سلام نو _ سرویس گردشگری: اگر تا به حال به طبیعت بکر و زیبای استان چهار محال و بختیاری و کوههای زاگرس سفر نکردهاید، تعلل نکنید. کوههای مرتفع و باشکوه زاگرس صدفی است که جاذبههای دیدنی بسیاری را همچون مرواریدی درخشان و زیبا در دل خود پنهان کرده است.در ادامه به برخی از جاهای دیدنی و زیبای طبیعی که در شهرستان اردل است و از گشت و گذار در آنها لذت خواهید برد، میپردازیم.
آبشار زرد لیمه؛ جاذبهای خاص در چهارمحال و بختیاری
زرد لیمه، واژهای محلی است که برای نام این آبشار زیبا به کار میرود. درباره معنی زرد لیمه، نظرات متعددی وجود دارد. زرد در گویش محلی مردم منطقه اردل هم به معنی بلندی و ارتفاع به کار میرود و هم به مفهوم منطقهای سرسبز است. واژه لیمه نیز به مفهوم پایین و دره استفاده میشود. با این توضیح، زرد لیمه یعنی «بلندی در دل پستی» یا «درهای سرسبز». برخی نیز زرد لیمه را برگرفته از مسیر حرکت آبشار از بالا به پایین میدانند. آبشار زرد لیمه دیناران در دل کوههای بلند زاگرس در شهرستان اردل قرار دارد.
این آبشار یکی از عریضترین آبشارهای ایران است که چشمانداز وسیعی از طراوت و سرسبزی و خروش و زیبایی را پیش چشم شما میآورد. ارتفاع آبشار ۴۰ متر و عرض آن در قسمت تاج ۶۵ متر است و به همین دلیل، یکی از عریضترین آبشارهای ایران به حساب میآید. جنگلهای استان چهارمحال و بختیاری بعد از جنگلهای شمال دومین منابع جنگلی طبیعی ایران به حساب میآیند و پوشش گیاهی متنوعی دارند.
در منطقه زرد لیمه شما با درختان بلوط و درختان بادام وحشی و صنوبر مواجه خواهید شد. علاوه بر این، در منطقه زرد لیمو شاهد مراتع سرسبز و گسترده و مزارع دیم بومیان منطقه خواهید بود. گونهی اصلی مراتع زرد لیمه گون است و در مزارع زیبا و چشمنواز آن نیز میتوانید دشتهای طلایی گندم و جو را پیدا کنید. اگر اهل تاریخ و آثار باستانی هستید، بازدید از یکی از قدیمیترین آثار باستانی استان را در نزدیکی آبشار از دست ندهید.
این آثار باستانی «پل خدا آفرین» و «پلکان باستانی دژپات» نام دارند. برای رسیدن به این آثار باید از آبشار در حدود ۳ الی ۴ ساعت پیادهروی کنید، اما به یاد داشته باشید مسیر پیادهروی مسیر سختی ست و برای گذر از آن به راهنماهای محلی نیاز دارید.
سفر به آبشار زرد لیمه نیاز به آمادگی بدنی دارد، زیرا مسیر پیادهروی آن کمی طولانی و در بعضی قسمتها صعبالعبور است. به همین دلیل برای گذشتن از آن علاوه بر اینکه به کفش و لباس مناسب نیاز دارید، باید از آمادگی بدنی خوبی نیز برخوردار باشید تا بتوانید مسیر طولانی پیادهروی را به آسانی سپری کنید. فراموش نکنید که خوراکی و آذوقه کافی به همراه داشته باشید.
جاذبههای تماشاییتر در نزدیکی آبشار زرد لیمه
پل بهشت آباد
پل بهشت آباد، در ۶ کیلومتری اردل قرار دارد و قدمت بنای آن به دوره قاجاریه میرسد. این پل زیبا توسط حسینقلی خان بختیاری روی رودخانه بهشتآباد ساخته شد. طول پل بهشتآباد ۲۰ متر است و با سطح آب هفت متر فاصله دارد. پل در انتهای صخرههای درکش ورکش واقع شده و بدنه و پایههای آن از سنگ و دهانه طاقهای بنا، از آجر ساخته شده است.
دره عشق
دره عشق از زیباترین جاهای طبیعی شهرکرد و یکی از دیدنیترین روستاهای آن منطقه محسوب میشود. در این دره، آبشارهایی زیبا و چشمههای آب معدنی چشمنوازی به چشم میخورد که پوششی از جنگلهای بلوط آنها را فرا گرفته است. معماری روستای تاریخی دره عشق جذابیت بسیاری دارد.
رودخانه کارون از دره عشق عبور میکند. جریان آب رودخانه در میان صخرهها، درهها و پرتگاههای متعدد و شالیزارهای زیبای این منطقه، زیبایی دره را چند برابر میکند. گردشگران با حضور در این منطقه، از تماشای پوشش مخملین و سبزرنگ طبیعت شگفتزده میشوند. آبشار زیبای روستای دره عشق، جاذبه اصلی روستا است. این آبشار با آبی شفاف و زلال، ۱۰۰ متر ارتفاع دارد و سرعت تراوش و ریزش آب آن، بسیار بالا است.
چشمه سرداب رستمآباد
چشمه سرداب رستمآباد، جزو پرآبترین چشمههای کوه زاگرس است که گردشگران بسیاری را جذب زیباییهای خود میکند. از ویژگیهای منحصربهفرد چشمه، سردی آب آن در تمامی فصلهای سال است. نام سرداب را نیز به همین دلیل روی چشمه گذاشتهاند. چشمه سرداب با دمای بسیار پایین خود، بهعنوان سردترین چشمه استان چهارمحال و بختیاری شناخته میشود. آب چشمه رستمآباد از طریق آب شدن برفها در طول زمستان تامین میشود و همین ویژگی، علت سردی آب آن در تمام فصلهای سال است.
تالاب سولقان
تالاب سولقان در ۷۰ کیلومتری شهرکرد واقع شده است. این جاذبه طبیعی زیبا در مسیر شهرکرد به ایذه قرار دارد و از دو بخش شرقی و غربی تشکیل میشود.
تالاب غربی سولقان را تالاب ولگان نیز مینامند. وجود گلهای رنگارنگ در اطراف تالاب و قرارگیری آن در مسیر عشایر، تالاب را به یکی از مناطق طبیعی زیبای شهرستان اردل تبدیل میکند. تالاب سولقان، بهدلیل عمق کم، به محلی مناسب برای مرغان آبی تبدیل شد و پرندگان مهاجر بسیاری جذب این تالاب شدند. در سالهای اخیر بهدلیل عدم توجه و بهرهبرداری نادرست از آب و زمینهای اطراف تالاب، تعداد پرندگان مهاجر منطقه کاهش یافتند.
نظر شما