سلام نو – سرویس اجتماعی: تعیین وضعیت استخدامی معلمها یکی از مسائل مهم جامعه فرهنگیان ایران است که بیش از ۳۰۰ هزار معلم را با خود درگیر کرده است. حداقل ۲ سال است که دو طرح مختلف- یکی از سوی کمیسیون آموزش و یکی از سوی جلال محمودزاده- درباره استخدام رسمی این معلمهای در مجلس مطرح است.
طرح محمودزاده روی تعیین چگونگی تبدیل وضعیت استخدامی کلیه معلمان حقالتدریس، معلمان مدارس زیر نُرم، نیروهای دارای شناسه نیروی انسانی (کد پرسنلی) و دوره دیده در دانشگاه فرهنگیان، مربیان پیشدبستانی غیردولتی، نیروهای خرید خدمات (برون سپار در هنرستانها)، آموزشدهندگان نهضت سوادآموزی و نیروهای خرید خدمات آموزشی متمرکز بود و تاکید داشت آزمون این معلمها داخلی و سوابق آنها لحاظ شود. در طرف مقابل نظر طرح کمیسیون آموزش روی ماده ۲۸ بودن آزمون تاکید داشت.
حالا هر دو طرح در پیچ خم بهارستان است. برخی نمایندگان در راهروهای مجلس میگویند که هر دو طرح بار مالی دارند و فعلا نباید به آنها رسیدگی کرد، با این حال جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی، به سلام نو میگوید که چنین چیزی نیست و مدعیان اطلاع درستی از طرح و وضع معلمها ندارند.
وی در رد مسئله طرح مالی طرح برای دولت میگوید: این طرحها بار مالی ندارد و هر کس مدعی است طرح بار مالی دارد اطلاع کاملی از طرح و آموزش و پرورش ندارد. معلمهایی که امروز کار میکنند شرکتی هستند و شرکت طرف قرار داد از دولت پولی میگیرد و بخشی را به معلمها میدهند. همین پول را اگر به معلم بدهیم تبدیل به حقوقش میشود. پس بار مالی جدی ندارد.
این نماینده مجلس با اشاره به کلاسهای بیمعلم کشور میگوید: وقتی کلاسها خالی است، ما به معلم نیاز داریم. دانشگاه فرهنگیان در ۴ سال تنها میتواند ۲۰ هزار نیرو تربیت کند، پس ما چه راهی داریم؟ چطور کلاس را پر میکنیم؟ اگر از بیرون خرید خدمت میکنیم که تجربه نیروی جذب شده کم است، اگر هم معلم بازنشسته را باز گردانیم که بازدهی ۳ دهه قبل را از نظر فیزیکی و روحی ندارد.
محمودزاده با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای موجود میگوید: ما باید این نیروهای جوان و مجرب را حفظ کنیم و با همین افراد کلاسهای خالی را پر کنیم. به جای اضافه کار دادن به معلم خسته به معلمهایی که ده سال و بیشتر تجربه دارند و سالیانه گزینش میشوند پول پرداخت کنیم. اصلا توجیه ندارد وقتی نیروی جوان و مجرب داریم به نیروهای فعلی اضافه کار بدهیم یا نیروی قدیمی را از استراحت باز گردانیم.
محموزاده با اشاره به مشورتهای خود با علیرضا منادی، رئیس کمیسته آموزش، گفت: من با آقای منادی مشورت کردم و ایشان شخصا موافق بود که آزمون ماده ۲۸ کمیسیون تبدیل به آزمون داخلی شود. آقای منادی شخصا و به عنوان یک نماینده- نه رئیس کمیسیون آموزش- با نظر من همراه شدند و این مسئله را مطرح کردند. اگر این مسئله رای بیاورد هر دو طرح تبدیل به یک طرح میشود. قاطبه نمایندگان با آزمون داخلی موافق هستند.
این نماینده مجلس با اشاره به ارسال دو نامه به رییس مجلس و شورای انقلاب فرهنگی، گفت: من نامهای به آقای قالیباف نوشتم که کمک کنند طرح به این مجلس فعلی برسد. از طرفی نامهای به شورای عالی انقلاب فرهنگی نوشتم و گفتم ما مسئله شما در انجام آزمون را با آزمون داخلی رفع میکنیم.
محمودزاده در انتها گفت: نیروهای قبل ۹۱ بدون آزمون تبدیل وضعیت شدند و ما میگوییم قبول است! نیروهای بعد ۹۱ با آزمون تبدیل وضعیت شوند، اما آزمون داخلی.
نظرات