۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۸
کد خبر: 55472376

برای پوشش کف فضاهای مختلف بیشمار شیوه و متریال وجود دارد در این میان با ما همراه باشید تا بدانیم کفپوش اپوکسی چیست.

کفپوش اپوکسی چیست؟

سلام نو پلاس: اپوکسی به صورت مایع روی سطح اعمال می‌شود و پس از مدتی خشک شده و یک سطح پلیمری سخت و مقاوم را ایجاد می‌کند. کفپوش اپوکسی یک کفپوش جذاب و چند منظوره است که کاربردهای تجاری و مسکونی فراوانی دارد.

مزایای بیشمار کفپوش اپوکسی نسبت به سایر روش‌های محافظت از سطح به هیچ وجه قابل چشم‌پوشی نیست.

بسیاری از مردم تا زمانی که آسیب شدیدی به کف خانه‌هایشان وارد نشده است، توجه چندانی به کیفیت کف منازل خود نمی‌کنند. خوب است بدانید که کف یک واحد مسکونی، بخش مهمی از ایمنی و بهره‌وری منزل را شامل می‌شود.

همچنین می‌توان گفت، هر زمان بحث در مورد کف پوش اپوکسی مطرح می‌شود، ذهن همگان به صورت ناخودآگاه به سمت کف پارکینگ یا فروشگاه‌ها می‌رود. این در حالی است که به دلیل خاصیت دکوراتیو یا تزئینی بودن آن، یک انتخاب شگفت‌انگیز برای کف منازل، آشپزخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی محسوب می‌شود.

تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که کفپوش های اپوکسی مقاوم، تزئینی و راحت در نصب و اجرا هستند. به همین دلیل امروزه استفاده از اپوکسی نسبت به سایر روش‌های سطح‌سازی رو به افزایش است.

کفپوش اپوکسی چیست؟

کفپوش اپوکسی

همانطور که از اسم این محصول نیز مشخص است، این کفپوش از رزین های اپوکسی شکل یافته است و اپوکسی ماده ای است پلیمری که قبل از اجرا حالت مایع داشته و پس از اجرا با کمک واکنش های شیمیایی به ماده ای جامد تبدیل می شود. این ماده به لحاظ خواص مکانیکی بسیار قوی و مستحکم بوده و در برابر مواد شیمیایی مقاومت زیادی از خود نشان می دهد.

لازم به ذکر است که مشخصات فنی این محصول با استفاده از ترکیبات شیمیایی مختلف قابل تغییر و اصلاح است. گفتنی است اپوکسی دامنه کاربرد وسیعی دارد و از آن جمله می توان کاربرد آن را در چسب های همه کاره نام برد.

رزین اپوکسی از خانوادۀ رزین‌های دوجزئی است که شامل «پایۀ رزینی» و «هاردنر» می‌باشد. این دو جزء باید به نسبت مشخص، بنا بر فرمولاسیون و کاربرد آن، با یکدیگر مخلوط شوند و سپس روی سطح یا قالب دلخواه استفاده شود. نمی‌خواهم وارد مباحث شیمی شوم. همین‌قدر که بتوانید دو جزء را از یکدیگر تشخیص دهید و اصول اولیۀ کار را یاد بگیرید، کفایت می‌کند.

اصطلاح کفپوش اپوکسی اغلب برای توصیف انواع سیستم کفپوش کف استفاده می شود که از رزین های اپوکسی با عملکرد مختلف تشکیل شده است. کفپوش اپوکسی یا کفپوش بدون درز نوعی از کفپوش های مدرن بوده که به صورت یک مایع یکپارچه و با ضخامت ۰/۵ تا ۵ میلیمتر بر روی کف های بتنی سیمانی، سنگی، فلزی و موزائیکی قابل اجرا می باشد. این محصول در رنگ ها و طرح های مختلف یافت می شود و از زیبایی بالایی برخوردار است.

از ویژگی های اصلی این محصول که کاربری آن را توجیح می کند، کیفیت و دوام بالای آن در شرایط سخت محیطی است، به طوریکه سالیان زیادی کاربری داشته در برابر بارهای سنگین وارده دوام دارد. این محصول در مواردی کاربرد دارد که کف فضا علاوه بر مقاومت و دوام بالا، نیاز به ظاهری زیبا و شفاف داشته باشد.

