به گزارش سلام نو، عبدالباسط محمد عبدالصمد در سال ۱۹۲۷ در روستای «المزاعزه» یکی از توابع شهر ارمنت در استان قنا در جنوب مصر به دنیا آمد .
ایشان مدرّس حفظ و تجوید قرآن کریم بود. عبدالباسط در ۶ سالگی به مکتب حفظ قرآن در ارمنت رفت. در ۹ سالگی حافظ کل قرآن شد.
او در سال ۱۹۵۰ به مراسمی که برپا شده بود رفت. در آن مجلس یکی از نزدیکان عبدالباسط از مسؤلان مجلس اجازه خواست تا او ده دقیقهای را به تلاوت بپردازد.
عبدالباسط آیاتی از سوره احزاب را تلاوت کرد و این تلاوت عبدالباسط یک و نیم ساعت ادامه پیدا کرد و بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفت.
در سال ۱۹۵۱ عبدالباسط به رادیو مصر رفت.
او پس از به دست آوردن شهرتی که در طول چند ماه بدست آورده بود به قاهره مهاجرت کرد.
با پیوستن او به رادیو، استقبال مردم در مصر برای خرید گیرندههای رادیوئی زیاد شد و در بیشتر خانهها گسترش یافت.عبدالباسط در ماه رمضان و روزهای دیگر سال به کشورهای مختلفی برای برگزاری محافل قرآنی و در پی دعوتهایی که از او میشد، رهسپار شد.
او در سفر به جاکارتا، اندونزی در بزرگترین مساجد آنجا به تلاوت قرآن پرداخت. در یکی از مساجد بیش از ۲۵۰ هزار نفر تا صبح در حالی که سر پا ایستاده بودند به صدای او گوش میدادند
. از مشهورترین مساجدی که او در آنها به تلاوت پرداختهاست، مسجدالحرام در مکه، مسجد نبوی در مدینه، مسجد الاقصی در قُدس و مسجد ابراهیمی در فلسطین بودهاند.
در مصاحبه ای قدیمی ، عبدالباسط در تلویزیون کویت در سال 1967 از صدای ام کلثوم تعریف زیادی می کند و میگوید: من هر صدای زیبایی را میشنوم و صدای ام کلثوم ستاره مشرق و مغرب بسیار زیبا است.
البته تنها عبدالباسط که از بزرگترین قاریان قرآنی است، از ام کلثوم تعریف نکرده، بلکه مصطفی اسماعیل و منشاوی هم به واسطه لحن، قدرت صدا و سبک اصیل ام کلثوم به تمجید از این خواننده مصری پرداخته اند.
نظر شما