عضو هیات نمایندگان استان گیلان اظهار داشت: علاوه بر آن سطح آب خزر به شدت پایین رفته و دریا عقب‌نشینی کرده است، در گذشته حتی آب وارد خانه‌های مردم می‌شد و در برخی ماه‌های سال مردم در معابر با قایق تردد می‌کردند.

خبر نگران کننده درباره دریای خزر/ سطح دریای خزر به شدت پایین رفته است
به گزارش سلام نو به نقل از ایلنا، عضو هیات نمایندگان استان گیلان اظهار داشت: بیشتر کشاورزان برای آبیاری از سد سفیدرود و غرب استان از آبگیرها و منابع آبی محلی و چاه‌ها به طور سنتی استفاده می‌کنند، در کل اوضاع آب گیلان خوب نیست و ما باید از منابع محدود به خوبی استفاده کنیم .

غلامرضا مرحبا، درباره اوضاع آب استان گیلان اظهار داشت: چند سالی است که در استان گیلان با خشکسالی مواجهیم و متاسفانه امسال نیز بارندگی نسبتا کم بوده است، در سال‌های گذشته بارش‌های شدید و متمادی داشتیم و در پاییز و بهار بارش متناوب برف و باران داشتیم اما اکنون اقلیم منطقه به طوری کلی تغییر کرده و هوا چند درجه گرم‌تر شده است و این باعث شده سطح آب‌های زیرزمینی پایین‌تر رفته، رودخانه‌ها کم‌کم تبدیل به رودهای فصلی شدند در حالی که در گذشته رودخانه‌ها در تابستان کم‌آب می‌شدند ولی خشک نمی‌شدند.

وی افزود: علاوه بر آن سطح آب خزر به شدت پایین رفته و دریا عقب‌نشینی کرده است، در گذشته حتی آب وارد خانه‌های مردم می‌شد و در برخی ماه‌های سال مردم در معابر با قایق تردد می‌کردند، اکنون پایه‌های اسکله‌ها نشان می‌دهد که سطح آب پایین رفته همه اینها بیانگر یک هشدار برای آینده است که باید برنامه‌ریزی کنیم منابع آبی گران‌قیمت و ارزشمند را بخوبی مدیریت کنیم که کشاورزی و طبیعت آسیب نبیند، باید در نظر داشته باشیم سال‌های فراخی آب و پربارشی تمام شده و در حال حاضر سال‌های خشک را سپری می‌کنیم.

عضو هیات نمایندگان استان گیلان درباره تامین آب کشاورزی گفت: بیشتر کشاورزان برای آبیاری از سد سفیدرود استفاده می‌کنند، غرب استان از آبگیرها و منابع آبی محلی و چاه‌ها به طور سنتی آبیاری می‌کنند، در کل اوضاع آب استان خوب نیست و ما باید از منابع محدود به خوبی استفاده کنیم و به سمتی برویم که از تکنولوژی بیشتری در کشاورزی و آبیاری استفاده کنیم تا منابع محدود را بهتر بتوانیم تخصیص دهیم.

وی درباره کیفیت آب استان تصریح کرد: کیفیت آب در همه مناطق استان یکسان نیست، در مناطقی شهری که تصفیه‌خانه وجود دارد اوضاع خوب است و کیفیت آب قابل قبول است اما در روستاها از چاه‌های نیمه‌عمیق آب برداشت می‌کنند که مجهز به تاسیسات تصفیه نیستند، ضمن اینکه بستر زمین به نحوی است که آبی که برداشت می‌شود حاوی آهن و منیزم بوده و تیره است، بنابراین باید تصفیه شود.

مرحبا تاکید کرد: در بسیاری از روستاها فعلا امکانات تصفیه مناسبی وجود ندارد، آب کلرزنی می‌شود ولی کیفیت مناسب برای آشامیدن را ندارد، در بسیاری از روستاها مردم از چشمه‌های طبیعی کوهستان آب برداشت می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه عقب‌ماندگی‌ها زیاد و امکانات متناسب با رشد جمعیت رشد نداشته است و سرمایه‌گذاری به موقع انجام نشده است، اکنون هم که دولت محدودیت منابع دارد و از سوی دیگر هزینه‌ها هم بسیار بالا است.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***