مجید عشقی، رئیس سازمان بورس گفت: سود سهام عدالت هنوز در شورایعالی بورس تصویب نشده و به محض اینکه سود مشخص شود تصمیمگیری انجام میشود.
سود سهام عدالت ۱۴۰۲ دو مرحلهای پرداخت میشود؟
چندی پیش احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در خصوص زمان و چگونگی واریز سود سهام عدالت گفت: صورتهای مالی سال ۱۴۰۱ شرکتهای سهام عدالت به تازگی رسیده و اگر همزمان سودها پرداخت شود عدد آن افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید:
خبر مهم برای دارندگان سهام عدالت/ واریز سود سهام عدالت تا اول مهر۱۴۰۲
لیست بانکهایی که سود سهام عدالت را واریز کردند
وی افزود: اما اگر مانند سال گذشته سود برخی شرکتها مانند پتروشیمی خلیجفارس با تاخیر مواجه شود پرداخت سود سهام عدالت دو مرحلهای خواهد شد.
پرداخت سود سهام عدالت همچون سال گذشته
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال دیگری درباره نحوه و جزییات پرداخت سود سهام عدالت نیز اظهار کرد: سود سهام عدالت با توجه به اینکه شرکتها به صورت تدریجی این کار را انجام میدهند اختلاف چند ماهه را شاهد هستیم و هنوز نهایی نشده است، اما احتمالا در تاریخهای مشابه سال گذشته، سود سهام عدالت پرداخت خواهد شد.
زمان واریز سود سهام عدالت اطلاع رسانی میشود
آخرین اخبار از واریز سود سهام عدالت
با توجه به تصویب آییننامه اجرایی مجامع استانی سهام عدالت اما تاکنون تاریخ دقیقی برای برگزاری مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی صادر نشده است و معلوم نیست چه تاریخی برگزار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار مهر، نهم اسفند سال ۱۴۰۰ بود که شورایعالی بورس با حضور وزیر اقتصاد تشکیل جلسه داد و مقرر شد نماد معاملاتی شرکتهای سپردهگذاری استانی سهام عدالت پس از ارائه مدل پیشنهادی جهت بازبینی آییننامه اجرایی آزادسازی، سهام عدالت بازگشایی شود.
سامانه سهام عدالت
سه روز بعد سخنگوی کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت به یکی از رسانهها گفت: «در جلسه اخیر شورایعالی بورس مصوبهای تصویب و قرار شد بر مبنای آن کارگروه مشترکی برای تعیین تکلیف مسائل با اهمیت سهام عدالت تشکیل شود و طبق مصوبه مذکور تا پایان سال کل مباحث مربوط به سهام عدالت از جمله نحوه فعالیت شرکتهای سرمایهگذاری استانی، برگزاری مجامع بررسی و تعیین تکلیف شود.»
اما چهار ماه گذشت و خبری از تعیین تکلیف سهام عدالت نبود، تا اینکه دستیار وقت رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: «انشاالله طی خرداد ماه تصمیمات نهایی در مورد اصلاح آییننامه سهام عدالت گرفته میشود.»
در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۴۰۱ وزیر اقتصاد در نشست خبری خود گفت: «در جلسات اخیر شورایعالی بورس مقدمات به نتیجه رسید و مردم در سال ۱۴۰۱ شاهد به ثمر نشستن تغییر الگوی مشارکت واقعی در مالکیت و مدیریت بنگاهها و شرکتهای سرمایهپذیر در حوزه سهام عدالت خواهند بود.»
اما در تاریخ بیستم تیر ماه سال گذشته دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت: برگزاری انتخابات و هم بازگشایی نمادها به شرط نهایی شدن آئیننامه اجرایی است. اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت در مراحل نهایی است و امیدواریم تا یک ماه آینده به اتمام برسد.
چهار روز بعد رئیس سازمان بورس در این باره گفت: «چند آییننامه اجرایی دستخوش تغییر قرار گرفته و ۱۴ روز آینده یا نهایت اواسط مرداد ماه امسال، این تغییرات اعمال شده و پس از آن میتوان به معامله شرکتهای سهام عدالت اقدام کرد.»
باز هم دو ماه گذشت و خبری از سهام عدالت نبود تا اینکه وزیر اقتصاد در حاشیه سفر به آذربایجان غربی در تاریخ چهارم شهریور ماه گفت: «چند آییننامه اجرایی دستخوش تغییر قرار گرفته و ۱۴ روز آینده یا نهایت اواسط مرداد ماه امسال، این تغییرات اعمال شده و پس از آن میتوان به معامله شرکتهای سهام عدالت اقدام کرد.»
