به گزارش سلام نو سیدمحمد حسینی در گفتوگو با ایسنا درباره تعامل دولت و مجلس، اظهار کرد: تعامل دولت و مجلس با فراز و نشیب ادامه دارد و این تعامل با همدلی و همکاری وجود داشته اما در برخی موارد نظرات کارشناسی مختلفی وجود دارد یا در برخی موارد هم بعضی نمایندگان مجلس و نه کل مجلس نظراتی دادهاند که مطابق نظر دولت نبوده یا سوال و استیضاح مطرح شده که اینها هم طبیعی است.
وی درباره نظر مختلف دولت و مجلس درباره سقف لایحه بودجه۱۴۰۳ ، گفت: اگر لایحه بودجه به تایید شورای نگهبان رسیده و به قانون تبدیل شود، دولت تلاش میکند که قانون اجرا شود ولی در گذشته هم مواردی بوده که چون بودجه قابلیت اجرایی نداشته است، یک متمم بودجه ارائه شده یا نظرات جدید بررسی شده است. اگر مجلس نظر و استدلال دولت را بپذیرد، میشود اصلاحاتی در بودجه انجام داد ولی امیدواریم در همین مرحله این مساله حل شود.
حسینی در پاسخ به این پرسش که امکان ارائه متمم برای بودجه در مجلس دوازدهم وجود دارد؟ تصریح کرد: در گذشته همیشه سه ماه آخر متمم میدادند. نظر رئیسجمهور این است اگر ببینیم جایی قانون قابلیت اجرایی ندارد این کار را انجام دهیم و صبر نکنیم که با مشکل مواجه شویم و همان اول نظر بدهیم و اتمام حجت شود که اگر بعدا در اجرا ضعفی بود، بدانند که دولت نظرش را با صراحت اعلام کرده است.
وی چهارشنبه در حاشیه جلسه دولت هم درباره افزایش سقف بودجه به خبرنگاران گفته بود: لایحه بودجه اکنون در شورای نگهبان است و این شورا نظر میدهد ولی سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است که منبع درآمدهای هزینههایی که در بودجه آمده مشخص نیست و امیدواریم شورای نگهبان این مساله را به خوبی بررسی کنند. موضعگیری دولت هم به خاطر این است که مردم در جریان مسائل کشور باشند. رئیسجمهور هم تاکید دارد اگر قانونی قابلیت اجرایی ندارد به اطلاع مردم رسانده شود نه اینکه دست روی دست بگذاریم و سال آینده با کسری بودجه مواجه شویم. این اطلاعرسانی باید به مردم داده شود البته این موضع به معنای اختلاف وتنش آنچنانی دولت و مجلس نیست و اختلاف نظر کارشناسی است.
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت هم در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به پرسشی درباره برنامه دولت برای رفع ناترازی بودجه به خبرنگاران گفته بود: طبق گزارش سازمان برنامه و بودجه ناترازیها به دلیل تغییرات مجلس در لایحه بودجه انجام شده که منابع لازم برای آن حداقل ۴۰۰ همت برآورد شده که عدد بسیاربالایی است و به نوعی شاکله کلی بودجه را تحت تاثیر قرار داده است. یعنی حدود یکپنجم بودجه با مصارفی مواجه شده که منابعی برای آن در نظر گرفته نشده است.کسری بودجه یکی از عوامل اصلی ایجاد تورم و دیگر مشکلات است و انتظار میرود با همکاری و تعامل و کارشناسی بیشتر این موارد را بهتر بررسی کنیم. همچنان در مجلس فرصت در این زمینه باقی است و به عنوان سخنگوی دولت از مجلس خواهش میکنم که خط قرمز همه ما رشد اقتصادی ۸ درصدی و جلوگیری از افزایش تورم باشد.
انتهای پیام
نظر شما