سلام نو _ سرویس گردشگری: گردنه عشاق یکی از زیباترین و رویاییترین جادههای ساحلی کشور است که همزمان از میان کوههای صخرهای و سواحل شنی عبور میکند.
بهترین زمان سفر به این مکان رویایی کشور فصل پاییز و زمستان است که هوا اندکی خنکتر شده و زیباییهای جنوب کشور چندبرابر میشود.
آشنایی با گردنه عشاق
صخرههایی بکر با اشکالی عجیب، سواحلی مملو از شنهای طلایی، دریایی که زیباترین جاده کشور را در آغوش میکشد و چشمانداز بینظیری از دریا و سواحل رویایی آن که در هیچ کجای دیگر ایران نخواهید دید، گردنه عشاق بندر مقام را خلق کردهاند.
دیدن طلوع و غروب خورشید از لابهلای صخرههای زیبا، جذابیت دیگری برای هر گردشگری دارد.
در ۱۷۴ کیلومتری غرب بندر لنگه که به عروس بنادر ایران شهرت دارد، بندر دیگری از توابع بخش شیبکوه استان هرمزگان وجود دارد که همه آن را با نام بندر مقام میشناسند؛ اما مردمان این دیار به آن بندر عشاق میگویند.
از آنجایی که این بندر زیبا و رویایی بخشی از استان هرمزگان محسوب میشود آن را با نام بندر مقام هرمزگان یا بندر عشاق هرمزگان نیز میشناسند. بندر مقام بدون شک یکی از زیباترین و عجیبترین بنادر کشور است که خالق طبیعت دست به نقاشی آن زده است.
این بندر در غربیترین بخش استان هرمزگان با حدود دو هزار نفر جمعیت واقع شده است. زبان مردم این بندر فارسی و عربی است. صید ماهی و مروارید و کشاورزی بهخصوص کشت گندم از اصلیترین منبع درآمد مردمان خونگرم این منطقه است.
حدود بیست سال پیش جادهای از بندر مقام به بندر پارسیان ساخته و کشیده شد که نهتنها درست از ساحل دریا که از میان صخرههای سنگی و عجیب دریا نیز عبور میکرد. این جاده یکی از رویاییترین چشماندازهای ساحل دریا را به نمایش میگذاشت.
جادهای که در بعضی جاها از میان صخرههای سهمگین و در جاهای دیگر از میان شنهای طلایی ساحل عبور میکند و نزدیکترین فاصله را به دریای زیبای جنوب کشور دارد و عجیبترین تصاویر از طلوع و غروب خورشید را به نمایش میگذارد بدون شک لیاقت داشتن چنین نامی را نیز دارد. نام گردنه عشاق مقام قطعا برازنده این جاده است.
حالا چند سالی است که این جاده به یکی از زیباترین و اصلیترین لوکیشنهای فیلمها و عکسهای عشاق جوان تبدیل شده است.
بسیاری از جوانان ایرانی برای گرفتن عکسها و فیلمهای عاشقانه خود در مهمترین روزهای زندگیشان مثل روز عروسی به این نقطه ایران سفر میکنند و نام گردنه عشاق بیشتر و بیشتر بر چهره این نقطه از سرزمینمان میدرخشد.
محل قرارگیری گردنه عشاق
اگر علاقهمندید به این گردنه زیبا بیایید، و غروب بینظیر این منطقه را تجربه کنید، باید به بندرلنگه بروید. شهرستان بندرلنگه دارای فرودگاه است. البته پروازهای این مقصد در روزهای مشخصی از هفته فعالیت دارند.
سپس باید راهی شهرستان پارسیان شوید و از آنجا مسیر گردنه عشاق را پیش بگیرید. از بندرلنگه تا این گردنه حدود دو ساعت راه است.
البته مطمئن باشید تمام این دو ساعت را از مسیر زیبای این جاده لذت خواهید برد. در مسیر پارسیان به بندر مقام از روستاهای بستانو، زیارت و مغدان گذر میکنید. جاده این مسیر کاملا ساحلی است.
کنار جاده، ساحلی صخرهای، بلند و عظیم قرار گرفته است. این محل به گردنه مقام معروف است، اما محلیهای منطقه به آن گردنه عشاق میگویند.
می توانید با پرواز، قطار یا به صورت زمینی خود را به بندرعباس برسانید. از بندرعباس تا بندرلنگه حدود یک ساعت راه است. اتوبوسها و تاکسیهای سواری از بندرعباس به راحتی شما را به اینجا خواهند آورد.
میتوانید با هواپیما به عسلویه بروید. از عسلویه تا بندرلنگه سه ساعت راه است. البته ناگفته نماند که اگر عسلویه را برای این منظور انتخاب کنید، میتوانید از جاذبههای زیادی در این منطقه دیدن نمایید.
گردنه عشاق به خاطر قرارگیری در منطقه جغرافیایی گرمسیر، آب و هوای شرجی و گرمی دارد. به همین خاطر بهتر است برای سفر به این منطقه فصول خنک سال را انتخاب نمایید. بهترین زمان سفر کردن به این منطقه از اواسط پاییز تا اواسط بهار میباشد.
با وجود اینکه، گردنه عشاق در منطقهای گرمسیر قرار گرفته است، بارندگیهای شدید و ناگهانی دارد. به همین خاطر بهتر است در سفر به این منطقه لباس مناسب همراه داشته باشید.
برای رسیدن به پارسیان باید ابتدا به بندرعباس بروید و از آنجا با ماشینهای پارسیان و یا از طریق پایانه اتوبوسرانی خود را به این شهر برسانید.
حدود ۵ تا ۶ ساعت از بندرعباس تا پارسیان مسافت است. توجه داشته باشید اتوبوسهای بندرعباس به مقصد اهواز و بوشهر در گاوبندی توقف دارند.
پارسیان ترمینال ندارد اما سه تعاونی اتوبوس دارد که می توانید برای رفتن به شهرهای مختلف از آن کمک بگیرید.
هرمزگان آب و هوایی گرم و خشک دارد و به دلیل نزدیک بودن به خلیج فارس، معمولا شرجی است. شهرستان پارسیان نسبت به دیگر مناطق این استان، آب و هوای معتدلتری دارد.
برای سفر به هرمزگان بهترین زمان نیمه دوم سال یا اوایل بهار است. آب و هوای گرم و شرجی این استان در فصلهای گرم سال برای غیر بومیان قابل تحمل نخواهد بود.
نظر شما