سلام نو _ سرویس گردشگری: تحقیقات زمینشناختی نشان میدهد که منطقه سردشت در زمانهای دور بهطور کامل زیر آب قرار داشته است.
ارتفاعات و چینخوردگیهای این منطقه بیشتر از نوع رسوبی به شمار میرود و با گذر زمان، سالها پس از خارجشدن این منطقه از آب، در اثر فرسایش و رانش لایههای زمین و دیگر عوامل طبیعی، تغییراتی در آنها ایجاد شده است.
شکل لایههای رسوبی و تفاوت آنها در رنگ، نشاندهنده جنس رسوبات و شدت رسوبگذاری در دورههای مختلف و زمان آنها است.
شیب این لایهها حاکی از تاثیر گرانش زمین در سالهای دور یا چینخوردگی قسمتهایی از لایههای زمین بوده که به مرور زمان بهشکل فعلی درآمده است.
آشنایی با سردشت دزفول
بخش کوهستانی سردشت دزفول، که متفاوت از سردشت بهبهان و سردشت آذربایجان غربی است، دارای طبیعتی بسیار زیبا، ویژگیهایی منحصربهفرد و جاذبههایی گوناگون است. دیدنیهای طبیعی و تاریخی پرشمار آن، بدون شک شما را شگفتزده خواهد کرد.
از شمال ایران به جنوب کشور میرویم تا یکی از جذابترین بخشهای طبیعت ایران در فصل بهار را به شما معرفی کنیم.
سردشت دزفول یکی از جاهایی است که غافلگیرتان میکند و البته که نباید آن را با سردشت آذربایجان غربی اشتباه بگیرید. این منطقه با کوههای زاگرس احاطه شده و اطراف آنها میتوانید دشتهای همواری ببینید که با سرسبزی خود چشم را نوازش میدهند.
در واقع سردشت دزفول اشراف خوبی به جلگه خوزستان دارد و جان میدهد برای طبیعتگردی! همچنین رودخانه دز این منطقه عبور میکند به طراوت و تازگی هوا کمک کرده است.
اگر عاشق کمپ زدن و یا کوهنوردی هستید، سردشت دزفول گزینه خوبی برای این کار است.
این ناحیه مانند ترکمن صحرا دیدنیهای مختلفی را در خود جای داده که از مشهورترین آنها میتوان به روستای سنگی لیوس، قلعه شاداب و پیر هفت تنان اشاره کرد.
ولی یکی از پرطرفدارترین بخشهای دیدنی سردشت روستای پامنار است که به دلیل داشتن چشمانداز عالی، کوهی بلند و دشتهای بکر در فصل بهار و حتی نیمه دوم سال میزبان گردشگران زیادی از سراسر ایران است.
همچنین دریاچه شهیون یکی دیگر از دیدنی های دزفول است که در سردشت قرار گرفته و با جذابیت بصری فراوانش شما را وسوسه میکند که اقامتتان را تمدید کنید.
فراموش نکنید که جای جای این منطقه با گلهای رنگارنگ، بوی چمن، هوای پاک وآسمان آبی نقاشی شده و از تماشایش سیر نمیشوید.
سردشت از ظرفیت بسیار بالایی در زمینه گردشگری، کشاورزی، دامپروری و صنایع دستی برخوردار است.
جاده و دریاچه میانه، یخچال برفی طبیعی، آبشار و دژ محمدعلیخان، کوه هفتتنان با چشماندازهای طبیعی شگفتانگیز و درختان بادام، بلوط و بنک، پارک جنگلی و آبشار شقایق از دیدنیهای این بخش کوهستانی هستند.
ادرس سردشت دزفول
این منطقه بهدلیل قرارگیری در موقعیت خاص جغرافیایی که از یک طرف به کوههای زاگرس و از طرف دیگر به جلگه خوزستان ختم میشود و همچنین بهدلیل رودخانه دز که از آن رد میشود، دارای طبیعتی کمنظیر و بسیار بکر است.
برای رسیدن به سردشت زیبا، سه راه دسترسی وجود دارد: یکی از خروجی شمالی شهر دزفول و از طریق روستای المهدی، یکی از مسیر گتوند به سالند و دیگری از راه لالی به سالند.
از خروجی شمالی شهر دزفول و از بلوار شهدا، وارد جاده شهیون شوید و پس از طی مسافت ۹ کیلومتر درست پس از پارک جنگلی لاله بهسمت راست بپیچید و وارد جاده دزفول به سردشت بشوید.
با گذر از گردنه نخودکار و شیب تند آن به دشتی وسیع با تپه ماهورهای بسیار و درختان بادام و بلوط میرسید. در این قسمت که به تنگهسرا معروف است، رودخانهای بهنسبت عریض هم از زیر این جاده میگذرد و جلوهای بسیار زیبا به این منطقه میدهد.
چشمانداز بسیار زیبایی که مراتع و چمنزارها در دامنه تپه ماهورها بهوجود آوردهاند، سبب جذب گردشگران بسیاری به این منطقه در فصلهای مختلف سال، بهویژه در زمستان و بهار شده است.
مسیر گتوند به سالند نیز روح آدمی را برمیانگیزد. برای گذر از گتوند و رسیدن به منطقه سردشت باید از «کول پَرزین» گذر کرد.
در حوالی روستای پرزین، درهای عمیق و بهنسبت پر آب وجود دارد که پلی نیز روی آن نصب شده است. به مجموعه این دره و پل، کول پرزین میگویند.
در این کول، چشمهها و آبشارهای کوچک و بزرگ متعددی وجود دارد که بههمراه روییدنیهای این منطقه چشماندازهایی زیبا پدید آوردهاند و گذر از این کول و جاده را بسیار تماشایی و لذتبخش کردهاند.
منطقه سردشت بهدلیل وجود کوهپایهها، درههای آبرفتی، مزرعهها، جویبارها و چشمههایی که در بیشتر طول سال پربار هستند، سرسبزی و زیبایی خیرهکنندهای، بهخصوص در فصلهای زمستان و بهار دارد.
این طبیعت شگفتانگیز دلیل استقبال گسترده گردشگرانی است که در روزهای تعطیل یا پایانی هفته در هر گوشه از این منطقه مستقر میشوند و از هوای پاک و فرحبخش آن لذت میبرند.
ماجرا از این قرار است که در خرداد ماه ۱۳۹۸ کارکنان شرکت گاز دزفول مشغول عملیات احداث خط لوله انتقال گاز برای منازل روستای گوروی بخش سردشت بودند که در اثر این حفاری دو کوزه سفالی از دل زمین کشف شد که ابتدا به اطلاع مسئولان انتظامی سردشت و سپس میراث فرهنگی خوزستان رسید.
نظر شما