به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز امروز قیمت دلار با کاهش محدودی همراه شد. نوسان این اسکناس در کانال ۵۱ هزار تومانی، معاملهگران را محتاط کرده است. دلار در آخرین معامله روز جاری با قیمت ۵۱ هزار و ۵۳۰ تومان مبادله شد.
بررسی میدانی خبرنگار تجارتنیوز از بازار ارز نشان میدهد که خرید و فروش در بازار پابرجاست اما فشار فروش بیش از مقدارِ محدودِ خرید دلار است. برخی معاملهگران، دست از مبادله کشیدهاند و انتظار پیامدهای سفر سلطان عمان را میکشند. برخی دیگر نیز معتقدند بازار تاثیر خبر مذکور را پیشخور کرده است.
فعالان بازار ارز به واکنش منفی قیمت دلار نسبت به رویدادهای سیاسی اشاره میکنند. علاوه بر این موضوع، بسیاری از افرادی که امروز از این صرافی به آن صرافی میرفتند و از مالفروشان و دادزنها قیمت خرید برای دلار میگرفتند معاملهگرانی بودند که هفته گذشته در انتظار برگشت دلار به کانال ۴۰ میلیون تومانی بودهاند. آنها از هفته گذشته با خبر ورود سلطان عمان دست نگه داشتهاند تا معاملات شیرینی را رقم بزنند اما دلار به این عده رکب زده است.
بوی بهبود از اوضاع بازارهای مالی به مشام نمیرسد
کارشناسان اقتصادی نیز نسبت به مقاومت دلار برای کاهش قیمت بیم دارند و آن را نشانه خوبی نمیدانند. در همین راستا برزو حقشناس کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه دلار به شکل سنتی در خرداد و تیر در کف قیمت سالانه است به تجارتنیوز گفت: «این موضوع نگرانکننده است. زیرا اگر کف قیمت دلار را ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان در نظر بگیریم کار برای باقیمانده سال سخت میشود؛ این در حالی است که با وجود سیگنالهای سیاسی انتظار افت قیمت دلار و برگشت به زیر کانال ۵۰ هزار تومانی را داشتم اما بازار تمایلی به افت ندارد.»
داغ شدن بازار خودرو قیمتها را جهشی میکند؟
وی افزود: «باید در نظر داشته باشیم که موضوع ثبتنام خودرو تا همین دیروز ۱۰۰ همت پول از بازار خارج کرده است و این پول در بانکها فریز شده است. بنابراین اگر سفر سلطان عمان نتایجی در حوزه برجام نداشته باشد و پولهای بلوکهشده برای ثبتنام خودرو نیز از بانکها خارج شود و به سمت بازارها بیاید شرایط ناخوشایندی را در پرش قیمت در بازارهای مالی ایجاد میکند.»
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بازار تمایلی به برگشت به کریدورهای قیمتی پایینتر ندارد خاطرنشان کرد: «شاید خبرهای پشت پرده واقعا آنطور که ما فکر میکنیم در حوزه برجام نیست. زیرا یکسری دسترسی به رانت اطلاعاتی دارند. بنابراین به نظر میرسد حتی با خبرهای خوب در حوزه برجام، دلار تمایلی ندارد زیر ارزش ذاتی خود که قیمت ۵۰ تا ۵۲ هزار تومانی است پایینتر بیاید.»
آدرس غلط تحریم برای چالشهای اقتصادی
وی به کسری۸۶۳ همتی بودجه در سال گذشته اشاره کرد و گفت: «سیاستهای پولی و اقتصادی ما اشتباه است. به خاطر مسائل سیاسی که در سال گذشته اتفاق افتاد، خروج سرمایه افزایش یافته است. همه این موضوعات به بازارها فشار میآورد؛ اینها واقعیتهایی است که سیاستگذار باید در نظر بگیرد.»
حقشناس با بیان اینکه با وجود سیاستهایی نظیر پیشفروش خودرو یا اخبار مساعد سیاسی اما ریزش و شکست قیمتی در دلار نمیبینیم با ابراز نگرانی تاکید کرد: «در بررسی سابقه تاریخی شکست قیمتها در بازارهای مالی میتوان به سال ۹۴ که رویداد مهمی در حوزه برجام اتفاق افتاد یا سال ۶۷ که جنگ تمام شد؛ اشاره کرد. در این سالها شکست شگفتانگیزی در قیمت ارز رخ داد اما در حال حاضر منشاء مشکل از جای دیگر است.»
وی با اشاره به اینکه تحریم، آدرس غلط دادن است گفت: «من نمیگویم تحریم تاثیر ندارد اما ریشه مشکل صرفا تحریم نیست. ریشه در سیاستهای غلط پولی، رشد بیرویه نقدینگی و سیاست غلطی که سیاستگذار در حوزه بانکها و ناترازی که در بانکها شکل گرفته و کسری بودجه وحشتناکی است که به وجود آمده است.»
امروز قیمت دلار در بازارهای همسایه نیز همانند بازار آزاد ارز در تهران روند کاهشی داشت. دلار هرات با قیمت ۵۱ هزار و ۷۰۰ تومان معامله شد و ۲۰۰ تومان کاهش قیمت داشت. دلار سلیمانیه به کانال ۵۰ هزار تومانی برگشت و به قیمت ۵۰ هزار و ۸۸۰ تومان رسید. درهم امارات اما برخلاف دیروز و سایر ارزها با افزایش محدود ۳۰ تومانی با رقم ۱۴ هزار و ۴۵۰ تومان در بازار عرضه شد.
نظر شما