ماشینهای سنگین از جمله مهمترین وسایلی هستند که حمل و نقل انواع کالاها در داخل و خارج از مرزها را بر عهده دارند. نبود یا خرابی این ماشینها به صورت غیرمستقیم تاثیر بسیار زیادی بر جامعه و قیمت کالاها دارد. این سلطانهای جاده از قطعات ریز و درشتی ساخته شدهاند که تاثیر بسیار زیادی بر سلامت آنها دارد. پس بد نیست اطلاعی از لیست قیمت قطعات کامیون در سال جدید داشته باشید.
میتوان گفت یک ماشین سنگین از ۴ قطعه اصلی، شاسی، موتور، گیربکس و دیفرانسیل ساخته شده است. ما در این مقاله قصد داریم انواع قطعات ماشین سنگین را به شما معرفی کنیم؛ با تهران یکتا همراه باشید.
انواع قطعات کامیون و لیست قیمت قطعات کامیون در سال جدید
قبل از لیست قیمت قطعات کامیون در سال جدید نگاهی به مهمترین قطعات کامپیوتر داشته باشیم.
تاخواگراف
این قطعه یکی از مهمترین قطعات مورد نیاز است که امروزه در اکثریت کامیون های موجود در ایران استفاده می شود. وظیفه اصلی این سیستم ثبت اطلاعات مربوط به خودرو می باشد و راننده در مواقع مورد نیاز می تواند به این اطلاعات دسترسی داشته باشد.به کمک این سیستم زمان استراحت راننده نیز قابل تنظیم است و در دو نوع آنالوگ و دیجیتال قابل تولید می باشد.
اینترکولر
این قطعه شباهت بسیار زیادی به رادیاتور دارد اما متفاوت با این دستگاه عمل می نماید. مسئولیت اصلی این سیستم خنک نمودن هوای ورودی است. نصب این سیستم بر روی خودروهای سنگین مزایای فراوانی به همراه دارد. از میان این مزیت ها می توان به بالا رفتن جرم هوا، افزایش عملکرد موتور اشاره نمود.
توربو شارژر
یکی از سیستم هایی مفید در کامیون است که قادر است هوای بیشتری را به محفظه سیلندر وارد نماید و این امر عملکرد موتور را به طرز چشمگیری افزایش می دهد. در واقع می توان گفت که سیستم توربوشارژر با هدف کمتر کردن وزن موتور و بهینه کردن مصرف سوخت و بالا بردن راندمان موتور طراحی شده است و تا حدود زیادی میتوان گفت این هدف محقق شده است چراکه خودروهایی که به این سیستم مجهز هستند در مقایسه با خودروهای دیگر مصرف سوخت کمتری دارند.
کروز کنترل
این قطعه یکی از مهمترین قطعات به کار رفته در خودروهای سنگین است و مسئولیت کنترل سرعت خودرو را برعهده دارد و به عنوان یک سیستم مهار کننده سرعت به شمار می رود. در واقع این سیستم کاربردی با هدف ثابت نگه داشتن سرعت خودرو به صورت اتوماتیک طراحی شده است که وجود این سیستم در مواقع بحرانی بسیار می تواند برای رانندگان مفید باشد.
سیستم ترمز ESP (Electronic stability program)
نوعی سیستم است که به منظور کنترل و حفظ پایداری در شرایط بحرانی و دشوار بر روی خودروهای سنگین نصب می شود و نقش اساسی در امنیت خودروها دارد و از واژگون شدن خودروها در شرایط دشوار جلوگیری نماید. وجود این سیستم در جاده هایی با شیب بسیار تند و جاده های صعب العبور بسیار کاربردی بوده و با کنترل نمودن وضعیت چرخ ها، جاده ها و فرمان خودرو مانع از چب کردن خودروها می شود. یکی از نکات مثبتی که در مورد این سیستم می توان به آن اشاره نمود کاهش میزان تصادفات است که به خوبی اهیمت این سیستم را در خودروها ثابت می نماید.
سیستم ترمز الکترونیکی (Electronic braking system)EBS
نوعی سیستم کاربردی است که امنیت خودروی شما را کاملا تضمین نموده و در صورت نصب بودن این سیستم بر روی خودرو امکان بروز حوادث ناگوار برای خودروی شما بسیار کم می شود. این سیستم با با ارسال سیگنال های الکتریکی قادر است ترمز را به صورت الکترونیکی کنترل و در نتیجه باعث افزایش راندمان ترمز شود. همچنین نصب این نوع سیستم بر روی کامیون هایی که مجهز به اتاق هستند میتواند به طرز شگفت آوری عملکرد ترمز را افزایش دهد.
