به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO)، اخیرا زیرسویه امیکرون موسوم به EG.۵ (اریس) را به عنوان «سویه مورد توجه» در نظر گرفته و سایر سویههای تحت نظارت دقیق را نیز در این فهرست قرار داده است.
این اقدام، یادآوری آشکاری از این واقعیت است که کرونا، یک تهدید ماندگار برای سلامت عمومی است.
تدروس آدهانوم قبریسوس، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در همین رابطه از افزایش مبتلایان به زیرسویه EG.۵ در برخی کشورها خبر داده است.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: افزایش موارد ابتلا به کووید۱۹ قبل از فصل زمستان در نیمکره شمالی، افزایش فوتیها در برخی مناطق آسیا و خاورمیانه و همچنین افزایش بستریها در اروپا طی هفتههای اخیر گزارش شده است.
به گزارش شبکه الجزیره، وی در کنفرانس مطبوعاتی هفتگی و آنلاین این سازمان تاکید کرد: دادههای سازمان جهانی بهداشت در مورد کووید۱۹ محدود است و در حال حاضر تنها ۴۳ کشور (کمتر از یک چهارم کشورهای عضو سازمان) در مورد مرگ و میر و ۲۰ کشور درباره آمار بستریهای بیمارستانی، اطلاعاتی را در اختیار این سازمان قرار دادند.
قبریسوس با این حال اشاره کرد که در حال حاضر هیچ گونه غالب جهانی از کووید۱۹ وجود ندارد هرچند موارد ابتلا به نوع EG.۵ افزایش یافته است.وی با بیان اینکه زیرسویه BA.۲.۸۶ در ۱۱ کشور شناسایی شده است، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت از نزدیک این گونه را برای ارزیابی مسری بودن و تاثیر بالقوه آن تحت نظر دارد.
همچنین «ماریا کرکهوو»، رئیس متخصصان کووید۱۹ در این سازمان تاکید کرد: مردم در ماههای سرد زمستان به دلیل حضور بیشتر و طولانیتر در مکانهای سرپوشیده با خطر بیشتر ابتلا روبرو هستند.
به گزارش دویچهوله، در قارههای آمریکا، اروپا و آسیا بر شمار افرادی که در هفتههای اخیر بر اثر ابتلا به کووید۱۹ به بیمارستان مراجعه کردهاند، افزایش یافته است.
کرکهوو تصریح کرده است که بر اساس تخمین سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر صدها هزار نفر به دلیل ابتلا به کووید۱۹ در بیمارستانها بستری شدهاند.
تدروس آدهانوم و ماریا کرکهوو به سالمندان و افرادی که بیماریهای زمینهای دارند توصیه کردند که بار دیگر خود را در برابر کروناویروس واکسینه کنند.
به گفته کرکهوو، واکسنهای موجود باعث تولید ایمنی در مقابل سویههای جدید کرونا نیز میشوند.
سازمان جهانی بهداشت (WHO) در تاریخ جمعه ۵ مه ۲۰۲۳ به طور رسمی پایان وضعیت اضطراری کووید ۱۹ در جهان را اعلام کرد. این سازمان در ژانویه ۲۰۲۰، شیوع ویروس کرونا را یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی و نگرانی بینالمللی اعلام کرده بود.
نظر شما