به گزارش سلام نو به نقل از انتخاب،یک کشتی تجاری که گفته میشود وابسته به اسرائیل است عصر شنبه ۲۳ دسامبر ۲۰۲۳ بهوقت محلی در آبهای اقیانوس هند هدف حمله هواپیمایی بدون سرنشین قرار گرفت.
خبرگزاریهای بینالمللی با استناد به گزارش دو آژانس کشتیرانی اعلام کردند این حمله پهپادی خساراتی به این کشتی باری وارد کرده اما مصدوم یا تلفاتی به همراه نداشته است.
این در حالیست که کانال ۱۲ اسرائیل در گزارشی که هنوز از سوی منابع مستقل تایید نشده است، مدعی شد که پهپادی که یک کشتی تجاری در اقیانوس هند را هدف قرار داد مستقیم از ایران شلیک شده بود.
شرکت «آمبری» بریتانیا که در زمنیه امنیت دریایی فعالیت میکند اعلام کردهاند که این کشتی به نوعی با اسرائیل مرتبط بوده است.
بنا به اعلام شرکت «آمبری»، نفتکشی وابسته به اسرائیل که در اقیانوس هند هدف حمله پهپادی قرار گرفته، با پرچم لیبریا از عربستان سعودی به سمت هند در حرکت بوده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز این کشتی را متعلق به یک بازرگان اسرائیلی دانسته، حال آنکه شرکت باربری دریایی زیم در اسرائیل هرگونه ارتباط با کشتی باری هدف قرار گرفته در اقیانوس هند با خود را رد کرده است.
به گزارش مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا، حمله به نفتکش یاد شده در آبهای ساحلی هند که هنوز هیچ گروهی مسئولیت آنرا برعهده نگرفته، سبب آتش سوزی در این کشتی شد که اندکی بعد مهار شد.
هر دو آژانس دریایی تایید کردند که حمله در حد فاصل ۲۰۰ مایل دریایی از جنوب غربی شهر ساحلی ورول در هند روی داده است؛ نیروی دریایی هند نیز اعلام کرده که به درخواست کمک ارسالی از سوی این کشتی پاسخ داده است.
یک مسئول نیروی دریایی هند به خبرگزاری فرانسه گفت: هواپیمایی به همین منظور به محل حادثه اعزام شد و توانست به خدمه کشتی کمکرسانی کند.
وی افزود: یک ناو جنگی نیروی دریایی هند نیز برای ارائه کمکهای لازم به محل حادثه اعزام شده است.
این حمله به دنبال یک سری تهدیدها و حملات پهپادی و موشکی صورت گرفته که طی هفتههای گذشته در دریای سرخ، مسیر حیاتی کشتیرانی بینالمللی روی داده بود.
حوثی ها در یمن پیشتر در حمایت از فلسطینیها و محکومیت حملات مرگبار اسرائیل به غزه اعلام کرده بودند که منافع اسرائیل را در دریای سرخ هدف قرار میدهند.
حملات آنها چندی است که تجارت بینالمللی از طریق کانال سوئز که کوتاهترین مسیر کشتیرانی بین اروپا و آسیا است و حدود یک ششم ترافیک دریایی در جهان را به خود اختصاص میدهد، مختل کرده است.
ایالات متحده در همین راستا ایران را به مشارکت و همدستی با حوثیها در به خطرانداختن امنیت کشتیرانی در دریای سرخ و هدف قرار دادن کشتیهای تجاری متهم کرده است.
حمله به کشتیها در دریای سرخ از سوی حوثیها که از آغاز جنگ اسرائیل و حماس در ۷ اکتبر شروع شد، شرکتهای بزرگ کشتیرانی را بر آن داشت تا با وجود هزینههای بالای سوخت، کشتیهای خود را به مسیری دور دست به سمت جنوب آفریقا هدایت کنند.
به گزارش پنتاگون، حوثی ها (یمن) تاکنون بیش از ۱۰۰ حمله پهپادی و موشکی انجام داده و ۱۰ کشتی تجاری مرتبط با بیش از ۳۵ کشور مختلف را هدف قرار دادهاند.
حوثیها (یمن) بارها اعلام کردهاند تا زمانی که راه ارسال غذا، دارو و کمکهای بشردوستانه کافی به نوار غزه باز نشود، به حملات خود ادامه خواهند داد.
نظر شما