به گزارش سلام نو به نقل از تسنیم،جمعی از دانشجویان عراقی و متقاضیان تحصیل از کشور عراق در دانشگاه تهران با حضور حجتالاسلام سید حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) با رئیس دانشگاه تهران، معاون بینالملل و جمعی از اساتید بسیجی دانشگاه تهران دیدار کردند.
در این نشست که رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها نیز حضور پیدا کرد، گسترش همکاریهای علمی و فرهنگی دو کشور و گسترش پذیرش دانشجو از کشور عراق با رعایت استانداردهای کیفی مورد تاکید قرار گرفت؛ همچنین تقاضای ادامه تحصیل برادران حشدالشعبی در دانشگاه تهران مطرح شد
سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در این نشست که در تالار شهید سلیمانی مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه تهران برگزار شد، ضمن اینکه تعامل علمی با برادران عراقی بویژه مجاهدان حشدالشعبی را در امتداد الگوی تعاملی شهیدان سلیمانی و المهندس دانست و از تقاضای ادامه تحصیل برادران حشدالشعبی در دانشگاه تهران استقبال کرد، اظهار داشت: سختگیریها و استانداردهای علمی را راجع به دوستانمان در حشدالشعبی بیشتر از دیگر دانشجویان خارجی اعمال میکنیم. چون هدف ما از این تعامل علمی نه کسب درآمد است و نه اعطای مدرک؛ بلکه هدف اصلی ارتقای سطح دانش و توانمندی تخصصی مجاهدین مسلمان است.
سید محمد مقیمی در نشست با جمعی از دانشجویان عراقی و متقاضیان تحصیل از کشور عراق در دانشگاه تهران گفت: مسیر حرکت اجزای مختلف اکوسیستم دانش و فناوری از جمله مسیر حرکت دانشگاه تهران مسیر روشنی است. این مسیر را رهبر عزیزمان حضرت آیتالله خامنهای برای همه ما روشن کردهاند. هدف نهایی همه ما ایجاد تمدن نوین اسلامی و زمینهسازی برای ظهور حضرت ولیعصر (عج) است. برای تحقق این هدف مهم، ما با قدرت مسیر شهیدان عزیز حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس و الگوی تعاملی آنها را ادامه خواهیم داد.
وی با اشاره به مطالعات خود بر روی سبک زندگی و مدیریتی شهید سلیمانی، گفت: همان طور که رهبر عزیزمان اشاره کردهاند، جوهره مکتب شهید سلیمانی، اخلاص ایشان بوده است. بر این اساس و با توجه به خلوصی که شهید سلیمانی داشت، مجموعهای را مدون کرده و شاخصهایی را بر اساس سیره نظری و عملی شهید سلیمانی تدوین کردهام که هم برای انتخاب همکارانم بر اساس آن شاخصهها عمل میکنیم و هم اینکه برای بهبود کارمان از این شاخصها تمسک میجوییم.
مقیمی با اشاره به سوال بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران عرصه بینالمللی درباره چرایی و چگونگی تاثیرگذاری بینظیر شهید سلیمانی، یادآور شد: صاحبنظران در موضوعات جدید علمی در علم مدیریت برای اینکه شاخصهای یک مدیر موفق را برای جهان امروز ترسیم کنند، به مفهومی تحت عنوان مدیریت صادقانه و با خلوص نیت رسیدهاند. این مفهوم تحت عنوان «رهبری صادقانه» نامگذاری شده است و صاحبنظران به شدت به دنبال این هستند که مصداقهای عینی آن را شناسایی و به جهان مدیریت ارائه کنند.
اعمال استانداردهای سختگیرانه علمی برای دانشجویان عراقی با هدف ارتقای دانش تخصصی
مقیمی افزود: بنابراین همه چیز آماده است تا بتوانیم یک حرکت و نهضت بسیار بزرگی را در خصوص توسعه علمی و فناوری آغاز کنیم. برای رسیدن به این هدف مهم اعتقاد دارم که سختگیریها و استانداردهای علمی را راجع به دوستانمان در حشدالشعبی بیشتر از دیگر دانشجویان خارجی اعمال کنیم. چون هدف ما از این تعامل علمی نه کسب درآمد است و نه اعطای مدرک؛ بلکه هدف اصلی ارتقای سطح دانش و توانمندی مجاهدان مسلمان است. البته ما در این مسیر با چالشهای بسیاری مواجه هستیم. آمریکا و اسرائیل از مهمترین دشمنان توسعه علمی و فناوری مسلمانان هستند. البته ما در کشور ایران و کشور عراق نیز دشمنانی داریم که باید تلاش کنیم با ارتقای سطح علمی خودمان این موانع را کنار بزنیم و مانعتراشان داخلی را به دوستان خودمان در داخل دو کشور تبدیل کنیم.