نیمه پایانی شهریور ماه ۱۴۰۱ نیز به پایان رسید و خبری از سهام عدالت نبود تا اینکه قربان زاده رئیس وقت سازمان خصوصیسازی در تاریخ ۲۵ شهریور ماه از مدل جدید در شرکتهای استانی سهام عدالت نام برده و تشریح کرد: در مدل جدید سعی شده تدابیری اتفاق بیفتد تا ماندگاری اولاً صورت بگیرد ثانیاً ذینفع واحد تا یک سقفی بتواند سهام این شرکتهای سرمایهگذاری را بخرد و موارد جزئی دیگر این اتفاق در واقع در حال نهایی شدن است حالا مجامع شرکتهای سرمایهگذاری استانی میتواند برگزار بشود در کنارش نمادشان هم باز میشود یک پویایی اتفاق میافتد در اعمال مدیریت و مالکیت سهام عدالت.سلام نو
واریز سهام عدالت متوفیان به وراث
وی در خصوص وضعیت سهام عدالت متوفیان گفت: قوه قضاییه سرویسی در اختیار سازمان بورس و اوراق بهادار قرار داده تا تقسیم قهری سهام عدالت بین وراث انجام شود. نکته اینجاست که این سرویس، سرویس اصالت گواهی انحصار وراثت است. چون این داراییها قرار است بر اساس این گواهی تقسیم شود، باید به عدد و درصد تبدیل شود. ما حساس بودیم که تبدیل عکس گواهی انحصار وراثت به اعداد و درصدهایی که باید بین وراث تقسیم شود به نحو درستی صورت میگیرد.
رئیس سازمان بورس افزود: با توجه به اینکه لازم بود هم شبکه کارگزاری ما به برخی نرمافزارها تجهیز شود و هم میخواستیم از همکاری دفاتری که کارهای تخصصی دستگاه قضا را هم انجام میدهند، بهره بگیریم، به واسطه رفت و برگشتهایی که اتفاق افتاد این کار انجام نشد. خوشبختانه این کار در شرکت سپردهگذاری مرکزی انجام شده و آموزشهای لازم هم به شرکتهای کارگزاری داده شده و از هفته آینده فراخوان خواهیم داد که وراث متوفیان سهام عدالت به دفاتر کارگزاری مراجعه کنند و انتقال قهری انجام شود. البته با توجه به تعداد بالای فوت شدهها در چند سال گذشته، احتمالا فراخوان در چند مرحله انجام خواهد شد.
عشقی با حضور در یک برنامه تلویزیونی ادامه داد: تقسیم ماترک متوفیان دو بخش دارد؛ بخش اول خود سهام عدالت که مستقیم به قیمت روز به متوفیان منتقل خواهد شد؛ بخش دوم هم مربوط به سودهای سنواتی است که به وراث پرداخت خواهد شد. سودها در حساب شرکت سپردهگذاری مرکزی بوده و اگر سودی هم به این سودها تعلق گرفته باشد، پرداخت خواهد شد. البته از سال ۱۳۹۹ سود تقسیمی به سهامداران عدالت پرداخت شده و اشخاصی که از آن مقطع، سود سهام عدالت را دریافت نکردهاند، مشغول دریافت سود سهام عدالت خواهند شد. این سودها هم بر اساس همان درصد بین وراث تقسیم خواهد شد.
شرایط دریافت وام سهام عدالت
همه دارندگان سهام عدالت میتوانند این وام را دریافت کنند. چه آنها که روش مستقیم را برای فروش سهام خود انتخاب کردهاند و چه آنها که روش غیرمستقیم را انتخاب کردهاند.
-اولین شرط دریافت این وام، داشتن حساب در بانک ملی است. پس از آن متقاضیان میتوانند از طریق اپلیکیشنهای بانک درخواست وام خود را ثبت کنند.
-دومین شرط این است که متقاضی باید کارت ملی هوشمند داشته باشد.
-ثبتنام در سامانه سجام و احراز هویت یکی دیگر از شروط مهم است.
-همچنین تنها افرای میتوانند وام سهام عدالت بانک ملی را دریافت کنند که هیچ سهمی از سبد سهام عدالت خود را نفروخته باشند. اگر مشمولان حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمیتوانند وام را دریافت کنند.
-افرادی که سهام عدالت آنها توقیف شده هم امکان دریافت وام را ندارند.
نظر شما