سلام نو _ سرویس گردشگری: ایران دارای طبیعتی بینظیر و جاذبههای طبیعی بسیاری است که از جمله آنها میتوان به معادن فراوان نمک آن اشاره کرد. از جمله استانهایی که معادن فراوان نمک و گچ دارد استان سمنان است که ۲۷ معدن نمک دارد که مهمترین آن در گرمسار است. یکی از مهمترین جاذبههای دیدنی و طبیعی سمنان که در فاصله ۱۳۲ کیلومتری سمنان قرار دارد معدن نمک گرمسار است، این معدن نمک دارای زیبایی منحصربهفرد و ظاهری متفاوت است و همین باعث شده تا به عنوان زیباترین معدن نمک جهان شناخته شود، همچنین از قدیمیترین معادن نمک ایران است.
معادن نمک دارای زیبایی منحصربهفرد و متفاوت نسبت به سایر جاذبههای دیدنی هستند و بازدید از آنها خالی از لطف نیست. در این مطلب با ما همراه باشید تا درباره معدن نمک گرمسار بیشتر بدانید.
آشنایی با غار نمکی در گرمسار
گنبدهای نمکی در جایجای ایران حضور دارند. اگر به این جاذبه علاقه دارید، باید بدانید منبع آن در بندر عباس، جنوب کازرون، شمال، کرمان و جنوب سمنان ست.
حدود ده سال است که از نمکهای موجود در این تونل نمکی استخراج میشود، به همین سبب است که به گونهای غار مانند تبدیل شده است و جاذبهای دیدنی را برای گردشگران به وجود آوردهاست. چه دیدنیهایی در این غار انتظارتان را میکشد؟هنگامی که وارد غار نمکی گرمسار میشوید، اولین چیزی که ممکن است توجهتان را به خود جلب کند، دیوارههای تیره و طوسی رنگ آن است.
هر چه در غار جلوتر بروید، متوجه میشوید، غار روشنتر و براقتر میشود. اگر به دیوارههایی برخورد کردید که براق و روشنتر از بقیه بودند، باید بدانید آنها زمان حفرشان بسیار نزدیکتر از بقیه بوده است. یعنی به تازگی حفر شدهاند و زیبایی خودشان را حفظ کردهاند.
از جذابترین دیدنیهای این غار، دیوارههای نمک آن است. در واقع در جایجای این غار با دیوارههایی از نمک رو به رو میشوید که کریستالهای نمک به آن آویزان است و زیبایی منحصر به فردی را ایجاد کرده است.
از دیگر تجربههای فوقالعاده این سفر، بازدید از شیارههایی است که باران آنها را شتستشو میدهد.کریستالهای نمک هم جزو آن دسته از دیدنیهای این غار هستند که صحنهای بینظیر را ایجاد کردهاند.
کریستالهایی که به شکل گل کلم، تخم مرغ، لایهای و … در رنگهای متنوع خودنمایی میکنند. ممکن است با خودتان بگویید نمک که سفید است. چه چیز ممکن است سبب این اختلاف رنگها شده باشد؟
در پاسخ به این سؤال باید بگوییم به علت وجود ناخالصیها و عناصری که در این کریستالها وجود دارد، رنگهای متنوعی در آنها به وجود آمدهاست.هشدار: یادتان باشد محیط داخل غار تاریک و لغزنده است؛ از اینرو حتماً رعایت کنید و برای رفت و آمد در آنجا با خودتان چراغ قوه به همراه داشته باشید.
بازدید از غار نمکی گرمسار
حدود ده سال است که از معادن این شهرستان نمک استخراج میشود. یکی از این معادن به شکل کوه است و نحوه استخراج نمک از آن باعث شکلگیری غاری دستکن شده است.
معمولا برای ساختن تونل در جادهها از یک قالب خاص الگو برداری میشود، قالبی که استحکام، دوام و امنیت تونل را تضمین کند اما برای حفر دهانه و شکلگیری این غارنمکی تنها فاصله ارتفاع از سطح و عرض در نظر گرفته شده است، بدین معنی که به طور تقریبی ارتفاع دو برابر عرض و به شکل مستطیل است.
در ورودی غار، دیوارهها تیره و طوسی رنگ و هر چه به عمق آن نزدیکتر شویم، روشنتر و براقتر دیده میشوند. نزدیک شدن به سطوح روشنتر گویای این مطلب است که زمان حفر آن نقطه از غار به حال نزدیکتر است. با قدم گذاشتن در مسیر این تونلها، دیوارههایی از جنس نمک را میبینیم که در سرتاسر آن، قندیلهای آویزان از یخ نمک جلوهی زیبایی به این تونلها داده است.
تپههای مریخی و گنبدها و تونل های نمکی در منطقهی نسبت بزرگی پراکنده شدهاند. در حوالی گرمسار حدود ۲۷ معدن نمک وجود دارد؛ اما این جاذبهها به طور خاص در حدود ۱۵ کیلومتری غرب گرمسار و ۹۰ کیلومتری تهران در جاده ایوانکی و گرمسار قرار دارند.
با عبور از ایوانکی تعدادی از این تپهها و مناظرشان رویت خواهند شد. ۵۰۰ متر قبل از خروجی آزادراه قم و گرمسار یک خروجی در سمت راست قرار دارد که برای رفتن به معدن بینظیر کوهدشت کهن میبایست وارد آن شد.
هشتاد و پنج در صد از نمک استخراج شده از این معدن مصرف خوراکی دارد وبه نقاط مختلف ارسال میشود.
برای بازدید حتما باید چراغ قو مناسب به همراه داشت چرا که داخل غار تاریک است و به دلیل تردد بسیار میانههای مسیر به سوی انتهای غار لغزنده است و عبور از کنارهها امنتر خواهد بود.
همچنین برای بازدید از تونلهای نمکی نیاز به دریافت مجوز از پلیس راهنمایی و رانندگی برای ورود به جادههای معدن نمک با اتوبوس دارید. بازدید از معدن فعال کوهدشت کهن نیز نیاز به انجام هماهنگی با مسوولان معدن دارد.
نظر شما