سلام نو _ سرویس گردشگری: بسیاری از افراد در سفر به جنوب ایران و خلیج فارس، معمولا جزیره کیش یا قشم را بهعنوان مقصد خود انتخاب میکنند؛ دلیل آن نیز امکانات رفاهی و تفریحی زیاد در این دو جزیره است؛ با این حال، اگر قصد سفری آرامشبخش و به دور از شلوغی به جزیرهای خلوت در خلیج فارس را دارید، بهتر است که جزیره هندورابی را انتخاب کنید که در فاصله اندکی از کیش قرار دارد.
آشنایی با جزیره هندورابی هرمزگان
هندورابی مقابل کرانه شیبکوه و در میان جزایر کیش و الوان قرار گرفته و فاصله دریایی آن تا بندرعباس ۳۲۵ کیلومتر، تا بندرلنگه ۱۳۳ کیلومتر، تا جزیره کیش ۲۸ کیلومتر تا جزیره الوان ۲۴ کیلومتر، تا جزیره فارور ۸۶ کیلومتر، تا جزیره سیری ۱۲۰ کیلومتر و تا بندر چیرویه ۸ کیلومتر است.
این جزیره در طول سال از زاویه تابش مستقیم برخوردار بوده و گرمادهی خورشید در طی سال زیاد است.
مساحت کم جزیره نیز سبب توزیع مساوی گرمادهی خورشید است. به طوری که هیچ گونه تفاوت اقلیمی بوجود نمی آورد.
بلندی اندک سطح جزیره نیز عامل دیگر تشدید کننده دمای این جزیره است. مشاهدات اقلیمی نشان می دهد که جزیره هندورابی از لحاظ اقلیمی جزو نواحی گرم و مرطوب است.
منابع تامین آب در این جزیره محدود است و آب مصرفی اهالی از دو طریق چاه و برکه تامین میشود. تعداد ۵ حلقه چاه آب شیرین و دو برکه در این جزیره وجود دارد.
با توجه به آبدهی دو حلقه از چاهها که عمق یکی از آنها به ۲۴ متر میرسد میتوان گفت که سفرههای آب زیرزمینی در این جزیره موجود است.
جزیره هندورابی از لحاظ وضعیت پوشش گیاهی چندان راضی کننده نیست و بطور کلی دارای فلور گرمسیری فصلی و دایمی است که در آن گونه های صحارا - سندی و سودان - دکانی غلبه دارد و چهره کلی رویش آن جزو جنگلهای نیم حاره ای به شمار می آید.
گیاهان بومی جزیره از نوع هالونیتی یا نمک دوست هستند و با شوری سازگارند. ساکنان محلی همگی صیاد هستند و کشاورزی به علت کمبود آب قابل بهرهبرداری، در سطح محدودی انجام میشود.
اراضی قابل کشت در جنوب و شرق روستای هندورابی و همچنین در جنوب جزیره وجود دارند. دامداری و پرورش دام به شکلی محدود نیز در جزیره هندورابی معمول است، شیوه دامداری در این جزیره سنتی بوده و به نگهداری بز و گوسفند محدود میشود.
در این جزیره هنوز کم و بیش غواصی صورت میگیرد و مروارید آن مرغوبتر از مروارید کیش، لنگه، قشم و سایر جزایر خلیج فارس است. موقعیت جزیره هندورابی در خلیج فارس به صورتی است که میتوان از حمل و نقل دریایی، هوایی و زمینی برای دسترسی به آن استفاده کرد.
با توجه به اینکه نزدیکترین نقطه ساحلی به جزیره هندورابی از طریق زمینی بندر چیرویه در ۸ کیلومتری آن است، برای رسیدن به جزیره از طریق زمینی ابتدا باید این راه را تا بندر چیرویه پیمود و سپس از طریق راههای دریایی به جزیره رسید.
محل قرارگیری جزیره هندورابی
سفر به جزیرههای منزوی و بکر، میتواند گردشی بسیار دلنشین و جذاب برای علاقهمندان به طبیعتگردی باشد.
ایران نیز جزیرههای خلوت و کوچکی دارد؛ از جمله آنها میتوان به جزیره هندورابی اشاره کرد که میتواند مقصد گردشگری فوقالعادهای برای شما باشد.
هندورابی از توابع بخش کیش شهرستان بندر لنگه استان هرمزگان به شمار میرود. این جزیره حدود ۲۳ کیلومتر مربع مساحت دارد و ارتفاع آن از سطح دریا در بالاترین نقطه خود به حدود ۴۵ متر میرسد؛ هیچگونه بلندی و کوهی در این جزیره مشاهده نمیشود و سطح آن کاملا هموار است.
در سال ۱۳۸۹ شمسی، به دستور رئیسجمهوری وقت، جزیره هندورابی به محدوده منطقه آزاد کیش الحاق شد تا گردشگری در آن رونق بیشتری یابد.
برای رفتن به جزیره هندورابی، بهترین و در دسترسترین راه، سفر دریایی است و از چندین مبدا انجام میپذیرد.
نزدیکترین مسیر به هندورابی، از مبدا بندر چیرویه است؛ از چیرویه تا هندورابی را میتوان در مدت زمان ۲۰ دقیقه طی کرد؛ از بندر لنگه و لاوان نیز میتوان با قایق بهسمت هندورابی رفت؛ ولی باید مسافت بیشتری را پیمود.
مسیر دیگر رفتن به جزیره هندورابی نیز از کیش است. در کیش، بلیطهای کشتی به مقصد هندورابی در ساعات مختلف در دسترس هستند.
در آبهای پیرامون جزیره هندورابی، صخرههای مرجانی زیادی وجود دارند؛ از همین رو، موجودات آبزی زیادی در آنجا زندگی میکنند.
از جمله ماهیهای اطراف جزیره هندورابی میتوان به جراح ماهی، طوطی ماهی، یونیک، پیکاسو، ملوان و ماهی تن دم زرد اشاره کرد. علاوه بر این، داخل جزیره، در اواخر زمستان و تا ابتدای تابستان، لاکپشتهای زیادی برای تخمگذاری به سواحل هندورابی میآیند که مناظری بسیار تماشایی و شگفتانگیز را ایجاد میکنند.
پرندگانی همچون شاهین و باز نیز در هندورابی به چشم میخورند.
قرارگیری جزیره هندورابی در نزدیکی مدار استوا سبب شده است تا در بیشتر سال، آبوهوای این جزیره علاوه بر گرم بودن، شرجی نیز باشد؛ این موضوع ممکن است سفر به هندورابی را برای برخی افراد ناخوشایند کند؛ البته در فصلهای پاییز و زمستان، از گرما و شرجی بودن آبوهوا کاسته میشود و زمان خوبی برای سفر به هندورابی است؛ بنابراین، بهترین زمان برای لذت بردن از جاهای دیدنی جزیره هندورابی در آبوهوایی مطبوع، از آذر تا فروردین ماه است.
نظر شما