۴ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰
کد خبر: 55471453

در پرونده‌های کیفری حضور وکیل بسیار کارآمد است از این رو با ما همراه باشید تا بدانیم وکیل کیفری چیست.

وکیل کیفری چیست؟

سلام نو پلاس: روبرو شدن با جرایم و موضوعات کیفری، نظیر کلاهبرداری، سرقت قطعا، حداقل یکبار در طول زندگی تمامی افراد، برای خود آن ها یا اعضای دور و نزدیک خانواده آن ها، اتفاق می افتد و با توجه به پیچیدگی و حساسیت مسائل و موضوعات کیفری، بهتر است که در خصوص اینگونه موارد از وکیل استفاده کرد.

با توجه به اینکه هر وکیل، زمینه تخصصی خود برای فعالیت را دارد، در مسائل کیفری، بهتر است که از وکیل کیفری، کمک گرفت و البته، ضروری بوده تا قبل از انتخاب وکیل کیفری، از نحوه مطلع شدن از لیست بهترین وکلا در این حوزه، همچنین، اینکه وظایف وکیل کیفری چیست، اطلاع داشت تا بتوان، کارآمد و شایسته ترین وکیل کیفری را انتخاب کرد.

وکیل کیفری یعنی چه

وکیل کیفری به وکیل پایه یک دادگستری گفته می شود که، پروانه وکالت خود را از کانون وکلای دادگستری دریافت کرده است. وکیل کیفری نسبت به تمامی قوانین کیفری و جزایی ایران اعم از قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی کیفری و قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب اطلاعات جامع و کامل دارد.

وکیل کیفری چیست؟

وکیل کیفری متخصص از آن جایی که کار کردن بر روی پرونده های جزایی جدیت و تلاش بیشتری را به جهت سیر طولانی رسیدگی طلب می کند باید فردی کوشا و توانا باشد که، از پیگیری مداوم پرونده سرباز نزد . چرا که وکیل کیفری متخصص باید بتواند از متهم و یا شخصی که متضرر شده است، با توجه به عنوانی که قانون برای آن جرم در نظر گرفته و آن را جرم انگاری کرده است به بهترین شکل دفاع نماید.

وکیل در معنای عام یا وکیل مدنی، نایب و نماینده شخص دیگر، به موجب عقد وکالت، برای انجام امور مورد نظر موکل است و در عرف، هر شخصی که از دیگری، دارای وکالت نامه رسمی و محضری باشد، وکیل شخص اعطا کننده وکالت، محسوب می گردد.

وکیل در معنای خاص، یا وکیل دادگستری، به اشخاص دارای پروانه وکالت گفته می شود که پس از تحصیلات در رشته حقوق، قبولی در آزمون وکالت، گذراندن دوره کارآموزی و قبولی در آزمون هایی نظیر آزمون اختبار، موفق به اخذ پروانه وکالت شده و می توانند، بر خلاف وکلای مدنی، به نیابت از موکل، اقدام به ثبت دادخواست و شکواییه نموده، در محاکم دادگستری، حضور یافته و به دفاع از موکل، در پرونده های با موضوعات حقوقی و کیفری بپردازند.

در توضیح مفهوم لغت کیفری در عالم حقوق نیز باید گفت، مباحث و موضوعات مطروحه در دادگاه ها، در یک دسته بندی کلی، به موضوعات حقوقی، نظیر مطالبه وجه، طلاق، حضانت، مطالبه خسارت، الزام به ایفای تعهد و انتقال سند رسمی و موضوعات کیفری، نظیر جرایم کلاهبرداری، سرقت، قتل، و... تقسیم می شوند. برای بررسی موضوعات حقوقی در دادگاه، خواهان یا وکیل او، باید اقدام به ثبت دادخواست کرده و برای بررسی موضوعات کیفری در محکمه، شاکی یا وکیل او باید، اقدام به ثبت شکواییه از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی نمایند.

وکیل کیفری چیست؟

هزینه وکیل کیفری

مشاوره رایگان با وکیل کیفری یکی از خدماتی است که توسط مشاوران و وکلای نوین وکیل به شما عزیزان ارائه می‌گردد. به طور حتم می‌دانید که پرونده‌های کیفری از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند؛ بنابراین وجود یک وکیل کیفری مجرب و توانمند، مهم‌ترین پشتوانه حقوقی و دفاعی برای متهم است. به بیان دیگر در پرونده‌های کیفری، بهره مندی از یک وکیل قوی می‌تواند تاثیر زیادی در روند پرونده داشته باشد.

