سلام نو _ سرویس گردشگری: کوشکنار یکی از شهرهای بخش کوشکنار شهرستان پارسیان در استان هرمزگان ایران است. نام قدیم این شهر «قَصر کُنار» بودهاست.
این شهر در شش کیلومتری شمال بندرتبن، و در هشت کیلومتری جنوب بنی دکان، و در هفت کیلومتری مغرب اغویرزه، ودر هفت کیلومتری مشرق روستای سروباش واقع شدهاست.
این شهر در دوران گذشته مقر حکم قبیله «آل حرم» بوده، چون در آن دوران قبیله آل حرم بر این منطقه حکمران بودند.
تقریباً تمام مردم به زبان فارسی گویش محلی کوشکناری لاری تکلم میکنند. ۹۰٪ از مردم سنی مذهب هستند. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۳٬۲۶۰ نفر (۸۴۷ خانوار) بودهاست.
آثار قلعهای بسیار قدیمی در وسط شهر باقیماندهاست که گویا مقر حاکم وقت بودهاست، این قلعه بنام «قلعه شیخ محمد احمد خلفان الأحرمی» مشهور است. همچنین آثار خانههای قدیمی در شهر وجود دارد که از سنگ و کاهگِل ساخته شدهاست.
در ضمن در نزدیکی مسجد جامع این شهر آرامگاه شخصی به نام شیخ انصار است که امروزه تنها ویرانهای از آن به جا ماندهاست.
فاصله کوشکنار تا پارسیان
کوشکنار(koshkonar) شهر کوشکنار در جنوب غربی ترین نقطه ی استان هرمزگان و در بخش کوشکنار شهرستان پارسیان واقع گردیده است.
فاصله این شهر از مرکز شهرستان بیست و دو (۲۲) کیلومتر است. شهرستان عسلویه در قسمت غرب بخش کوشکنار واقع شده و فاصله مرکز بخش کوشکنار تا مرکز شهرستان عسلویه حدود چهل و پنج (۴۵)کیلومتر می باشد.
آب هوای کوشکنار گرم و مرطوب است.
زمستان آن بسیار محدود و بیستر ایام سال هوا گرم است وجه تسمیه ی این شهر از گونه ای درخت و درختچه به نام کنار (konar) گرفته شده است که از دیرباز در منطقه به وفور وجود داشته و از این حیث این شهر و پیرامون آن در منطقه متمایز گردیده و لذا نام این شهر به کوشکنار ( کنار زار) معروف گردیده است.
به بیان دیگر کوشکنار از دو واژه کوشک و کنار تشکیل یافته است که کلمه کوشک به معنای قصر و کنار نیز همان درخت سدر است و کوشکنار به معنای قصر کنار می باشد.
اگر قصد سفر به دیار نخل و خورشید و بازدید از مجموعه تفریحی گردشگری کوشکنار را دارید، استان هرمزگان، شهر کوشکنار از توابع شهرستان پارسیان با آغوشی گرم پذیرای شما خواهد بود.
به این منظور به بندر تبن سفر کنید و در ۶ کیلومتری از آن به شهر قَصر کُنار بروید. مجموعه تفریحی گردشگری کوشکنار بخشی از زیبایی استان هرمزگان باریشه تاریخی قدرتمند است.
جاذبههای گردشگری کوشکنار
ساحل الپی
الپی که یکی از زیباترین سواحل خلیج فارس محسوب می شود سرشار از آرامش است.
غروب عاشقانهای که بر آن حاکم است موجب شده تا این ساحل نگین شهر کوشکنار باشد و عاشقان را به سمت خود جذب نماید.
ساحل الپی آنقدر امن است که لاکپشتها هر ساله در آن تخمگذاری میکنند و ماهیهای رنگارنگ در کمال آرامش جستوخیز میکنند که تماشای آنها انسان را به وجد میآورد.
پارک شهر
این پارک جنوب شهر کوشکنار و در کنار ساحل دریا، هیاهوی کودکان مسافری که مسافت طولانی را پیمودهاند در خود پرورانده است و آرامش و شادی را به آنها هدیه میدهد.
آرامگاه شیخ انصار
این آرامگاه متعلق به محمدصادق ملقب به شیخ انصار از عرفا و فضلای شهر کوشکنار است. آرامگاه یاد شده به دلیل قدمت طولانی و عدم بازسازیهای اصولی تبدیل به مخروبهای شده است.
بندر تبن(ساحل تفریحی)
بندر تبن در جنوبی ترین بخش شهر کوشکنار واقع شده است فاصله شهر تا بندر تبن هفت کیلومتر است و مسیر اسفالته می باشد.
این بندر قبل از انقلاب بندری تجاری و دارای گمرک بوده اما بعد از انقلاب شکوهمند بنا به دلایلی گمرک تعطیل می شود و در حال حاضر این بندر، صیادی است.و در اسکله ی آن تعداد زیادی قایق ماهیگیری و تعدادی نیز لنج ماهیگیری مستقر هستند.
در قسمت غرب و در فاصله ی صد متری بندر تبن ساحل شنی بسیار زیبا با نام بدو (badu) واقع گردیده است.
این دو ساحل(بدو،تبن) با تپه ای به ارتفاع تقریبا پنجاه متر از هم جدا شده اند در بالای این تپه آب انباری مربوط به دوره ی پرتقالی ها به جا مانده است که دیدن ان خالی از لطف نیست.
ساحل بدو به مکانی تفریحی و گردشگری تبدیل شده و دارای امکاناتی از قبیل سکوهای دارای الاچیق،یک رستوران،مسجد، و اسباب و وسایل بازی کودکان می باشد.
در این پارک ایام نوروز هر ساله نمایشگاهها و جشن هایی از غذاهای محلی، فعالیت های هنری و سنتی برگزار می گردد که بسیار جالب و دیدنیست اما انچه که این پارک را از سایر مکان ها متمایز می سازد ساحل شنی و غروب زیبای آن است که چشم اندازی زیبا به فضا و طبیعت پارک بخشیده است.
چشم انداز گردنه
گردنه زمینی مسطح دارای سکوهای دست ساخته است که بر لبه ی پرتگاهی مشرف به دریا واقع شده است.
لبه های پرتگاه با نصب نرده از سکوها و زمین های اطراف آن جدا شده و نگرانی از خطر سقوط گردشگران مخصوصا کودکان را برطرف ساخته.
چشم انداز این مکان صحنه های زیبایی را در ذهن بیننده خلق میکند. دره ی پرتگاه پر از تپه های کوچک و بزرگ و مسیر آبراه های خلق شده به وسیله ی باران های فصلی است.
انتهای این دره وسیع و پهن رشته هایی از کوه با صخره های بزرگ و کوچک است که در فاصله ی بین رشته ها ساحل های بکر و بی نظیر و منحصر به فرد شنی،صخره ای مرجانی جا خوش کرده اند.
فرد بازدید کننده از بالای پرتگاه شاهد چشم انداز بی نظیری از التقاط دره و کوه و صخره و ساحل خواهد بود.
نظر شما