمیز ببرند ماهی همچنان نیمه زنده است و زنده بودن ماهی تازگی غذا را نشان میدهد.
پختن چنین غذایی، اعتراضات حامیان حقوق حیوانات را برانگیخته و تلاش برای منع تهیه آن همچنان ادامه دارد اما با این وجود در بسیاری از رستورانهای ژاپن، ماهی ایکی زوکوری تهیه میشود.
ماهی مرده و زنده
یکی دیگر از غذاهای عجیب و غریب که با موجود زنده آماده میشود اگر چه خاستگاهی تایوانی دارد اما امروزه بیشتر در چین دیده میشود. این غذا به نام «ماهی مرده و زنده» شهرت دارد و بعضیها هم به آن ماهی «یینگ یانگ» میگویند. وقتی ماهی یینگ یانگ سرمیز غذا آورده میشود هنوز زنده است و سر آن تکان میخورد و این در حالیست که بدن ماهی سرخ شده و با سس مزهدار شده است.
برای درست کردن این غذا، آشپز با پیچیدن یک حوله خیس به دور سر ماهی، بدن آن را در روغن میاندازد و سرخ کرده و بعد شروع به زدن ادویههای مختلف و سسهای گوناگون به حیوان بیچاره میکند. این غذا یکی از غذاهایی به شمار میرود که به صورت پنهانی آماده میشود و حتی آشپزهایی که آن را تهیه میکنند هیچوقت نام و نشانی از خود نمیدهند زیرا با تلاشهایی که حامیان حقوق حیوانات انجام دادهاند سرو این غذا در بسیاری از نقاط جهان ممنوع اعلام شده است اما با این وجود در بعضی از رستورانهای چین، این غذا به صورت مخفیانه برای مشتریهای خاص طبخ میشود.
میگو در ۳۰ ثانیه
میگوی آبکی یکی از غذاهای چینی است که به ظالمانهترین شکل ممکن طبخ میشود. این غذا یک نوع فستفود است که در ۳۰ ثانیه آماده خوردن میشود و جالب است بدانید که نام آن در ردیف غذاهایی قرار دارد که اکثر دانشگاهیها علاقهمند به خوردن آن هستند. اکثرا میگو را در چین به صورت خام میخورند اما گاهی اوقات آن را در آب داغ نیز میپزند.
البته در بعضی از دستور غذاها، میگو را پس از نیم پز کردن مزهدار میکنند تا خوردن آن راحتتر باشد، این درحالی است که پس از آماده کردن میگوی آبکی، جانور هنوز زنده است و دست و پاهایش در ظرف غذا تکان میخورد. هرچند بسیاری مدعیاند که این غذای خام و یا نیمه خام، بسیار خوشمزه است اما ضررهای بسیاری برای بدن دارد و باعث بروز انگلهای عفونی در بدن فرد میشود. البته غذایی در ژاپن به نام «اودوری ابی» تهیه میشود که در آن میگوهای کوچک را با نوشیدنیهای خاص سمزدایی میکنند و در حالیکه هنوز میگوها در ظرف زنده هستند و به این طرف و آن طرف میپرند و پاهای خود را تکان میدهند آنها را میخورند.
پنیر کرمو
یکی از معروفترین پنیرهایی که در منطقه ساردینای ایتالیا از شیر گوسفند تهیه میشود «کازو مارزو» نام دارد. این پنیر نرم است و برای تهیه آن باید اجازه دهند تا یک حشره آن را به مرحله خوردن برساند. این پنیر زمانی آماده خوردن است که داخل آن کرمهای کوچک سفید رنگی به وجود میآید. بعد از تهیه پنیر از شیر گوسفند، یک نوع مگس با نشستن روی آن نزدیک به ۵۰۰ تخم در این پنیر میگذارد، وقتی لاروها سر از تخم بیرون میآورند شروع به خوردن پنیر میکنند.
لاروها پنیری که میخورند را هضم میکنند و اسیدی که از هضم پنیر توسط لاروها به وجود میآید باعث میشود تا بافتهای چربی موجود در پنیر شکسته شده و پنیر حالتی نرم به خود بگیرد. مهمترین اصل در خوردن کازو مارزو این است که وقتی لاروها هنوز داخل پنیر هستند میبایست آن را خورد، زیرا اگر لاروها داخل پنیر بمیرند پنیر خراب میشود و خوردن آن برای سلامتی خطرناک است. نکته جالب در این است که هنگام خوردن پنیر بهتر است فرد چشمهای خود را محافظت کند زیرا لاروها با وجود کوچک بودن تا ارتفاع ۳۰ سانتیمتر میپرند و ممکن است به داخل چشم انسان بروند.
اختاپوس تکهتکه شده
«ساناکجی» یک غذای کرهای است که در آن اختاپوس زنده را به قطعات کوچک تبدیل میکنند و پس از مزهدار کردن و اضافه کردن روغن کنجد و دانه کنجد به آن، سرمیز غذا میآورند. این غذا نزد آشپزهای کرهای بسیار مشهور است، اما خوردن این غذا خطر بسیار بزرگی را در بردارد. اگر پاهای بادکشدار اختاپوس هنگام خوردن خوب جویده نشود، پس از قورت دادن ممکن است به گلو بچسبد و باعث خفگی شود. دلیل چنین اتفاقی این است که پاهای اختاپوس حتی پس از مردن و قطعه قطعه شدن جان دارد و حرکت میکند. با وجود همه این خطرات، ساناکجی یکی از غذاهای پرطرفدار برای کرهایهاست و معمولا توریستها علاقه زیادی به خوردن آن دارند.
برای تهیه این غذا، با یک ضربه به سر اختاپوس، جانور را میکشند و سپس شروع به قطعه قطعه کردن پاهای بادکشدار حیوان آبزی میکنند و پس از مزهدار کردن، اختاپوس آماده خوردن است. نکته جالب در خوردن اختاپوس این است که پاهای آن هنگام خوردن دائما حرکت میکنند و به این طرف و آن طرف میروند، به طوری که گاهی اوقات مشتری نمیتواند با هاشی- چوبهای مخصوص خوردن غذا- تکههای پا را بردارد اما با این وجود، طرفداران این غذا از دیدن چنین تصویری لذت میبرند و با کمال میل آن را میخورند.
صدفهای زنده در ظرف غذا
صدف خوراکی معمولا در لیست یکی از بهترین غذاهای دریایی جای دارد و یکی از منابع مهم تامین مواد معدنی و ویتامین بدن در مناطق ساحلی هستند و غذای مشهوری در این مناطق به شمار میروند. اما با این وجود مصرف خام آن چندان توصیه نمیشود. معمولا صدفهای خوراکی به صورت خام سرمیز غذا آورده میشوند و مشتری بسیاری دارند اما این غذای پرطرفدار ممکن است باعث عفونت خونی در فرد شود.
هر سال در آمریکا افراد زیادی به دلیل خوردن صدف خام دچار عفونت خونی میشوند و گفته میشود بیش از ۱۲۰ میلیون دلار برای درمان آنها هزینه میشود که البته بعضی از افرادی که این صدفها را نوش جان کردهاند، جان خود را از دست میدهند.
نظر شما