دادگاه کیفری یک

دادگاه کیفری یک دادگاهی هست که صلاحیت رسیدگی به جرایم کیفری که معمولا مجازات آن ها سنگین هستند را دارد.

از جمله این جرایم :

  • جرایم کیفری که مجازات آن قصاص نفس (قتل) ، اعدام.
  • جرایم کیفری که مجازات آن حبس ابد .
  • جرایم کیفری که مجازات آن تعزیری درجه یک تا سه .
  • جرایم کیفری که مجازات آن قطع عضو .
  • جرایم سیاسی و مطبوعاتی.

وکیل کیفری چیست؟

پیش از آن که در خصوص هزینه وکیل کیفری در خصوص جرایم مطرح شده صحبت نماییم این موضوع را باید مطرح کنیم که تعیین میزان حق الوکاله موضوعی است که وکلا و موکل می توانند نسبت به آن هر نوع توافقی که غیر قانونی نباشد ، داشته باشند یعنی ممکن است میزان حق الوکاله وکیل کیفری بیشتر و یا کمتر از مقدار تعرفه تعیین شده باشد. پس باید بیان داریم که در خصوص هزینه وکیل کیفری مبلغ قطعی وجود ندارد و مبالغی که در ادامه به آن می پردازیم تعرفه قانونی هزینه وکیل کیفری هستند که می توانند زیاد و حتی کم شوند .

  • جرایم کیفری که مجازات آن ها قصاص نفس ، قطع عضو و حبس ابد است به دلیل این که جز سنگین ترین مجازات ها محسوب می شوند دارای تعرفه حق الوکاله ( هزینه وکیل) سنگین تری به نسبت سایر مجازات های جزایی هستند .

به همین جهت مقدار حق الوکاله وکیل کیفری در خصوص جرایم کیفری که مجازات آن ها قصاص نفس و عضو و حبس ابد است؛ حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال می باشد که، تعیین دقیق حق الوکاله وکیل کیفری متناسب با پیچیدگی پرونده و طولانی بودن روند رسیدگی تغییر خواهد کرد .

  • جرایم کیفری که مجازات آن ها حبس و جزای نقدی می باشد که در این جا منظور ما مجازات تعزیری درجه یک تا سه می باشد. حال متناسب با این که جرم ارتکابی در چه درجه ای قرار می گیرد و چه مجازاتی برای آن در نظر گرفته می شود و روند پیگیری پرونده چه مقدار طول می کشد، حق الوکاله (هزینه وکیل) مشخص می شود .

وکیل کیفری چیست؟

در این جا مبلغ حق الوکاله از حداقل سی میلیون ریال تا یک میلیارد ریال می باشد که تعیین میزان حق الوکاله همان طور که گفته شد توسط وکلا و بر مبنای پیچیدگی پرونده مشخص خواهد شد.

در واقع در مجازات های تعزیری تعیین میزان مجازات توسط دادگاه صورت می گیرد و عواملی چون انگیزه مرتکب جرم، نحوه ارتکاب جرم ، سوابق کیفری و وضعیت فردی و خانوادگی فرد مرتکب را مد نظر قرار می دهند، در این جا وکیل می تواند با اثبات مسائلی نظیر این که مرتکب جرم سوابق جزایی ندارد، دچار بیماری و یا کهولت سن می باشد و این که از جرم مرتکب شده نادم و پشیمان است و درصدد جبران ضرر و زیان وارده به مجنی علیه ( کسی که بر او جنایت وارد شده) می باشد، می تواند برای فرد مرتکب جرم از دادگاه تخفیف بگیرد چه بسا تمامی این مسائل اگر به تنهایی صورت بگیرند ممکن است آن نتیجه موثر و درست حاصل نشود، پس بهتر است فرد در این موارد از یک وکیل متخصص کمک بگیرد.

وکیل کیفری چیست؟

  • جرایم کیفری که تحت عنوان جرایم سیاسی و مطبوعاتی رخ می دهند از جمله جرایمی هستند که از حساسیت بسیار بالایی برخوردار هستند و حضور یک وکیل متخصص در کنار فرد متهم در این جرایم بسیار احساس می شود .

