سلام نو _ سرویس گردشگری: در ایران درههای تماشایی مختلفی وجود دارد. برخی از این درهها بیآبوعلف و برخی دیگر سرسبز و زیبا هستند. از میان برخی درهها رودخانه عبور میکند و رود برخی درهها به یک خاطره تبدیل شده است.
در نهایت برخی از درهها معروف و برخی دیگر کمتر شناختهشدهاند. امروز قصد داریم تا یکی از درههای کمتر شناختهشده را به شما معرفی کنیم. این دره، زوارم شیروان نام دارد. با ما همراه باشید تا روستای زوارم شیروان را بهتر بشناسید.
تاریخچه زوارم شیروان
بر اساس اسناد تاریخی، حدود ۱۰۰ سال پیش، ناصر الدین شاه قاجار با کاروانی در حال عبور از این منطقه بود. در این کاروان، اعتمادالسلطنه نیز او را همراهی میکرد. اعتمادالسلطنه در سفرنامه خود به روستای زوارم شیروان اشاره کرده است.
او چنین روایت میکند که «در مسیر از دهکدهای معتبر عبور کردیم. این دهکده ۴۰۰ خانوار سکنه دارد و دارای آبوهوای خوبی است.» در ادامه وی این دهکده را «دره ارم» مینامد. جالب است بدانید هنوز هم این روستا را با نام دره ارم نیز میشناسند.
این مسئله نشان میدهد که در دوران قاجار، این مکان یک روستای آباد و دارای سکنه بوده است. در حقیقت با کاوشهای انجامشده در این روستا، کارشناسان موفق به کشف ارگ زوارم شدهاند. پس از انجام تحقیقات مختلف، قدمت این ارگ به دوران ساسانی نسبت داده شده است.
حتی در غارهای اطراف، نشانههایی از وجود انسانهای اولیه نیز به چشم میخورد. پس میتوان گفت زوارم قدمت تاریخی بسیاری دارد. حداقل قدمت این روستا را میتوان مربوط به دوران ساسانی دانست.
دره زوارم از ابتدای این روستا تا ۲۵کیلومتر ادامه دارد. این دره در نهایت به کوههای تخت میرزا در شمال شرق ایران ختم میشود.
در طول این دره میتوانید شاهد رودخانه، آبشار، چشمه و حوضچههای سنگی متعددی باشید. همچنین مراتع اطراف این دره، همگی سرسبز، زیبا و انبوه هستند. در میان این مراتع، گیاهان دارویی و خوراکی متنوعی رشد میکنند.
جاهای دیدنی روستای زوارم
روستای زوارم را بهمعنای واقعی کلمه میتوان «بهشت گمشده خراسان شمالی» دانست. این روستا دارای جاذبههای طبیعی بیبدیل است.
خوشبختانه زوارم جزء مناطق طبیعی کمتر شناختهشده است. بافت طبیعی این روستا بهخاطر هجوم گردشگران آسیب ندیده است و سبک زندگی سنتی مردم همچنان زنده و جاری است. در ادامه شما را با جاهای دیدنی زوارم آشنا خواهیم کرد.
رودخانه دره زوارم
در روستای زوارم، رودی زیبا با آبی زلال و خروشان جریان دارد. این رود تماشایی از کوههای جهان ارغیان موسوم به تخت میرزا سرچشمه میگیرد. رودخانه زوارم یکی از مهمترین عوامل سرسبزی و آبادانی روستا است. آب رودخانه در مسیر خود باغات اطراف و زمینهای کشاورزی را سیراب میکند.
رودخانه زوارم تا شیرآباد، ورقی، عبدآباد و توده ادامه دارد؛ پس چند روستا پس از زوارم نیز به لطف رودخانه زوارم آباد شدهاند. این رودخانه تماشایی در نهایت به رودخانه اترک میریزد.
چشمه یخدان و آبشار
در حدفاصل بین دره شخری و دره میم لی، منطقهای دیدنی با نام یخدان و آبشار وجود دارد. این آبشار از زیر کوه معروف یخدان به بیرون میجوشد. بد نیست بدانید آبی که از دل این کوه میجوشد، یکی از بهترین آبهای شرب است. کیفیت این آب را در آزمایشگاههای متعدد خارجی نیز آزمودهاند.
نتایج آزمایش همه را شگفتزده کرده است. این آب از نظر کیفیت، یکی از بهترین آبهای شرب تمام جهان است.
شخری
شخری نام یک منطقه ییلاقی در روستای زوارم است. در این منطقه، صدها باغ بزرگ با درختان گردو به چشم میخورند. برای دسترسی به این منطقه ییلاقی باید حدود ۱۵کیلومتر از زوارم دور شوید. دسترسی به این منطقه از مسیری صعبالعبور امکانپذیر است.
به همین خاطر گردشگران کمی از این منطقه بازدید میکنند. لازم به ذکر است باغات شخری حتی اگر حصار نداشته باشند، جزء املاک شخصی هستند. پس مراقب باشید تا به ملک شخصی کسی وارد نشوید.
میم لی
میم لی یکی دیگر از درههای زیبای زوارم است. در میان این دره چندین و چند باغ و چشمهسار به چشم میخورد. در طول مسیر این دره به زلزله خانه، چقرالنگ و تخت میرزا خواهید رسید. فراموش نکنید دره میم لی یکی از زیباترین دره های ایران است.
چقرالنگ
در منطقه چقرالنگ میتوانید از دو چشمه معروف روستای زوارم دیدن کنید. این دو چشمه، قاینار چشمه و قرمز چشمه نام دارند. برای دسترسی به این منطقه باید خود را به مناطق مرتفع برسانید.
عزیز چنار
عزیز چنار یکی از مهمترین جاهای دیدنی روستای زوارم محسوب میشود. این جاذبه در حقیقت یک درخت چنار کهنسال است.
بد نیست بدانید این چنار برای مردم روستای زوارم ، مقدس است. اهالی روستا برای رسیدن به حاجات خود، روی شاخههای این درخت پارچه گره میزنند.
طبیعت اطراف
شاید اینکه بهدنبال جاهای دیدنی روستای زوارم باشید، کار درستی نباشد. در حقیقت تمامی روستای زوارم شیروان یک جاذبه گردشگری مهم است.
در هر قسمت خاک این روستا میتوانید شاهد یک جاذبه گردشگری زیبا باشید. در هر بخش، چندین و چند چشمهسار مختلف از دل خاک میجوشند. اگر قصد دارید تا بهمعنای واقعی کلمه از این روستا دیدن کنید؛ باید یک کولهپشتی و یک جفت کفش پیادهروی بردارید و به دل طبیعت بزنید.
شاید برای گشتوگذار در طبیعت بکر زوارم، به چندین روز زمان نیاز داشته باشید. پس به دل طبیعت بزنید و وجببهوجب آن را بگردید.
منبع: ره بال آسمان
نظر شما