درک صحیح و علمی این پیشرفت ها را هیچ قشری به اندازه جوانان مخصوصاً جوانان نخبه در سایه تحصیل علم نزد اساتید و بزرگان حوزه های مختلف علوم ،ندارندو البته در کنار این درک ، قطعاً نسبت به شناخت مسیر نیز واقف هستند.

فرار مغزها در سایه بی مهری برخی مدیران

مهندس عبدالله زمانی، کارشناس سیاسی در یادداشتی نوشت: بنا بر فرموده مقام معظم رهبری: نخبگان نور چشمان ملت هستند.

این جمله گهربار رهبر فرزانه انقلاب، نشان دهنده اهمیت نخبگان در توسعه و پیشرفت جامعه می باشد، اما سوال این است که دولت ها و مسئولین تا چه میزان اهمیت برای این قشر سرنوشت ساز قائل شده اند؛ و تا چه اندازه در حفظ پیشکسوتان  و همچنین جوانان خلاق و نخبه در کشور و بکارگیری آنها در امور مهم مدیریتی و اقتصادی موفق بوده اند.یا به عنوان مثال فرهیخته ای مانند "دکتر میثاق امیر فجر" و یا سایر اساتید گران سنگ و ارزشمند دیگر که به راستی مایه فخر و مباهات در عرصه تعالی فرهنگ ایرانی،اسلامی بوده اند ،امروز مورد مِهر یا بی مِهری مسئولان قرار گرفته اند؟بدیهی است ظرفِ کم عمق آگاهی و دانش برخی مدیران،گنجایش فهم علم و نبوغ بسیاری از این دانشمندان و حتی نخبگان جوان را ندارد.لازم به ذکر است همانطور که میدانیم در عصر حاضر،سرعت به روزرسانی دنیا در عرصه های علمی، فناوری و اقتصادی و ...  بسیار پرشتاب و سریع بوده و تکنولوژی های نوین به سرعت به سمت تعالی در حال حرکت هستند.

درک صحیح و علمی این پیشرفت ها را هیچ قشری به اندازه جوانان  مخصوصاً جوانان نخبه در سایه تحصیل علم نزد اساتید و بزرگان حوزه های مختلف علوم ،ندارندو البته در کنار این درک ، قطعاً نسبت به شناخت مسیر نیز واقف هستند.

در کشورهای توسعه یافته نخبگان از قدرت دخالت در تصمیم سازی و تصمیم گیری بسیار بالایی برخوردارند.

اعتماد به جوانان و نخبگان حتما می تواند در پیشرفت اقتصادی هر کشوری، تاثیر چشمگیری داشته باشد. کشور ما به عنوان یکی از کشورهای در حال توسعه، نیاز به اعتماد و استفاده از نخبگان علمی ،اقتصادی ،فرهنگی،هنری و ورزشی و ... در سطح مدیریت و تصمیم گیری های بزرگ و سرنوشت ساز دارد.هر زمان که مسئولین به جوانان و نخبگان اعتماد کرده، به نتایج قابل قبولی دست پیدا کرده اند و در مقابل عدم اعتماد و عدم به کارگیری آنها موجب یاس نخبگان و در نهایت مهاجرت آنها که به عنوان فرار مغزها از آن یاد میشود ، خواهد شد.

در حال حاضر، هر اندازه موفقیت علمی در کشور وجود داشته و نتایج مثبتی حاصل شده است، نتیجه به کار گیری نخبگان بوده است.

اهمیت به جوانان مستعد و نخبگان کشور،صرفا نباید به میزگردها و همایش های سالانه ختم شود بلکه باید برای حل مسائل مهم اقتصادی ، فرهنگی و هنری و ... از نظریات و راهکارهای این قشر بادرایت، بانشاط و با دانش استفاده کرد، تا انشاءالله شاهد پیشرفت روزافزون کشور در تمامی عرصه ها باشیم.
انشاءالله

کد خبرنگار: ۹
۰دیدگاه شما

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • پربازدید

    پربحث

    اخبار عجیب

    آخرین اخبار

    لینک‌های مفید

    ***