جرایم سیاسی به جرایمی گفته می شود که، فرد به انجام رفتارها و اعمالی اعم از تبلیغ موثر علیه نظام ، انجام راهپیمایی های غیرقانونی ، نشر اخبار دروغین و تشویش اذهان عمومی می پردازد .

جرایم مطبوعاتی به جرایمی گفته می شود که، افرادی که در یک نشریه و دفتر روزنامه حضور دارند اقدام به توهین به اشخاص ، افترا، تهدید و نشر اکاذیب به وسیله مطبوعات، انتشار اسناد محرمانه دولتی و قضایی ، توهین به مقدسات و مقامات و تحریک به جرایم علیه امنیت ، تبلیغ علیه جمهوری اسلامی و … می نمایند .

در این جا مبلغ حق الوکاله چیزی حداقل ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است .

با توجه به این که در جرایم مطبوعاتی افراد زیادی مورد اتهام واقع می شوند و تعیین میزان مجازات هر کدام با توجه به میزان شراکت در جرم متفاوت است و به جهت این که حق کسی مورد تضییع واقع نشود ، وکیل حتما باید حضور داشته باشد تا به بهترین شکل بتواند از حقوق افراد دفاع نماید تا به ناحق میزان مجازات فردی که کمترین تقصیر را دارد بیشتر نشود.

وکیل کیفری چیست؟

دادگاه کیفری دو

دادگاه کیفری دو دادگاهی هست که صلاحیت رسیدگی به تمامی جرایمی که در صلاحیت دادگاه های دیگر نیست را دارد.

  • جرایم کیفری از قبیل زنا، سرقت حدی، قذف که جز جرایم حدی به شمار می روند و مجازات آن ها مطابق با نوع جرم ارتکابی تعیین می شود در این دادگاه رسیدگی می شوند .
  • جرایمی که به صورت غیر عمدی رخ داده اند و بر نفس ، عضو و یا منفعت فرد ضرری وارد می سازند و یا جرایم عمدی که به هر شکل برای انجام آن قصاص وجود ندارد ، دیه به آن ها تعلق می گیرد اگر به هر شکل در صلاحیت مراجع قضایی دیگر نباشد در صلاحیت این دادگاه می باشد .
  • جرایم تعزیری درجه چهار و پنج نیز دارای مجازات های حبس و جزای نقدی می باشند که در صلاحیت این دادگاه هستند .

حال با توجه به مطالب گفته شده باید بیان داریم که معمولا میزان حق الوکاله ای که وکلا برای پیگیری پرونده های با جرایم بالا دریافت می نمایند حداقل ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است.

وکیل کیفری چیست؟

در مجازات های تعزیری که درجه شش هستند و در صلاحیت دادگاه کیفری دو می باشند میزان حق الوکاله وکیل کیفری حداقل پنج میلیون ریال تا سیصد میلیون ریال است .

دادگاه انقلاب

جرایمی که دادگاه انقلاب مطابق قانون ایران صلاحیت رسیدگی به آن ها را دارد شامل : تمامی جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی، محاربه، فساد فی الارض، توهین به مقام معظم رهبری، توطئه علیه جمهوری اسلامی، جاسوسی و در آخر کلیه جرایم مربوط به قاچاق و مواد مخدر .

جرایمی که بر علیه امنیت داخلی و خارجی ، محاربه و فساد فی الارض هستند به جهت حساسیت بالایی که دارند، از آن جایی که فرد متهم ممکن است به اعدام محکوم شود تعیین وکیل کیفری می تواند بسیار مهم و ضروری باشد.

به دلیل اهمیت بالایی که این پرونده ها دارند میزان حق الوکاله وکیل در این جا از حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال می باشد.

  • جرایمی که تحت عنوان توهین به مقام معظم رهبری هستند حق الوکاله آن ها حداقل مبلغ ده میلیون ریال تا پانصد میلیون ریال است.
  • جرایمی که مربوط به قاچاق و مواد مخدر می باشند بحث بسیار گسترده ای دارند و در قانون مبارزه با مواد مخدر به آن پرداخته شده است و هر کدام مطابق با نوعی که دارند اعم از خرید ، فروش و مصرف مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته شده است. آن چه که باید بدانیم این است که، قطعا مجازات فردی که اقدام به فروش و قاچاق مواد مخدر کرده با کسی که صرفا مصرف کننده ی مواد مخدر است متفاوت است و مجازات آن ها متناسب با جرم ارتکابی اعدام، حبس های تعزیری و شلاق و جزای نقدی می باشد.

