به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، سازمان توسعه تجارت ایران در نامهای به گمرک ایران موضوع کاهش حقوق گمرکی اقلام دارویی فصل ۳۰ کتاب مقررات صادرات و واردات و کاغذ نرمال سونوگرافی از ۴ به یک درصد را ابلاغ کرد.
در این نامه آمده است: به پیوست تصویر نامه شماره ۶۵۵/۴۱۶۰۸ مورخ ۱۴۰۲/۵/۱۷ معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به استعلام این دفتر در خصوص فهرست کد تعرفههای اقلام دارویی (موضوع مفاد بند (ب) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲) ارسال و به استحضار میرساند کلیه اقلام دارویی مندرج در فصل سی ام کتاب مقررات صادرات و واردات مشمول کاهش حقوق گمرکی از (۴) به (۱) درصد بر اساس مفاد بند (ب) تبصره (۷) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ هستند لذا مراتب جهت استحضار و اقدام مقتضی ارسال میگردد.
ضمناً خاطر نشان میسازد کاهش حقوق گمرکی از (۴) به (۱) درصد برای واردات دارو مواد اولیه دارو تجهیزات و ملزومات و لوازم مصرفی پزشکی و مواد اولیه آنها و شیر خشک اطفال (موضوع قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا) ذیل هر یک از ردیف تعرفههای فصول مختلف کتاب، موکول به تأیید سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت، معدن و تجارت (حسب مورد در سامانه گمرک ایران است.
همچنین در نامه دیگری موضوع کاهش حقوق گمرکی کاغذ نرومال سونوگرافی از ۴ به یک درصد بر اساس مفاد بند (ب) تبصره (٧) قانون بودجه سال ١٤٠٢ ابلاغ شده است.
در این نامه آمده است: پیرو نامه مورخ ۱۴۰۲/۳/۲۵ موضوع اعلام فهرست تجهیزات و ملزومات پزشکی مشمول کاهش حقوق گمرکی بر اساس مفاد بند (ز) تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ به پیوست تصویر نامه شماره ۶۵۵/۴۰۷۶۱ مورخ ۱۴۰۲/۰۵/۱۵ معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص اضافه شدن «کاغذ نرمال سونوگرافی» به فهرست مذکور ارسال میگردد.
ضمناً خاطر نشان میسازد کاهش حقوق گمرکی از (۴) به (۱) درصد برای واردات دارو مواد اولیه دارو تجهیزات و ملزومات و لوازم مصرفی پزشکی و مواد اولیه آنها و شیر خشک اطفال موضوع قانون بودجه سال ۱۴۰۲ کل کشور و مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور ذیل هر یک از ردیف تعرفههای فصول مختلف کتاب، موکول به تأیید سازمان غذا و دارو و وزارت صنعت، معدن و تجارت (حسب مورد در سامانه گمرک ایران است.(مهر)
شرط واردات دارو به کشور چیست؟
روابط عمومی سازمان غذا و دارو در مطلبی اعلام کرد: نظر به اینکه سازمان غذا و دارو برحسب وظیفه خود سیاست گذاری تامین دارو را بر عهده دارد؛ واردات داروی باکیفیت مورد نیاز بیماران در اسرع وقت در دستور کار قرار گرفت و سوسپانسیونهای آنتی بیوتیک آزیترومایسین ۲۰۰ میلی گرم به مبلغ ۲۲۷۰۰ تومان و ۱۰۰ میلی گرم با مبلغ ۱۹۰۰۰ تومان و نزدیک به قیمت نمونه تولید داخل به دست مصرف کننده رسید. با توجه به اینکه نامبرده پیش از این عضو کمیسیون قیمت گذاری دارو بوده است، چنین اظهارات خلاف واقعی از ایشان جای تعجب دارد.
همچنین نظر به اهمیت نظارت بر کیفیت تمامی داروهای تامین شده، تمامی داروهای وارداتی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید آزمایشگاه، مجوز ورود به بازار صادر میشود. این گونه بیان مسائل خلاف واقع تنها باعث نگرانی مردم عزیز و برخلاف اخلاق اجتماعی است.
درخصوص قیمتگذاری آنتی بیوتیکهای تولید داخل نیز یادآور میشود که سال گذشته پس از اجرای طرح دارویار قیمت آنتی بیوتیکها در سه مرحله بازنگری و افزایش پیدا کرد و اظهارات عنوان شده در خصوص عدم قیمتگذاری از شخصی که در آن ایام عضو کمیسیون بوده، به دور از انصاف و صداقت است.
لازم به ذکر است سازمان غذا و دارو بارها اعلام کرده است که حمایت از تولید داخل در اولویت تامین بازار داخل قرار دارد، اما چنانچه تولید داخل کفاف بازار را ندهد یا خللی در این امر به وجود آید این سازمان از طریق واردات اقدام به تامین داروهای مورد نیاز میکند.
نظر شما