تدابیر دانشگاه تهران برای تسهیل آموزش زبان فارسی به داوطلبان عراقی
مقیمی افزود: اگر میخواهیم به هدف ارتقای علمی دست پیدا کنیم، آموختن با کیفیت زبان فارسی برای شما عزیزان حتماً ضروری است. ما تلاش میکنیم که امکانات مناسبی را از طریق موسسه دهخدا و مرکز بینالمللی آموزش زبان فارسی که به طور تخصصی آموزش زبان فارسی را برای دانشجویان بینالملل انجام میدهد، هم در خاک عراق و هم در تهران در محل موسسه دهخدا برای متقاضیان تحصیل در دانشگاه تهران فراهم کنیم. در بغداد در کنار سفارت جمهوری اسلامی ایران شعبهای را برای موسسه دهخدا به زودی افتتاح خواهیم کرد. شعبهای نیز در آبادان در نزدیک مرز ایران و عراق ایجاد خواهد شد. همه اینها بخاطر این است که تاکید داریم کیفیت این آموزشها در سطح استانداردهای آموزشی دانشگاه تهران و با نظارت کامل باشد.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه برنامه مشخصی برای توسعه روابط علمی با برادران خود در عراق و بویژه دوستان عزیزمان در حشدالشعبی داریم؛ تاکید کرد: خانم دکتر امینزاده معاون بینالملل دانشگاه تهران که هم سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارند و در دورهای معاون رئیسجمهوری بوده و در حال حاضر هم به عنوان مشاور وزیر امور خارجه کشورمان نقشآفرینی میکنند، به عنوان یک متخصص دیپلماسی علمی در این زمینه تبحر ویژهای دارد. خانم دکتر امینزاده در زمینه این تعاملات دارای اختیارات تام هستند و تمام تلاشمان این است که ظرفیت مجموعه پردیسهای دانشگاه بویژه پردیس البرز را در تعامل با معاونت بینالملل دانشگاه برای این امر مهم اختصاص دهیم.
ارتقای کیفی و کمی پذیرش دانشجویان کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه در دانشگاه تهران
الهام امینزاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران نیز در این نشست، با اعلام آمادگی کامل دانشگاه تهران برای استقبال از حضور دانشجویان عراقی در دانشگاه تهران، گفت: فرایند اصلاح و ارتقای کیفی و کمی پذیرش دانشجویان کشورهای مختلف به ویژه کشورهای همسایه در معاونت بینالملل دانشگاه تهران آغاز شده است. همچنین ایجاد زیرساخت رسیدگی به امور پذیرش متقاضیان تحصیل از همسایگان به ویژه از کشور عراق در دانشگاه تهران مدنظر قرار دارد.
معاون بینالملل دانشگاه تهران همچنین گفت: در واکنش به اتهامزنیهای ناروایی که به محور مقاومت و ملتهای مستقل صورت میگیرد، لازم است روشنگری صورت پذیرد. در این راستا شهید سلیمانی و شید ابومهدی المهندس اثبات کردند که نه تنها هیچگونه خشونتی در اسلام وجود ندارد بلکه رفاه، امنیت و حذف ترور، مبنای تعالی دینی مسلمانان است. بنابراین ضروری است که با جهاد تبیین و همکاریهای علمی بین دانشجویان و اساتید دو کشور، مواضع و مبانی عالمانه و صلحطلبانه قرآن کریم، نهجالبلاغه و صحیفه سجادیه برای جهان تبیین شود.
معاون حشدالشعبی در دانشگاه تهران: به همه قوانین دانشگاه تهران و وزارت علوم ایران و عراق متعهد خواهیم بود
حجتالاسلام سید حسین موسوی بخاتی، معاون تعلیم و تربیت بسیج مردمی عراق (حشدالشعبی) نیز در این نشست تاکید کرد: در توافق و همکاری که با دانشگاه تهران خواهیم داشت، به تمام قوانین و استانداردها و شرایط قانونی مدنظر دانشگاه تهران متعهد خواهیم بود و هر آنچه که مدنظر قوانین وزارت آموزش عالی عراق و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران است را به طور کامل انجام خواهیم داد.
وی به سابقه فعالیتهای آموزشی و همکاری با دانشگاههای ایران اشاره کرد و یادآور شد: قبل از اینکه حشدالشعبی تشکیل شود، مدارس و موسسات ویژه مجاهدان داشتیم. پیش از تشکیل حشدالشعبی و با نظارت ابومهدی المهندس، 95 نفر از دانشجویان ما برای تحصیل در دانشگاههای ایران اعزام شدند.
حجتالاسلام سید حسین موسوی بخاتی با اشاره به ارائه پیشنهادهای کشورهای دوست عراق به منظور عرضه خدمات آموزشی خود به حشدالشعبی، بیان داشت: در پی برقراری همکاری با دانشگاههای ایرانی هستیم که در رأس آن دانشگاهها، دانشگاه تهران است. ما به این دانشگاه قدیمی و پرسابقه افتخار میکنیم. شخصاً با وزیر آموزش عالی عراق که از مجاهدان هستند و همچنین با معاون آموزشی این وزارتخانه که مشاور ارشد حشدالشعبی بودند، صحبت کردم و همه تعاملات علمی و دانشگاهی را میتوانیم با هماهنگی مستقیم وزارت آموزش عالی عراق انجام دهیم.
نظر شما