به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به مسکو با رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و دیدار و گفت وگو کرد.
دیدار هیات پارلمانی ایران با واسیلیف رئیس گروه دوستی پارلمانی روسیه و برخی دیگر از مقامات پارلمانی این کشور، در محل دومای دولتی روسیه انجام شد و دو طرف با ارزیابی مثبت از مناسبات فیمابین بر ضرورت ارتقای همکاری ها در ابعاد مختلف، به ویژه حوزههای اقتصادی- سیاسی تاکید کردند.
در این جلسه ابراهیم رضایی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه ابراز امیدواری کرد که با اجرای کامل معاهده جامع همکاریهای بلندمدت جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، شاهد جهش در روابط دو کشور باشیم.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی همچنین ضمن اشاره به قتل عام مردم بیدفاع غزه در زندان روباز جهان توسط رژیم صهیونیستی بر لزوم اتخاذ مواضع مشترک جمهوری اسلامی ایران و روسیه در زمینه تحولات غزه تاکید داشت و از رویکرد بشردوستانه روسیه در این خصوص قدردانی کرد.
وی با تاکید بر لینکه پشت صحنه همه جنایت در غزه، آمریکا است، افزود: آمریکا پناهگاه و تکیهگاه اصلی اقتصادی، سیاسی، امنیتی، اطلاعاتی و نظامی صهیونیستها است؛ آمریکائیها حتی در شورای امنیت سازمان ملل نیز کارشکنی کردند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه اضافه کرد: معتقدیم همکاری های ایران و روسیه می تواند به برقراری صلح در منطقه کمک کند و انتظار ما از دوستان روسی این است که در این زمینه فعالتر شوند.
در این دیدار، همچنین موضوع تحقق هدفگذاری روسای جمهوری ایران و فدراسیون روسیه برای ارتقای حجم مبادلات تجاری به سالانه ۱۰ میلیارد دلار مورد تبادل نظر قرار گرفت؛ در همین راستا رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه ادامه با اشاره به همکاریهای دوجانبه، شتاببخشی به طرحهای مشترک از جمله احداث راه آهن رشت - آستارا را خواستار شد.
رضایی همچنین با اشاره به همکاریهای نزدیک ایران و روسیه در مسائل منطقهای و بینالمللی، تقویت این همکاریها را به ویژه در قالب نقشآفرینی دومای دولتی روسیه در توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی در غزه فلسطین، حائز اهمیت خواند.
ولادیمیر واسیلیف، رئیس گروه دوستی پارلمانی دومای دولتی روسیه نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از روند توسعه مناسبات دوجانبه و تعاملات گروههای دوستی دو کشور، از کریدور شمال- جنوب به عنوان یکی از طرحهای مشترک یاد کرد که علاوه بر ملتهای ایران و روسیه، دیگر کشورهای منطقه از مزایای آن برخوردار هستند.
واسیلیف، همکاریهای پارلمانی میان ایران و روسیه را ثمربخش خواند و ابراز امیدواری کرد که این همکاریها در حوزه های انرژی، صنعت، کشاورزی و فناوری های برتر نیز بیش از پیش، توسعه یابد.
وی با اشاره به عضویت کشورمان در سازمان همکاری شانگهای و بریکس گفت: باتوجه به اینکه جهان در حال حرکت به سمت نظام چندقطبی براساس موازین حقوق بین المللی است، عضویت در این سازمانها، در همگرایی هرچه بیشتر بین کشورها مفید و مؤثر خواهد بود.
در این دیدار سید البرز حسینی عضو گروه دوستی پارلمانی ایران و روسیه نیز همکاریهای پارلمانی و تعاملات گروههای دوستی دو کشور را بستر ساز و تسهیل گر مناسبات دو دولت دوست جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه دانست.
وی حمل و نقل ترکیبی و ترانزیت میان ایران و روسیه را به دلیل ارتباط با دریاهای آزاد و به منظور کمک به ظرفیت های اقتصادی دو کشور، مهم ارزیابی کرد.
یوسف داودی عضو دیگر گروه دوستی نیز بر نقش مؤثر همکاریهای پارلمانی دو کشور در ارتقاء همه جانبه روابط تأکید کرد و خواستار تعاملات بیشتر ایران و روسیه در حوزه های مختلف، به ویژه صادرات محصولات کشاورزی کشورمان به روسیه، همکاری در زمینه استخراج و اکتشاف معادن ازجمله آلومینیم، مس و همچنین همکاری در جهت توسعه خطوط ریلی و... شد.
قدرت الله حمزه شلمزاری و غلامعلی کوهساری از دیگر اعضای گروه دوستی پارلمانی کشورمان نیز در این دیدار حضور داشته و با همتایان خود در خصوص موضوعات مورد علاقه طرفین به گفتگو و رایزنی پرداختند.
انتهای پیام
نظر شما