سلام نو _ سرویس گردشگری: اهالی کرمان معمولا روستای باطراوت و خوش آب و هوای سکنج را مقصد روزهای تابستانی خود می دانند و حالا اینجا تبدیل به یکی از گردشگاه های اصلی اهالی شهر شده است.
آشنایی با روستای سکنج
سکنج یکی از آبادیهای بزرگ و مرکز دهستان سکنج است که در شرق ماهان و شمال جادهٔ «بم – کرمان» (۶ کیلومتری راه فرعی بعد از پلیس راه) قرار دارد.
سکنج تا شهر کرمان ۵۰ و تا ماهان ۱۵ کیلومتر فاصله دارد.
روستای «سکنج» یکی از معروفترین گردشگاههای کرمان است که آب و هوای با طراوت این روستا باعث شده تا این روزها، گردشگران فراوانی لحظه های خود را در سایه درختان و حاشیه مسیر آب و رودخانه سکنج سپری کنند.
این روستا که از قدمت تاریخی حدود ۷۰۰ سال برخودار است با انبوه باغهای سردسیری، درختان چنار کهنسال، کوچههای پر پیچ و خم که با انواع درختان و خانههای روستایی زیبا سازی شدهاند و نیز رودخانه پر خروش سکنج که در درههای شمالی روستا جریان دارد، شکوه و جلوه خاصی را به نمایش میگذارد.
در امتداد این رودخانه رسیدن به آبشار اصلی که چشم اندازهای بسیار زیبای جنگلی و کوهستانی را در بر میگیرد، خاطرات ماندگاری در دل و جان گردشگران و طبیعت دوستان بر جای میگذارد.
مسیری که با قدم برداشتن آرام همراه است و تجربهای متفاوت را رقم می زند. همچنین وجود آرامگاه «شیخ علی بابا» که از عرفای این منطقه است بر جذابیتهای سکنج افزوده و آرامگاهش به عنوان زیارتگاه مورد احترام مردم می باشد.
ضمن آنکه وجود دیوارهها و ستیغهای سخت و نیز دره های پردرخت و قلههای بالای ۴۰۰۰ متر در بالادست روستا، فضا را برای ماجراجویان و کوهنوردان فراهم آورده و همواره خاطرات شیرین فراوانی را در این زمینه به جای گذارده است.
اکثر درختان کهنسال ماهان در روستای سکنج واقع شده است.
روستای سکنج شرایط آب و هوایی دلچسبی دارد.
این روستای تاریخی همیشه برای ماجراجویان و کوهنوردان تازگی دارد.
قله های بالای ۴ هزار متری در اطراف روستا کوهنوردان را جذب خود می کنند.
طبیعت بکر و دیدنی این روستا روحتان را جلا می بخشد.
با اینکه ایام نوروز برای دیدن طبیعت و جاذبه های دیگر ماهان و خرید بلیط هواپیما کرمان ایده آل به نظر می رسد ولی اکثر گردشگران همین بازه را برای سفر به کرمان انتخاب می کنند و شهر شلوغ می شود. در کل ماه های بهاری و از شهریور تا اوایل مهر بهترین زمان برای طبیعت گردی در این شهر به حساب می آیند.
پیمودن مسیر ۵۰ کیلومتری تا شهر ماهان باید حدود ۱۵ کیلومتر هم در جاده بم کرمان پیش رفت تا به دو راهی سکنج برسید. چند کیلومتر جلوتر از این دو راهی به روستای سکنج می رسید.
جاذبه دیدنی روستای سکنج
این روستا از آبادی های بزرگ و مرکز دهستان سکنج به حساب می آید که حدود ۵۰ کیلومتر تا شهر کرمان فاصله دارد و روی دامنه کوه سکنج واقع شده است.
کوه های مرتفع اطراف این روستا آب و هوای دلپذیری به آن داده اند و رودخانه پرخروشش به طبیعتش طراوت بخشیده است.
با دیدن ۵ اصله چنار کهنسال که تقریبا ۵ قرنی از عمرشان می گذرد و همچنان استوار و سالم به حیاتشان ادامه می دهند می توان گفت که تاریخ در تاروپود طبیعت آن ریشه دوانده است.
درباره خانه های دلفریب روستای سکنج هم می توان گفت که در خلال بازدیدها و توجه های اکثر گردشگران زیباسازی شده و در اطراف رودخانه اصلی روستا ردیف شده اند.
اینجا به غیر از آبشار معروف سکنج و باغ های سردسیریاش، مقبره ای متعلق به یکی از عرفای این منطقه وجود دارد که با نام مقبره شیخ علی بابا شناخته می شود و زیارتگاهی برای روستاییان به حساب می آید.
آبشار سکنج از مقاصد و جاذبه های گردشگری ماهان در استان کرمان است و در روستای سکنج، در ۵۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر کرمان و در سمت چپ جاده ماهان-بم در دامنه کوه سکنج قرار دارد.
در شرق این روستا و با فاصلهای کمتر از چهار کیلومتر، تنگهای پر از درخت با دیوارهای سنگی بلند و رودخانهای پرپیچ و خم و خروشان وجود دارد که بیشک زیباترین و جالب توجهترین رودخانه در نزدیکی مرکز استان است.
حرکت در حاشیه رودخانه، عبور از لابهلای درختان و تخته سنگها و گذر از کنار آبشارهای کوچک و پر سروصدا و همچنین دیوارهها و ستیغها، در بلندای کوهها که همه جا را به تسخیر خود درآوردهاند، تصویری فراموش نشدنی را به نمایش میگذارد.
به آبشار اصلی که میرسید، باریکهای در حدود ۱۰ متر با شیب ۸۰ درجه در گودال سنگی فرو میریزد و غرشی را در فضا میپراکند.
آب رودخانه پس از خروج از حوضچه اصلی، حرکت مارپیچی را دنبال میکند و با فرودهای دو تا سه متری از کنار تک درختان بید میگذرد تا در حوضچهای دیگر، آرام و دوباره جریان خود را در پای درختان بید و زالزالک ادامه دهد.
چشمه و آبشار سکنج پس از حدود چهار ساعت پیادهروی در دره خنک و زیبای سکنج قابل دسترسی هستند.
نظرات