مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت: : پوتین مردم و ارتش خود را برای بقای شخصی و سیاسی خود قربانی می‌کند.

بورل: پوتین تهدیدی برای امنیت ماست./ اروپا نباید بیش از حد دنباله‌رو آمریکا باشد

به گزارش سلام نو به نقل از ایرنا، جوزپ بورل، مسئول سیاسی خارجی اتحادیه اروپا در گفت‌وگو با روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» مدعی شد: پوتین مردم و ارتش خود را برای بقای شخصی و سیاسی خود قربانی می‌کند. روسیه در تهاجم خود به اوکراین شکست خورده اما در راه نابودی سیستماتیک این کشور است. به همین دلیل است که مذاکره برای صلح بسیار دشوار است و آنچه باید مورد مذاکره قرار گیرد، سیستم جدیدی از امنیت جمعی است که این جنگ آن را در هم شکسته است.

بورل در پاسخ به این سوال که اروپا بیش از حد دنباله‌رو آمریکا شده، گفت: ما باید درک کنیم که این یک جنگ با شدت بالا است که مدرن‌ترین تکنیک‌ها (سیستم‌های شناسایی و ارتباط الکترونیکی، هواپیماهای بدون سرنشین) را با کلاسیک‌ترین صحنه‌های جنگ مثل کندن خندق ترکیب می‌کند. ما جنگ جهانی اول، جنگ جهانی دوم و جنگ آینده را همزمان می‌بینیم.

بوریل گفته است: واگنر یکی از نگران کننده‌ترین عناصر جنگ است، همسایگان بلاروس از ورود واگنرها به کشورشان می‌ترسند. این یک ترس موجه است. حضور آنها می‌تواند جبهه دومی را به سمت شمال، از بلاروس، ایجاد کند. فکر نمی‌کنم حمله به یک کشور ناتو در برنامه آنها باشد، اما آخرین گلوله‌هایی که به بنادری که غلات از آن صادر می‌شود اصابت کرد، تنها چند متر از مرز رومانی فاصله داشت.

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص روابط چین و روسیه مدعی شد: چین هرگز به صراحت اعلام نخواهد کرد که حمایت خود از روسیه را کاهش می‌دهد یا شکست آشکار آن را تسهیل می‌کند. پکن به هیچ وجه با وضعیت فعلی راحت نیست. چین صدای خود را به کسانی که می‌خواهند جنگ را پایان دهند اضافه می‌کند، اما مشکل فقط زمان پایان جنگ نیست، بلکه نحوه پایان آن است. ما کسی نیستیم که به اوکراینی‌ها شرایط صلح را دیکته کنیم. ما هر کاری می‌توانیم برای پیشبرد مذاکرات صلح انجام می‌دهیم.

بورل افزود: جنگ در مرزهای ما در جریان است و ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ روسیه‌ی پوتین تهدیدی برای امنیت ما است.

او درباره کودتا در نیجر گفت: من معتقد نیستم آنچه این روزها در نیجر اتفاق می‌افتد نتیجه توطئه روسیه باشد. ما قرار نیست همه چیز را به گردن روس‌ها بیندازیم، هرچند واضح است که آنها از این موقعیت سوء استفاده می‌کنند. آنچه در نیجر اتفاق افتاد یک کودتای نظامی خودگردان است.

او در پاسخ به این سوال که احساسات ضد فرانسوی و ضد غربی در منطقه در حال افزایش است، آیا اروپا باید از خود انتقاد کند؟ گفت: نیجر یکی از معدود نمونه‌های انتقال دموکراتیک در منطقه بود. ما اروپایی‌ها باید سیاست آفریقایی خود را مورد بازنگری دقیقی قرار دهیم و خود را بیشتر به توسعه آن متعهد کنیم.

بورل، روسیه را «کوتوله اقتصادی» خواند و گفت: چین، روسیه نیست، چین یک بازیگر واقعی ژئوپلیتیک است، روسیه مانند پمپ بنزینی است که صاحبش بمب اتم دارد. چین آنقدر مهم است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت یا منزوی کرد. ما واگرایی‌های مهمی داریم، اما چین مانند روسیه چالشی برای امنیت ما نیست. ما باید اشکال یک گفتگوی مطالبه‌گرانه را پیدا کنیم که به ما امکان می‌دهد در حل مشکلات مشترک مانند تغییرات آب و هوا یا بدهی کشورهای فقیر همکاری کنیم.

او در ادامه گفت: ما هیچ علاقه‌ای به دوقطبی شدن نظام بین‌المللی نداریم شرایطی که منجر به جهانی دوقطبی می‌شود و باعث پیدایش دو سیستم فناورانه رقیب می‌شود که همه را مجبور به انتخاب بین یکی یا دیگری می‌کند. واضح است که ما به آمریکا نزدیکتر هستیم، اما این بدان معنا نیست که ما منافع خود را نداریم. اروپا باید از وابستگی بیش از حد اجتناب کند؛ به هیدروکربن‌های روسیه، امنیت ایالات متحده، تقاضای بزرگ بازار، و مواد معدنی و فناوری‌های حیاتی برای تحول دیجیتال. بیایید درس بگیریم و از وابستگی‌هایی که خطرات جدی ایجاد می‌کنند اجتناب کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره شرایط کنونی نظم جهانی گفت: تمام جهان برای انتخابات بعدی اروپا آماده می‌شود و تصور می‌کند که چه نوع اکثریتی قرار است شکل بگیرد. من معتقدم که اروپا باید همچنان به ارزش‌های خود اعتماد کند و باید به ادغام ادامه دهد. من نگران تمایلات تفرقه افکنانه و واکنش‌های ملی‌گرایانه‌ای هستم که در حال ظهور است.

کد خبرنگار: ۱۳
۰دیدگاه شما

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***