کفپوش اپوکسی چیست؟

معایب کفپوش اپوکسی

اپوکسی کف، موادی مایع هستند که با ماده‌ای سخت کننده ترکیب و روی سطوح مورد نظر ریخته می‌شوند و در معرض هوا سفت و سخت می‌شوند.

این مایع بعد از سخت شدن لایه‌ای محکم و نفوذناپذیر روی سطح ایجاد می‌کند که مقاومت بالایی داشته و به دلیل نداشتن درز، احتمال آلودگی آن بسیار کم است.

اپوکسی طول عمر بالایی دارد، اجرا و پیاده‌سازی آن آسان است و چسبندگی فوق‌العاده آن کمک می‌کند که به هر سطحی چسبیده و به راحتی از سطوح جدا نشود.

این کفپوش در کنار مزایای بالا، معایبی هم دارد. مشکلات این کفپوش بیشتر زمانی بروز می‌کنند که در فضایی کوچک مانند خانه استفاده شود.

همچنین در صورتی که در اجرای اپوکسی کف به اصول و نکات ایمنی توجه نشود هم احتمال بروز مشکل در نصب و اجرای این کفپوش وجود دارد.

آشنایی با این معایب به منظور جلوگیری از بروز آن‌ها اهمیت زیادی دارد. از مهم‌ترین معایب کفپوش اپوکسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

۱. بوی نامطبوع

مواد و متریال اولیه اپوکسی کف، مواد شیمیایی مخصوصی هستند که با هم ترکیب شده و مایع مخصوص اپوکسی را تشکیل می‌دهند.

یکی از مشکلات این مواد بوی نامطبوع آن‌ها است که شدت آن بسته به نوع مواد و میزان استفاده شده از آن‌ها در ترکیب متفاوت است.

طبیعتا استفاده از حجم زیادی ماده شیمیایی در فضایی بسته بوی نامطبوع بیشتر و شدیدتری ایجاد می‌کند، در حالیکه اگر این مواد در فضایی با تهویه مناسب استفاده شود از پخش بو در فضا جلوگیری می‌شود.

کفپوش اپوکسی چیست؟

۲. تعویض کفپوش

همان‌طور که گفته شد کفپوش اپوکسی به شدت مقاوم است. این موضوع در حالت کلی یک مزیت محسوب می‌شود اما زمانی که قصد تعویض کفپوش را داشته باشید، با اپوکسی کف به مشکل خواهید خورد.

کم هزینه‌ترین روش برای تعویض این کفپوش پوشاندن آن با کفپوش جدید است، در غیر اینصورت باید هزینه و زمان زیادی را برای کندن لایه‌های اپوکسی و آماده‌سازی زمین برای استفاده از کفپوش جدید صرف کرد.

۳. لغزندگی اپوکسی

اپوکسی سطحی صیقلی و لغزنده دارد که یک مزیت برای فضاهایی با کاربری حساس است و نیاز به نظافت دائمی مانند بیمارستان‌ها، داروخانه و داروسازی‌ها و رستوران‌ها دارد اما این مزیت در فضاهایی مانند منازل دردسرساز می‌شود.

به خصوص زمانی که آب یا مایعی روی سطح اپوکسی بریزد، لغزندگی اپوکسی بیشتر می‌شود و این موضوع گاهی خطرساز می‌شود. به همین دلیل استفاده از این کفپوش در مکان‌های پرتردد صرفا از نوع ضد لغزش توصیه می‌شود.

۴. حساسیت به آلودگی سطح زیرین

حساسیت به آلودگی سطح زیرین یکی دیگر از معایب اپوکسی کف مانند کفپوش اپوکسی صنعتی است. در اجرای اپوکسی تاکید می‌شود که سطح فضایی که نیاز به کفپوش دارد از هر گونه رطوبت یا چربی پاکسازی شود، در غیر اینصورت لایه اول اپوکسی به سطح نچسبیده و زیر کار هوا می‌گیرد.

وجود رطوبت در سطح و عدم تمیزکاری آن قبل از اجرای اپوکسی همچنین باعث رشد قارچ و کپک زیر کفپوش می‌شود و این موضوع پاکیزگی فضا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

معمولا در فضاهایی که بتن‌ریزی آن‌ها به تازگی انجام شده، توصیه می‌شود که استفاده از اپوکسی را یک ماه بعد از بتن‌ریزی انجام دهند تا تمام رطوبت بتن گرفته شده و مشکلی در اجرای این کفپوش ایجاد نشود.