سیستم کنترل کششTCS (Traction control system)
این نوع سیستم به عنوان یکی از اصلی ترین سیستم های امنیتی در خودرو به شمار می رود که به سیستم کنترل کشش هم نیز معروف می باشد که نبود آن می تواند صدمات جبران ناپذیری به خودرو اعم از هرز شدگی چرخ ها وارد نماید. این سیستم برای مواقعی که سطح جاده ها به دلیل بارش برف و یا باران بسیار لغزنده است، بهترین گزینه است و می تواند از لغزش خودورها جلوگیری نماید و به همین دلیل اکثر کامیون داران که از نحوه عملکرد این سیستم اطلاع دارند این سیستم را برای کامیون های خود سفارش می دهند.
سیستم GPS یا ردیاب
این سیستم براساس شکل و اندازه هر خودرو طراحی و تولید می شود به عنوان مثال سیستم ردیابی که برای ماشین آلات سنگین نصب می شود ممکن است با سیستم های ردیابی که در خودروهای نرمال وجود دارد از لحاظ شکل و ابعاد اندکی متفاوت باشد. این سیستم به صورت مستقیم به سیستم موقعیت یاب جهانی GPSمتصل می باشد و در صورتی که این سیستم بر روی خودرو نصب باشد و مالک خودرو هم اپلیکشین مخصوص به این سیستم را بر روی تلفن همراه خود نصب کرده باشد به راحتی می تواند از موقعیت جغرافیایی راننده آگاه شود بدون اینکه به او دسترسی داشته باشد.
لیست قیمت قطعات کامیون در سال جدید
با توجه به نوسانات موجود در بازار و وضعیت بد اقتصادی که در جامعه حاکم است؛ نمی توان یک قیمت مشخص برای لوازم یدکی کامیون در نظر گرفت. برای این که بتوانید به طور دقیق در جریان لیست قیمت قطعات کامیون قرار بگیرید، کافیست با یکی از فروشگاه های اینترنتی لوازم یدکی در ارتباط باشید.
برای نمونه در ادامه لیست قطعات یدکی اسکانیا را مشاهده میکنید. حتی در این لیست هم برخی قطعات موجود نیست.
۳ مدل کامیون محبوب و پر استفاده
بعد از نگاه به قطعات و لیست قیمت قطعات کامیون در سال جدید بد نیست نگاهی به انواع کامیون داشته باشیم.
دستهبندی انواع کامیون
معیارهای گوناگونی مانند محدوده فعالیت، نحوه تخلیه مصالح، تعداد محورها، نوع سوخت مصرفی کامیون، تعداد دیفرانسیلها، اندازه و نوع موتور، ظرفیت حمل بار کامیون و... برای دستهبندی کامیونها وجود دارد و بر همین اساس میتوان کامیونها را به دستههای زیر تقسیمبندی کرد:
کامیونهای جاده رو
کامیونهای جادهرو برای حمل بار در جادهها مناسب هستند و از ویژگیهای بارز آنها میتوان به انعطافپذیری بسیار بالای آنها اشاره کرد. سرعت این کامیونها بالاست و تا حدود ۷۰ کیلومتر در ساعت در صورت خالی بودن میرسد. مقدار بار مجازی که کامیونهای جادهرو میتوانند حمل کنند، بسته به نوع مصالح و مواد میتواند متفاوت باشد، اما برای پیشگیری از وارد شدن خسارت به این خودروها میتوان ۱۸ تن بار را در هر محور بارگیری کرد. این کامیونها ۴۲۰ اسب بخار قدرت دارند.
کامیونهای غیر جادهای
این کامیونها نسبت به کامیونهای جادهرو ابعاد بزرگتر و قدرت بیشتری دارند و از آنها برای حمل خاک و سنگ استفاده میشود. همچنین میتوان از این کامیونها برای انجام عملیات حمل خاک در زمینهای ناهموار استفاده کرد. قدرت موتور کامیونهای غیر جادهای ۳۵۰ اسب بخار است و سرعت آنها تا ۷۰ کیلومتر در ساعت میرسد.
کامیون اتاقدار
کامیون اتاقدار به کامیونهایی گفته میشود که بیشترین ارتفاع اتاق بار آنها یک و نیم متر باشد. یعنی ارتفاع دیوار اتاق تعبیهشده در قسمت بار از کف تا سقف نباید بیشتر از یک و نیم متر باشد.
نظر شما