به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، ابتدا سال 1397 بود که بحث ورود هوش مصنوعی به بازار املاک مطرح شد. علی اسلامی بیدگلی، مشاور سابق وزیر راه و شهرسازی در نشست خبری سامانه هوشمند املاک کشور (کیلید) با اشاره به راهکارهای وزارت راه و شهرسازی برای تعادلبخشی به بازار مسکن، اظهار کرده بود: شفافسازی و آگاهیرسانی به مردم یکی از سیاست های 9 گانه وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن است.
او گفته بود که در این زمینه نیز سامانههای اینترنتی املاک میتوانند این شفاف سازی را با استفاده از هوش مصنوعی و بدون نیاز به اظهارنظرهای سطحی که باعث ایجاد حباب های کاذب قیمتی میشود، برای مردم فراهم کنند. اسلامی تاکید کرده بود: استفاده از هوش مصنوعی ،GIS و سایر فناوریهای مدرن می تواند تصمیمات ملکی را به سوی تصمیمات هوشمند و بدون هیجان و احساسات کاذب هدایت کند.
استفاده از هوش مصنوعی برای کشف قیمت
حالا پس از گذشت حدود پنج سال، جواد سادات، مشاور مسکن وزیر راه و شهرسازی در دولت سیزدهم، در این خصوص به ایرنا گفته است: طرح تنظیم بازار زمین، مسکن و اجارهبها که در مجلس رأی آورده و در مرحله رفع ایرادات شورای نگهبان است، با هدف کشف قیمت مطرح شده تا وزارت راه و شهرسازی با همکاری معاونت علمی ریاست جمهوری و سازمان امور مالیاتی برای مناطق شهری مختلف بسترهای لازم برای کشف قیمت را در حوزه مسکن در اختیار داشته باشد.
او ادامه داده است: این دستگاهها با بهرهگیری از نخبگان و شرکتهای دانشبنیان ارائهدهنده خدمات هوش مصنوعی، میتوانند خلاء فقدان سازوکارهای کارآمد برای کشف قیمت را برطرف کنند و نهایتا سبب ایجاد شفافیت در بازار معاملات املاک شوند.
البته هنوز ساز و کار استفاده از هوش مصنوعی در بازار مسکن و آگهیهای مربوط به این عرصه مشخص نیست، اما با فرض استفاده از هوش مصنوعی برای حقیقتیابی آگهیهای منتشر شده در در اپلیکیشنهایی مانند دیوار و شیپور باید دید آیا امکان کشف قیمت وجود دارد یا خیر؟ زیرا قیمتها در بازار مسکن از طیفهای مختلفی برخوردار هستند.
از سوی دیگر باید دید حقیقتیابی آگهیها چگونه انجام خواهد شد، چون در این مورد نیز جز در مواردی خاص مانند فروش واحدهای مسکن ملی که غیرقانونی محسوب میشود غربال املاک روند پیچیده و در برخی موارد غیرممکنی دارد.
نظر شما