کفپوش اپوکسی چیست؟

۵. طولانی بودن فرآیند اجرا

اجرای اپوکسی حداقل در ۶ مرحله انجام می‌شود. تمیزکاری اولیه، آماده‌سازی سطح، اجرای پرایمر، اجرای لایه میانی، اجرای لایه نهایی و تمیز کاری ابزارها از مراحل اجرای اپوکسی کف هستند.

هر کدام از این مراحل زمانی قابل انجام هستند که مرحله قبلی به طور کامل به اتمام رسیده باشد. برای مثال لایه میانی بعد از لایه پرایمر اجرا می‌شود و زمانی امکان اجرای آن وجود دارد که لایه پرایمر کاملا خشک شده باشد.

این پروسه حداقل ۶ و حداکثر ۱۲ ساعت زمان‌ می‌برد. به همین دلیل بیشتر افراد طولانی بودن فرآیند اجرا اپوکسی را یکی دیگر از مشکلات آن می‌دانند.

۶. عدم مقاومت در برابر نور خورشید

یکی دیگر از معایب کفپوش اپوکسی عدم مقاومت در برابر نور خورشید است. این کفپوش برای فضای باز مقاوم و نفوذناپذیر نسبت به رطوبت است اما به همان نسبت، در برابر نور خورشید ضعیف بوده و در اثر تابش مداوم تغییر رنگ می‌دهد.

البته این مشکل هم راهکاری دارد. در فضاهایی که تابش خورشید در آن‌ها مستقیم است، روی لایه نهایی اپوکسی یک لایه پلی یورتان کار می‌شود تا کفپوش را نسبت به نور خورشید مقاوم کند.

قیمت کفپوش اپوکسی

تامین مواد و نصب کفپوش اپوکسی بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزارتومان در هر مترمربع، هزینه دارد. بخش عمده ای از هزینه ها مربوط به کفسازی مناسب است که شما به عنوان صاحبخانه می توانید با انجام آن، در جهت کاهش هزینه ها گام بردارید.

برای صرفه جویی در هزینه، باید سطح بتن کاملا صاف و عاری از هرگونه گرد و غبار و چربی و آلودگی باشد. صافی سطح مناسب می تواند قیمت کفپوش اپوکسی را تا ۲۰ درصد کاهش دهد.

کفپوش اپوکسی چیست؟

مورد دیگر در کاهش هزینه کفپوش اپوکسی انتخاب مواد مصرفی با کیفیت جهت اجرای کفپوش است. انتخاب مواد با کیفیت منجر به آن می شود که مقدار مواد مصرفی در اجرا تا حد بسیار زیادی کاهش یابد. این امر علاوه بر کاهش هزینه اجرا، کیفیت کفپوش اپوکسی اجرا شده روی سطح را نیز به شدت افزایش می دهد.

عوامل موثر در قیمت کفپوش اپوکسی و پلی یورتان ، جنس و کیفیت فعلی سطح و نوع زیرسازی اجرایی، ضخامت پوشش اجرایی، متراژ اجرا و شرایط محل اجرای کفپوش میباشد.

۱- جنس و کیفیت فعلی سطح و نوع زیرسازی اجرایی

به عنوان مثال تخلخل و حفره های موجود در سطح موادبری را گاهی تا چندین برابر افزایش یا کاهش می‌دهد. تجسم این موضوع در مورد کفپوش‌ها عینی تر است. به عنوان مثال کفپوش اپوکسی و کفپوش پلی یورتان پیش از اجرا نیاز به زیرسازی دارند و نوع این زیرسازی به جنس و کیفیت سطح زیرین بستگی دارد. عواملی مثل تخلخل و حفره، آسیب فیزیکی، آسیب شیمیایی، آلودگی و وجود رطوبت بر زیرسازی پوشش بر روی سطح بتن اثرگذار هستند. بر روی سطوح بتنی ماله پروانه تنها کفسابی بتن انجام می‌پذیرد اما ممکن است سطوحی پیش از اجرا نیاز به ترمیم و بازسازی داشته باشند.

