بناهای تاریخی غرب ایران دیدنی هستند از این رو با ما همراه باشید و بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید.

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

سلام نو ـ سرویس گردشگری:‌ مسجد جامع بوکان که از جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی به حساب می‌آید، در طول بیش از یک قرن مکان برگزاری نماز جمعه شهر بوکان بوده است. بر اساس اسناد تاریخی ساخت مسجد در دوره قاجار توسط فردی با نام علی اصفهانی به سبک معماری اسلامی و بسیار ساده انجام شد. مسجد جامع بوکان در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی به شماره ۳۴۸۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

آشنایی با مسجد جامع بوکان

بوکان نسبت به بسیاری از شهرهای ایران، شهری جوان و نوبنیاد محسوب می‌شود و از نظر بافت تاریخی در دوران قاجار و سده نوزدهم میلادی بنا گذاشته شده است و بیش از دو قرن قدمت دارد.

بوکان در سال ۱۳۶۸ در تقسیمات کشوری ایران از بخش به شهرستان ارتقا یافته و طی ۳۰ سال از یک بخش کوچک کردنشین در جایگاه سومین شهر کردنشین بزرگ ایران قرار گرفته است. بوکان در بسیاری از شاخص‌های اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، اقتصادی و سیاسی پیشرفت چشمگیری داشته‌ است.

مسجد جامع بوکان که از جاهای دیدنی استان آذربایجان غربی به شمار می‌آید، در طول بیش از یک قرن مکان برگزاری نماز جمعه در شهر بوکان بوده است.

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

بر اساس اسناد تاریخی ساخت مسجد در دوره قاجار به دست فردی با نام علی اصفهانی به سبک معماری اسلامی و بسیار ساده انجام شده است. مسجد جامع بوکان در سال ۱۳۷۹ هجری شمسی به شماره ۳۴۸۰ در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده است.

مسجد جامع بوکان از جاهای دیدنی بوکان در استان آذربایجان غربی است که در کنار تپه قدیمی قلعه سردار و در ضلع شرقی رود سراب قرار گرفته است. همچنین روبه‌روی مسجد بازاری به چشم می‌خورد که به بازار سردار مشهور است. مسجد جامع بوکان در حال حاضر برای برگزاری نماز جمعه مردم شهر بوکان مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این محل یکی از بناهای تاریخی و مذهبی به شمار می‌آید که محبوبیت زیادی میان مردم دارد. حاکم وقت بوکان که فردی به نام محمد حسین خان سردار مکری بود و با مظفرالدین شاه نسبت فامیلی داشته است، دستور ساخت مسجد را صادر کرد و زمینی را نیز وقف این کار کرد.

مسجد جامع بوکان با مساحتی بالغ بر ۱۸۷۱ مترمربع، معماری سنتی اسلامی دارد که معماری اولیه آن در دوره قاجار انجام شده است.

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

شبستان اصلی مسجد پلانی مستطیل شکل دارد که ۴۲ ستون سنگی در هفت ردیف شش‌تایی، پلان را به هشت ناو تقسیم کرده‌اند. محراب مسجد در ضلع جنوبی شبستان بزرگ (بخش مردانه) داخل طاق‌نمایی با قوس جناغی ساخته شده است.

یک نیم‌طبقه نیز در ضلع شمالی مسجد جامع دیده می‌شود که به ‌عنوان شبستان زنانه استفاده می‌شود. روی تابلوی سردر مسجد توضیحاتی درباره وسعت مسجد، تزیینات و طاق‌ها به چشم می‌خورد. در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی بنای مسجد گسترش یافته و چهار گنبد آجری و سه ستون نیز به آن اضافه شده است.

در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی نیز شبستانی به بزرگی ۲۰ در ۳۰ متر به بنا افزوده شده که به‌مانند شبستان نخستین مسجد دارای ستون‌های متعدد به ‌همراه طاق‌های چشم‌نواز است و به شبستان اولیه متصل شده است. مسجد هم‌اکنون بدون مناره است و ظاهر بسیار ساده‌ای دارد؛ بااین‌حال، در سال‌های نخستین دارای یک مناره بوده است که امروزه اثری از آن به چشم نمی‌رسد.

معماری مسجد جامع بوکان

مسجد جامع بوکان با مساحتی بالغ بر ۱,۸۷۱ متر مربع، معماری سنتی اسلامی دارد که معماری اولیه آن در دوره قاجار انجام شد.

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

شبستان اصلی مسجد پلانی مستطیلی شکل دارد که ۴۲ ستون سنگی در هفت ردیف ۶تایی، پلان را به هشت ناو تقسیم کرده‌اند. محراب مسجد در ضلع جنوبی شبستان بزرگ (بخش مردانه) داخل طاق‌نمایی با قوس جناغی ساخته شده است. یک نیم‌طبقه نیز در ضلع شمالی مسجد جامع دیده می‌شود که به‌عنوان شبستان زنانه به کار می‌رود. روی تابلوی سردر مسجد توضیحاتی درباره وسعت مسجد، تزیینات و طاق‌ها به چشم می‌خورد.

در سال ۱۳۴۵ هجری شمسی بنای مسجد گسترش یافت و چهار گنبد آجری و سه ستون به آن اضافه شد. در سال ۱۳۷۵ هجری شمسی نیز شبستانی به بزرگی ۲۰ در ۳۰ متر به بنا افزده شد که به مانند شبستان نخستین مسجد دارای ستون‌های متعدد به‌همراه طاق‌های چشم‌نواز است و به شبستان اولیه متصل شده است.

مسجد هم‌اکنون بدون مناره است و ظاهر بسیار ساده‌ای دارد؛ با این حال، در سال‌های نخستین دارای یک مناره بوده است که امروزه اثری از آن به چشم نمی‌خورد.

از آنجا که همچنان در این مسجد، نماز برگزار می‌شود، امکان بازدید از آن در ساعات نماز وجود دارد.

برای بازدید از مسجد باید پوشش مناسب داشته باشید.

بازدید از مسجد جامع بوکان را از دست ندهید

مسجد جامع بوکان از جاهای دیدنی بوکان در استان آذربایجان غربی است که در کنار تپه قدیمی قلعه سردار و در ضلع شرقی رود سرآب قرار دارد. همچنین روبه‌روی مسجد بازاری به چشم می‌خورد که به بازار سردار شهرت دارد.

آدرس: استان آذربایجان غربی، بوکان، نبش خیابان انقلاب، ابتدای خیابان سردار (شه قامی قه لای سردار)

کد خبرنگار: ۲۶
۲دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***