به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، امروز قیمت دلار با نوسانات افزایشی همراه بود. این نخستین روز از هفته جاری است که بازار ارز با افزایش محدودی همراه است. اسکناس دلار با افزایش ۳۵۰ تومانی با قیمت ۵۲ هزار و ۸۹۷ تومان در بازار معامله شد.
ریزش بازار سهام در روز جاری این سیگنال را به بازار ارز ارسال کرد که احتمالا پولهای فراری از بورس به این بازار کوچ خواهند کرد.
معاملهگران بازار ارز معتقد بودند این افزایش محدود قیمت دلار متاثر از ریزش بازار سهام است. طی معاملات روز جاری در بورس تهران، بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تغییر مالکیت از حقیقی به حقوقی رخ داد که به معنای بیرون آمدن سرمایه حقیقیها از سهام است.
گفتنی است روز گذشته نیز بیش از چهار هزار میلیارد تومان پول حقیقی از سهام خارج شده بود. اکنون این سوال مطرح است که آیا این میزان پول قرار است از بازار سرمایه کوچ کند؟ در این صورت مقصد بعدی این پول کدام بازار خواهد بود؟
بودجه دلار را نجات میدهد؟
در همین راستا علی طباطبایی کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال به تجارتنیوز گفت: «احتمال صعود مجدد قیمت دلار وجود دارد؛ اما معتقد نیستم که محرک این جهش، پولهای خارج شده از بورس است. زیرا پولهای جریان خاکستری که همیشه بین بازارهای موازی جریان دارد، تازه وارد بورس شده و هنوز به سوددهی نرسیده است. بر همین اساس بعید است که این پول با زیان، خارج شود و به سمت بازارهای موازی حرکت کند.»
وی ابراز کرد: «ریزش روز دوشنبه بورس یک اصلاح کوتاهمدت است. اما بعد از این روند هم نباید انتظار حرکتهای شارپی را در بازار سرمایه داشته باشیم و شاید خیلی از پولها روانه این بازار نشوند.»
این کارشناس اقتصادی درباره روند قیمت دلار در کوتاهمدت گفت: «بعد از شروع به اجرایی شدن بودجه و قطعی شدن موارد بودجه قیمت دلار را یک تا دو کانال بالاتر از قیمت فعلی میبینم و این کانال معقول است.»
وی در پاسخ به اینکه چه سیگنالی میتواند قیمت دلار را در کانال ۵۰ هزار تومانی و یا پایینتر حفظ کند گفت: «اینکه در بودجه مواردی دیده شود که منوط به توافق باشد یعنی تغییراتی در بودجه مانند میزان تولید نفت یا کف قیمت دلاری که در بودجه میبینند رخ دهد، آن موقع اهمیت سرمایهگذاری برای دلار کاهش پیدا میکند.»
طباطبایی خاطرنشان کرد: «البته احتمال اینکه تغییراتی در بودجه اعمال کنند که اعداد کاملا تغییر کند، ضعیف است؛ اما با همین کسری بودجه قیمت دلار در کوتاهمدت تا دو کانال بالاتر نیز ورود خواهد کرد.»
دلار در مواجهه با سیگنالهای صعودی
علاوه بر ریزش بورس مهمترین خبری که بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داد، اعلام نرخ تورم بود که مرکز آمار شاخصهای آن را با تاخیر و ناقص منتشر کرد. به اعتقاد کارشناسان اقتصادی این آمار نصفه و نیمه نیز میتواند سیگنال تورمی بازار ارز روانه کند.
هر چند امروز معاملهگران بازار ارز، روند قیمت دلار و معاملات را مانند روزهای گذشته عنوان کردند اما به نظر میرسد انتظارات تورمی رو به افزایش است و این سیگنال خوبی برای روندهای بعدی قیمت دلار نیست.
علاوه بر این موضوع در لحظه نگارش این گزارش اخبار مبنی بر اینکه رئیس کل بانک مرکزی در دیدار با وزیر تجارت، صنعت و توسعه سرمایهگذاری عمان بار دیگر تاکید کرده که سیاست راهبردی بانک مرکزی ایران قطع رابطه با دلار در مبادلات ارزی و تجاری است. وی در این دیدار بر دلارزدایی از اقتصاد ایران تاکید کرده است. گفتهای که بسیاری آن را سیگنال جدید ارزی برای بازار دلار میدانند.
دنبالهروی فرزین از رئیسی برای بریدن بند ناف دلار
هفته گذشته که ابراهیم رئیسی درباره موضوع بریدن بند ناف دلار از مبادلات اقتصادی ایران خبر داد؛ تنها ظرف دو روز، قیمت دلار بیش از دو هزار تومان افزایش یافت و بازار را از رکود بهاری خارج کرد. حال باید دید تاثیر گفتههای فرزین بر بازار ارز در روزهای آتی چیست. هر چند بازار پیش از این نیز تجربه صعودها چند پلهای را بعد از هر ایده ابتکاری توسط سیاستگذار را دارد.
با وجودی که برخی از تحلیلگران بازار احتمال رشد قیمت دلار به واسطه سقوط شاخص بورس را میدهند اما این احتمال نیز وجود دارد که با کاهش قیمت دلار، شرکتهای دلاری بورس نیز با چالش افت قیمت مواجه شوند. شد. این مساله میتواند تاثیر فراوانی بر شاخصکل بورس بگذارد.
قیمت دلار در بازارهای مجاور نیز به طور میانگین ۱۰۰ تومان افزایش داشت. این افزایش محدود بود اما با نوسان محدود بازار ارز در تهران همراه شد. دلار سلیمانیه امروز با قیمت ۵۲ هزار و ۲۱۰ تومان قیمت معامله شد. هرات ۵۲ هزار و ۵۷۰ تومان شد و درهم امارات نیز با قیمت ۱۴ هزار و ۷۵۰ تومام معامله شد.
نظر شما