به گزارش سلام نو به نقل از تجارتنیوز، حسین گودرزی سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح آخرین وضعیت لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری (ساماندهی تعطیلات آخر هفته و کاهش ساعت کاری) گفت: اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس با اکثریت آرا و اعمال تغییراتی با لایحه ساماندهی تعطیلات آخر هفته، موافقت کردند و لایحه جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است.
وی درباره لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری نیز ابراز کرد: دولت در این لایحه خواسته بود که 2 روز در آخر هفته تعطیل شود و همچنین میزان کار هفتگی از 44 ساعت به 42ونیم ساعت کاهش یابد.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: اعضای کمیسیون با تعطیلی 2 روز آخر هفته موافقت کردند و نظر کمیسیون تعطیلی شنبهها بهجای پنجشنبهها است و همچنین ساعت کاری که دولت پیشنهاد 42ونیم ساعت را داده بود با مصوبه اعضای کمیسیون اجتماعی، به 40 ساعت کاهش مییابد؛ بنابراین با مصوبه اعضا روزهای کاری از روز یکشنبه تا پنجشنبه خواهد شد.
گودرزی بیان کرد: البته مصوبه کمیسیون اجتماعی برای تبدیل شدن به قانون باید به تصویب نمایندگان در جلسه علنی برسد و پس از آن شورای نگهبان نیز آن را تأیید کند.
سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس در پاسخ به این پرسش که این لایحه چهزمانی در دستورکار مجلس قرار میگیرد، گفت: این لایحه بهصورت عادی به مجلس ارائه شده است و با توجه به حجم طرحها و لوایح و همچنین با توجه به اینکه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه و پس از آن بودجه سالیانه در دستورکار مجلس قرار دارد، مشخص نیست که چهزمانی در دستورکار قرار گیرد.
لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری
ماده واحده ـ ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری ـ مصوب 1386 ـ بهصورت زیر اصلاح میشود:
ماده 87 ـ ساعات کار کارمندان دولت چهل و دو ساعت و سی دقیقه در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات بهپیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران تعیین میگردد. تغییر ساعت کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب ضوابط پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیئت وزیران میرسد، بر عهده دستگاه ذیربط است. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیئت علمی از ساعات موظف، در طرحهای طبقهبندی مشاغل ذیربط تعیین خواهد شد.
تبصره 1 ـ کارمندان میتوانند با موافقت دستگاه اجرایی ساعات کار خود را تا یکچهارم ساعت کار روزانه (حداکثر ساعت) تقلیل دهند. میزان حقوق و مزایا، نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.
تبصره 2 ـ دستگاههای اجرایی میتوانند در موارد خاص با موافقت هیئت وزیران و رعایت سقف ساعات کار با توجه به شرایط جغرافیایی و منطقهای و فصلی ساعات کار خود را بهترتیب دیگری تنظیم نمایند.
تبصره 3 ـ متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا، کمبود انرژی، وقوع حوادث غیرمترقبه، شیوع بیماریهای فراگیر و یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان، بهپیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیئت وزیران، ساعت کار و نحوه ارائه خدمت کارمندان، فارغ از سقف مذکور در این ماده تعیین میشود.
تبصره 4 ـ همه دستگاههای اجرایی اعم از ستادی و استانی، بهاستثنای بخش عملیاتی مراکز و واحدهای خدمترسان نظیر واحدهای ذیربط بهزیستی، بانکها، بیمارستانها، مراکز بهداشتی ـ درمانی، اماکن ورزشی و واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته تنظیم نمایند.
تبصره 5 ـ در همه قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصد و هفتاد و شش ساعت کار در ماه استفاده شده است، از تاریخ ابلاغ این قانون بهترتیب به چهل و دو ساعت و سی دقیقه کار در هفته و یکصد و هفتاد ساعت کار در ماه اصلاح میشود.
نظر شما