شمال شرقی ایران جاذبه‌های طبیعی درجه یکی دارد از این رو با ما همراه باشید و درباره دشت ماهار زنوز؛ جاذبه‌ای چشم‌نواز در آذربایجان شرقی بدانید.

دشت ماهار زنوز؛ جاذبه‌ای چشم‌نواز در آذربایجان شرقی

سلام نو _ سرویس گردشگری: یکی از مناطق گردشگری و تفریحی شمال غربی ایران، تفرجگاه ماهار بوده که مساحتش به چیزی بیش از ۱۰۰ هکتار می رسد. چند کیلومتر جلوتر از جاده زنوز، شما قادر خواهید بود تا تفرجگاه ماهار را مشاهده کنید. این منطقه بسیار رویایی بوده و در آن انواع گلهای وحشی و گیاهانی مثل سیر وحشی، غاز یاقی، چیچک می رویند که بسیار زیبا هستند. همچنین، وجود چشمه های متعدد در این منطقه زیباییش را دوچندان کرده و آرامش خاصی را به گردشگران و مسافران منتقل می کند. پیشنهاد می کنیم که اگر فرصت تفریح و خوشگذرانی در شمال غرب کشور نصیبتان شد، این تفرجگاه خاص و بی مثال را از دست ندهید که بعدها افسوس خواهید خورد.

آشنایی با دشت ماهار زنوز

در پانزده کیلومتری شمال زنوز کوه های ماهار و آداش قرار گرفته که از طبیعتی کم نظیر در کشور و منطقه برخوردار است.
وجود گونه های مختلف گیاهی بخصوص سبزی های کوهی چون چیچک، غاز یاقی، شینگه، سیر وحشی آن را بسیار زیبا و دلنشین کرده است.
این منطقه در اردیبهشت و خرداد گردشگران بسیاری را از شهر های دور و نزدیک به خود جلب میکند.

دشت ماهار زنوز؛ جاذبه‌ای چشم‌نواز در آذربایجان شرقی

زنوز از شهرهای زیبای استان آذربایجان شرقی در شهرستان مرند است که از چهار محله خان خواجه، سیدلر، میرجان و دیبین تشکیل شده است. زنوز دارای هفت روستای دیدنی است که روستاهای زنوزق، درق، زمهریر، کوه کمر از معروفترین توابع آن هستند. زنوز دارای معادن غنی و سرشار کائولن می ‌باشد که ذخایر معادن این شهر، به شهرهای دیگر ایران و به کشورهای دیگر، صادر می ‌شود. زبان اصلی مردم زنوز آذری است.

زنوز یکی از شهرهای کوچک استان آذربایجان شرقی است که در بخش مرکزی شهرستان مرند واقع شده ‌است. شهر زنوز در ۲۵ کیلومتری شمال مرند و ۱۰۰ کیلومتری شمال تبریز واقع شده ‌است. باید گفت که شهر کوچک و باصفای زنوز کوهستانی ترین نقطه شهری از شهرستان مرند است که از سطح دریا ۱۷۰۰ متر ارتفاع دارد.

زنوز طبیعت زیبا؛ چشمه های گوارا؛ اراضی حاصلخیز و باغات میوه فراوان دارد. آب وهوای معتدل و لطیف آن پرورش دهنده بهترین؛ مرغوبترین و خوش خوراک ترین سیب ایران است که از شهرت جهانی نیز برخوردار است. اقتصاد زنوز از برکت طبیعت پربار منطقه، برپایه کشاورزی، دامداری و زنبورداری استوار است.

رودخانه زنوز چای از ارتفاعات سلطان زنجیر (سلطان سنجر) سرچشمه گرفته در جهت شرقی–غربی جریان دارد. آب این رودخانه تمام باغ ها و مزارع زنوز و روستاهای تابع را مشروب می سازد.

کوه ستبر و مرتفع سلطان زنجیر نیز (سلطان سنجر) در زنوز واقع شده و ارتفاع قله آن بیش از ۳۰۰۰ متر تخمین زده می شود که از رشته کوه های قره داغ؛ از شعبات فرعی سلسله جبال البرز است.

از معروف ‌ترین روستاهای زنوز روستای “زنوزق” است که از روستاهای پلکانی ‌ایران است. جالب این که قدمت آن حتی از روستاهای مشابه‌ خود همچون ماسوله نیز بیشتر است. زنوزق ده‌ ها چشمه جوشان دارد، چشمه ‌هایی که بیشتر آنها در باغات می ‌جوشند و مناظر دیدنی از خود به نمایش گذاشته‌ اند. این روستا که در دل کوه قلعه قرار دارد، با خانه‌ هایی با در و پنجره آبی، قرمز و سبزرنگ تزئین شده و توجه هر بیننده ‌ای را به خود جلب می‌ کند. زنوزق با چشم‌ انداز عالی در منطقه ای بسیار بکر، برای علاقه‌ مندان آثار تاریخی نیز جالب توجه است.

دشت ماهار زنوز؛ جاذبه‌ای چشم‌نواز در آذربایجان شرقی

جاذبه‌های جالب ماهار زنوز

هنگامی که از جاده کنار زنوزق به راه می ‌افتیم و مناظر سرسبز را در پیچ و خم جاده پشت سر می گذاریم، پس از چندین کیلومتر به دشت بزرگ و سرسبزی می ‌رسیم که در تابستان به بهشتی بی ‌بدیل تبدیل می شود. دشتی که پذیرای بسیاری از مسافران دیگر شهرهای آذربایجان است با منظره‌ ای جالب و در نوع خود منحصر به ‌فرد! این منطقه تا چشم کار می‌ کند، سبزه و چمنزار است.

در بلندی های ماهار منطقه ای صاف و هموار با مساحت بیش از صد هکتار وجود دارد که با مناطق پیرامون و آغداش صدها هکتار وسعت دارد. ماهار از تفرجگاه های شناخته شده منطقه شمال غرب کشور است.

از کوه کمر می توان با جاده ای خاکی به سیه رود نیز رفت. اگر حوصله جاده خاکی دارید در این مسیر هم صحنه های فوق العاده ای می بینید.

سد زنوز یکی از زیبایی های آذربایجان به شمار می آید که در نزدیکی این شهرستان قرار دارد. این سد دارای ماهی هایی برای صید نیز می باشد. در اطراف این سد باغات زیبای میوه نیز وجود دارد که بر زیبایی های این منطقه می افزاید. اطراف این سد چشمه های آّب بسیار گوارایی دارد که از دل کوه جاری می شوند. آب این سد از چشمه های خروشانی که از کوه سلطان سنجر جاری می شوند، تامین می شود و در همه فصل های سال دارای آب است.
برای رسیدن به این سد، از مرند بطرف زنوز حرکت کرده به زنوز که رسیدیم در دومین چهار راه به سمت راست تغییر مسیر داده تا رسیدن به سد مسیر خود را که در حدود پانزده دقیقه است، ادامه می دهیم.

دشت ماهار زنوز؛ جاذبه‌ای چشم‌نواز در آذربایجان شرقی

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***