به همین دلیل در بحث مواد مخدر کمی ریز تر به مسئله نگاه می کنیم و هزینه وکیل کیفری را به صورت حدودی برای شما بیان می کنیم:

اگر جرمی که فرد مرتکب شده است دارای مجازات حدی باشد که سنگین ترین نوع مجازات محسوب می شود در این جا میزان حق الوکاله وکیل به دلیل حساسیت پرونده بالا خواهد بود و میزان آن حداقل پنجاه میلیون ریال تا دو میلیارد ریال است.

در حمل و نگهداری مواد مخدر از پنجاه گرم تا صد کیلوگرم که مجازات آن جزای نقدی و شلاق می باشد میزان حق الوکاله وکیل از حداقل ده میلیون ریال تا یک میلیارد ریال می باشد.

وکیل کیفری چیست؟

بهترین وکیل کیفری تهران

به طور کلی دعاوی که فردی به مراجع قضایی مراجعه می کند تا وقوع جرمی را که باعث شده جان، مال و آبرو شخصی خدشه دار شود دعاوی کیفری می گویند. در این شرایط باید به وکیلی که در زمینه پرونده های کیفری تخصص و مهارت کافی دارد مراجعه کنید تا درصد موفقیت بالایی داشته باشید.

برای انتخاب بهترین وکیل کیفری تهران باید تمامی جوانب را بسنجید و وکیلی را انتخاب کنید که سابقه و مهارت کافی در حل پرونده های کیفری را داشته باشد. بهترین وکیل کیفری تهران فردی است که در دعاوی کیفری، کلاهبرداری، جعل، خیانت در امانت، سرقت، قتل دانش حقوقی بالا و تجربه موفق داشته باشد.

مشاوره وکیل کیفری

در پرونده های کیفری مثلاً سرقت یا خیانت در امانت و کلاهبرداری و غیره این موارد جزو پرونده های کیفری می باشند که برای آن پرونده ها مشاوره حقوقی الزامی می باشد، چرا که پرونده های کیفری با جان و مال سر کار دارند و تبعات بسیاری زیادی برای یک فرد در اجتماع دارند مثلا در پرونده خیانت در امانت فقط بحث صرفا مالی نمی باشد، بلکه تبعات این پرونده کیفر حبس و زندانی داشتن ان است که می تواند فرد متهم را از خیلی از حقوق اجتماعی محروم کند برای این موضوع نیاز است که افرادی که دارای پرونده کیفری می باشند، اخذ مشاوره حقوقی با وکیل مهم می باشد.

وکیل کیفری چیست؟

شاکی یک پرونده کیفری باید بداند قبل از طرح شکایت در دادسرای از مشاورین حقوقی و وکلای دادگستری در خصصو موضوع خودش حتما مشاوره حقوقی اخذ نمایند که ایا صورت مساله ای که دارد مطرح می کند ایا جرم می باشد یا خیر؟ آیا این مساله ایشان در دادسرای قابلیت پیگیری دارد یا خیر؟

مشاوره حقوقی در پرونده کیفری دارای ویژگی‌هایی استکه در این مطلب به اختصار به آن‌ها اشاره شده است:

  • مشاور حقوقی بایستی در رشته حقوق کیفری و جرم شناسیدارای تحصیلات باشد.
  • مشاوره مربوطه بایستی دارای چندین سال تجربه کاری وکالت در پرونده‌های کیفری باشد و تنها به دلیل وکیل بودن نمی‌تواند وکالت و مشاوره حقوقی پرونده کیفری را به او محول کرد.
  • استفاده از وکیل کیفری کارامد،باعث می‌شودبهترین نتیجه ممکن حاصل شود.
  • در پرونده‌های کیفری و جناییجدا از تحصیلات مربوطه و سابقه کاری، لازم است مشاور از نظر روحی و جسمی، امکان انجام این پرونده کیفری را داشته باشد.

وکیل کیفری چیست؟

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید