به گزارش سلام نو، چند روز گذشته بود که میرهاشم موسوی، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به پرداخت بیمه بیکاری اشاره کرد و گفت: امروز بالغ بر ۱۷۰ هزار نفر بیمه بیکاری پرداخت میکنیم و به طور متوسط سالانه ۱۵ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری پرداخت میشود.
بیمه بیکاری به عنوان یکی از حمایتهای تأمین اجتماعی است و این سازمان مکلف است با دریافت حق بیمه مقرر، به بیمهشدگانی که طبق مقررات این قانون به بیمه شدهای که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار است پرداخت شود. مدت زمان دریافت بیمه بیکاری، از ۳۶ماه برای افراد مجرد و ۵۰ماه برای بیمهشدههای متأهل و متکفل بیشتر نیست.
برای دریافت مقرری بیمه بیکاری باید حداکثر تا ۳۰روز از تاریخ بیکار شدنتان دست به کار شوید و موضوع را به واحدهای تعاون، کار و رفاه اجتماعی مربوطه اطلاع دهید و آمادگی خود را برای اشتغال مجدد اعلام کنید.
اگر بیشتر از یک ماه از بیکاری شما گذشته باشد، باید با شرح دلایل قانعکننده و نامه کارفرما به شعبه تامین اجتماعی که کد کارگاه کارفرما در آنجا قرار دارد، مراجعه کنید. قابل توجه است که مبلغ بیمه بیکاری اشخاص واجد شرایط از روز اول شروع بیکاری آنان محاسبه و پرداخت میشود.
علی حسین رعیتی فرد، معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اصلاح قانون بیمه بیکاری خبر داد و گفت: یکی از اهداف مهم حوزه روابط کار، اجرای صحیح قوانین و مقررات کار و حل و فصل اختلافات کارگری از طریق ماده ۱۵۷قانون کار به منظور کاهش دادخواستهای واصله به مراجع حل اختلاف است.
رعیتیفرد تصریح کرد: در حال اصلاح موادی از قانون بیمه بیکاری با حضور شرکای اجتماعی هستیم که اصلاحات آن در هیئت دولت مطرح و لوایح آن آماده و در حال انجام است تا بتوان اصلاح موادی از قانون کار و موادی از بیمه بیکاری را بهعنوان لایحه دولت به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد.
وی ادامه داد: ما باید با توجه به کمبود نیروی کار، ایجاد انگیزه کنیم که نیروی کار بعد از پایان مقرری بیمه بیکاری، مجدد به واحد کاری بازگردد.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به طرح طبقهبندی مشاغل گفت: برای برقراری عدالت مزدی باید بهسمت اجرای طرح طبقهبندی مشاغل برویم و در حال حاضر این طرح در بسیاری از واحدها اجرا میشود.
وی در رابطه با چالشهای مشاغل سخت و زیانآور افزود: یکی از اقدامات ارزشمند صورتگرفته در این وزارتخانه، بررسی دقیق و دستهبندی مسائل و چالشهای اجرای طرح مشاغل سخت و زیانآور و اصلاح قوانین و مقررات آن است. در کنار موضوع افزایش حقوق کارگران، تلاش جدی دولت و ارکان نظام، مهار تورّم است.
رعیتی فرد چند ماه قبل در توضیح پیشنهاد اصلاح قانون بیمه بیکاری گفته بود: قانون بیمه بیکاری هم نیاز به اصلاحاتی دارد. هدف ما گسترش دامنه پوشش بیمه بیکاری است. در پیشنهاد جدید دامنه پوشش را گسترش دادیم و کاهش طول مدت ماندگاری مقرری بگیران را نیز مد نظر قرار دادیم.
پیشنهاد ما تغییر جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری است. بر این اساس پیشنهاد دادیم مقرری مجردینی که بالای ۲۴۰ماه بیمهپردازی دارند، حداکثر ۲۴ماه و مقرری متاهلین حداکثر ۳۰ماه تعلق بگیرد.
این عدد قبلا ۳۶ماه برای مجردین و ۵۰ماه برای متاهلین بود که شاید با این کار، افراد انگیزهای برای بازگشت به کار نداشتند. با اصلاح قانون بیمه بیکاری کمک بیشتری به پایداری صندوق و ثبات بازار کار میشود.
نظر شما