وی دوشنبه شب طی یک مصاحبه تلفنی افزود: «این درست نیست که گفته میشود همه دنیا از اسرائیل حمایت میکند، زیرا کشورهایی در آمریکای لاتین، آسیا و کل جهان هستند که از حق فلسطینیها دفاع میکنند. بله غربیها اسرائیل را تایید میکنند و یک معایر دارند. چه کسی آغاز کرد؟...اما کسی که به طور عینی آغاز گر این امر است، دولت فعلی اسرائیل است. ما بن گویر را در داخل مسجد الاقصی دیدیم و بودجه باز برای ایجاد شهرکهای اسرائیلی را نیز شاهدیم».
عمرو موسی در ادامه از رژیم صهیونیستی خواست که دست از سیاستهای نژادپرستانه خود و عدم تسامح دینی بردارد و به ماجرای ریختن آب دهان بر روی مسیحیان در هنگام عبادت اشاره کرد و تاکید کرد که مذاکره با رژیم صهیونیستی در سایه تداوم این سیاستش مانند شخم زدن در دریا بیفایده است.
دبیرکل پیشین اتحادیه عرب افزود: «تا زمانی که سیاست اسرائیل به همین شیوه ادامه یابد و تبعیض نژادی، عدم تحمل مذهبی، اخراج، تبعید، تخریب روستاهای فلسطینی و نسلکشی باشد، واکنش حماس و دیگران سخت خواهد بود.
موسی با اشاره به این موضوع که حمایت غرب از تلآویو با توجه به سیاست تهاجمی این رژیم حماقت است، گفت: غرب موظف است به اسرائیل توصیه کند سیاستهای خود را تغییر دهد و دست از سرزنش فلسطینیها برای واکنشی که به آن نشان میدهند، بردارد.
این چهره سیاسی مصری، افزود: «همه امور منطقی دارد. گروهی در اسرائیل صلح عادلانه را تایید می کنند و باید به آنها گوش داد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا، امیدی به موضع آمریکا دارد، گفت: « ما در حال نزدیک شدن به فصل انتخابات آمریکا هستیم و پیشنهادات زیادی وجود خواهد داشت و اگر موضوع مربوط به انتخابات آینده نبود، می توان پاسخ مثبت داد که امیدی وجود دارد».
موسی تاکید کرد که مقاومت واکنشی طبیعی در برابر ناامیدی، بسته شدن همه درها و محاصره و اخراج، شکنجه، تحقیر و اهانت فلسطینیان است. اسرائیل باید سیاستهایش را تغییر دهد.
پیش از این مصاحبه نیز طی پستهای مختلف در شبکه اجتماعی «ایکس» (توئیتر سابق)، درباره تحولات جاری در غزه اظهارنظر کرده بود، از جمله: «بستن افق امید به روی مردم فلسطین، به چالش کشیدن حیثیت و عزت آنها، توهین به آنها و روی کار آوردن حکومتی که به اشغال، شهرکسازی، نژادپرستی و فاشیسم در سرزمینهای اشغالی در سایه سکوت جامعه جهانی، اوضاع را به جایی رساند که اکنون شاهد آن هستیم. این سیاست افراطی باید متوقف شود وگرنه جایگزین منطقی آن، مقاومت و تشدید آن است».
دبیرکل سابق اتحادیه عرب همچنین نوشت: «آنچه از طرفهای مشکوک نقل میشود این است که خود عربها در ارتباطات بینالمللی خود به موضوع فلسطین بیاعتنا هستند و عادیسازی (صلح در ازای صلح) تنها راه ممکن است که نادرستی آن ثابت شده است. باید موضع عربی، همانطور که در طرح ابتکار عرب خلاصه شده است، احیا شود و موضوع فلسطین باید در مجامع بین المللی مطرح شود».
موسی میافزاید: شاید اسرائیلیها اکنون دیگر فهمیده باشند که تئوری امنیتی آنها احمقانه بود و امنیت آنها تنها از طریق صلح با فلسطینیها، ایجاد کشور مستقل و زندگی با آنها در چارچوب یک صلح قراردادی به دست میآید. شاید فهمیدهاند که مسئله فلسطین تبخیر و دفن نمی شود و زنده است. در مقابل، ما به دنبال حذف اسرائیل نیستیم، بلکه به دنبال کنترل رفتار آن هستیم».
این سیاستمدار مصری تاکید کرد: «دیگر هیچ کشوری مالک ۹۹ درصد کارتهای بازیهای بینالمللی نیست.. اکنون زمان بازگشت به پافشاری کشورهای عربی بر تشکیل نشست شورای امنیت و پیشنهاد تشکیل یک اراده جمعی برای نشستها و مذاکرات صلح است که در یک چارچوب زمانی مشخص و بر اساس مراجع بینالمللی مورد توافق اسرائیل و فلسطین و احیا و اجرای توافقهای اسرائیلی و فلسطینی صورت گیرد».
عملیات «طوفان الاقصی» علیه رژیم صهیونیستی در پاسخ به تداوم جنایات و تجاوزهای شهرکنشینان صهیونیست در مسجدالاقصی و فلسطینیان در کرانه باختری و نوار غزه، از صبح شنبه (۷ اکتبر) آغاز شد و کتائب شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس موفق شد با نفوذ به اراضی اشغالی در مجاور مرز شرقی نوار غزه، تلفات انسانی و خسارت مادی جدی به رژیم صهیونیستی وارد کند.
منابع رسانهای در رژیم صهیونیستی میگویند که کشتههای رژیم صهیونیستی بیش از هزار نفر است. در مقابل شمار شهدای نوار غزه به دلیل بمبارانهای رژیم صهیونیستی طی چهار روز گذشته، امروز از هفتصد نفر فراتر رفت./ فارس
نظر شما