۲- ضخامت پوشش اجرایی که بستگی به کاربری، میزان تردد، استحکام سازه و زیرسازی دارد. به عنوان مثال در مورد کفپوش‌ها، ضخامت کفپوش نقش مهمی در هزینه تمام شده پروژه دارد. قیمت کفپوش اپوکسی به کاربرد کفپوش، شرایط محل اجرا، ترافیک انسانی و تجهیزات و میزان بار اعمالی بر روی کفپوش بستگی دارد.

۳- متراژ اجرا

این نکته که با افزایش متراژ کار هزینه اجرا برای هر متر مربع کاهش پیدا می‌کند امری بدیهی است. زیرا مسائلی همچون انتقال تجهیزات، ایاب و ذهاب اجرا کاران و مهندسین ناظر، زمان بری متناسب با زمان مورد نیاز برای خشک شدن لایه‌های مختلف و … هزینه‌های ثابتی در بر دارند که با افزایش متراژ به عدد بزرگتری تقسیم شده و در نتیجه قیمت اجرا را برای هر متر مربع کاهش می‌دهند.

کفپوش اپوکسی چیست؟

۴- شرایط محل اجرای کفپوش

عواملی مثل محل انجام پروژه، نوع تهویه، زمان مفید روزانه برای کار که از طرف کارفرمای محترم تعیین می‌شود، میزان رطوبت و دما که بر زمان خشک شدن تاثیر می‌گذارند و مکان‌هایی با دسترسی مشکل منجر به تغییر در هزینه اجرای کفپوش اپوکسی یا پوشش یا رنگ مورد نظر می‌شوند.

کفپوش اپوکسی منزل

اولین نکته در مورد استفاده از کفپوش اپوکسی ایجاد یک تغییر اساسی در محیط خانه است. اگرچه در ناحیه کف استفاده می شود اما همان طور که می دانید امروزه بسیاری از کارشناسان در حوزه ارتقاء دکوراسیون منزل پیشنهاد می کنند که حتما به نوسازی سطوح کف نیز بپردازید. زیرا بخش کف منزل اولین ناحیه ای است که می تواند تاثیر مثبت یا منفی بر ظاهر کلی خانه بگذارید. بنابراین استفاده از کفپوش اپوکسی منزل می تواند فواید و مزایای ذیل را به دنبال داشته باشد:

  • قابلیت شستشو و پاکسازی دارند. بخصوص در آشپزخانه، که در آن صورت مواد غذایی و روغنی هیچگاه روی آن نمی چسبند و براحتی پاک می شوند.
  • می توان از تصاویر سه بعدی در زیر لایه های رنگ استفاده کرد.
  • علی رغم ظاهر شیک دارای مقاومت بالا و عمر طولانی هستند.
  • گرد و غبار محیط را به خود جذب نمی کنند.
  • ضد باکتری و رشد قارچ های سطحی خصوصاً در نواحی مرطوب خانه مانند سرویس های بهداشتی و حمام می باشند.

در ابتدای کار یک زیرسازی اساسی از جمله ترمیم و اصلاح سطوح کف و پاکسازی آن از هرگونه مواد روغنی و آلودگی ها می باشد. کلیه ی ترک ها باید با مواد مخصوص پر شوند. اگرچه پرایمرها تا حدی قابلیت اصلاح دارند اما قبل از اجرای پرایمر نیز رفع کلیه نقایص سطحی لازم است. مرحله ی بعد از آماده سازی اعمال پرایمر اپوکسی می باشد که شرایط را برای پذیرش رنگ های بالاتر مهیا می کند.

کفپوش اپوکسی چیست؟

اگر کفپوش اپوکسی برای منزل خود را از نوع سه بعدی انتخاب کرده اید لازم است که بعد از اجرای پرایمر، تصویر انتخابی را روی سطح قرار دهید. استفاده از یک لایه کفپوش اپوکسی میانی شفاف می تواند عمق تصویر را بهتر و خوش رنگ تر کند. در پایان کار نیز به جهت محافظت و افزایش استحکام لایه های زیرین یک لایه از کفپوش اپوکسی بصورت topcoat یا رویه اعمال می شود که پس از خشکی کامل یه ضخامت قابل قبول و سختی را ایجاد می کند.

کد خبرنگار: ۲۶
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***