به گزارش سلام نو به نقل از ایسنا، در بخش هایی از این بیانیه تفصیلی با انتقاد از روند برگزاری انتخابات تاکید شده است که معنای رأی دادن میتواند راهی باشد برای اعتراضی رسا و مصادره ناپذیر به برخی رویهها و نیز کنشی ایجابی یا مقاومتی سلبی برای تغییر تدریجی شان.
نویسندگان این بیانیه هم چنین خاطرنشان کردهاند که «حق رأی» ظرفیتهای زیادی برای کنش خلاق و موثر دارد و برای استفاده از آن صرفا با دو گزینه «رأی ایجابی به لیست کامل دلخواه یا «تحریم / عدم مشارکت مواجه نیستیم رأی روزنه گشا با اهداف و انتظارات حداقلی و رأی اعتراضی مثبت یا منفی در انتخابات میتواند در جعبه ابزار سیاسی ما مصداق های حضور با پرنسیب اصلاح گرانه باشد.
صادر کنندگان این بیانیه با اشاره به نتایج بررسی صلاحیتها نوشتهاند که هنوز در رقابت برای دهها کرسی مجلس دوازدهم نامزدهای میانه رو اصلاح جو و سالم حضور دارند که راه یابی تعداد هر چه بیشتری از آنها به مجلس میتواند بر امکانات توسعه گرایان و زندگی دوستان ایران بیفزاید و تفاوتی معنادار در مصوبات مجلس آینده ایجاد کند.
در این بیانیه ابراز عقیده شده است: انتخابات در شرایط ساختاری کنونی ایران میدانی است برای دو کار اول مقاومت در برابر پیشروی نیروهای خالص ساز و واپس گرا و دوم - برداشتن گامی حتی کوچک رو به جلو در مسیر ساختن تدریجی زمینه ها و شرایط تحقق انتخابات توسعه فراگیر و پایدار عدالت و آزادی. باید از سطح توصیف مسائل و بحران ها، صدور بیانیه و آرزواندیشی سیاسی فهرست کردن آرمانهای جذاب و سودای ناممکن تحقق دفعی شان فراتر رفت با ایجاد ائتلافهای گسترده ملی مانع عقب رویهای کنونی شد برای تحقق عملی و تدریجی اهداف زمینهسازی کرد و در انتخاب راهبردها علاوه بر هدف اندیشی مسیر اندیش هم بود.
نویسندگان این بیانیه همچنین یادآور شدهاند: کناره گیری مصلحان به کاهش بیشتر تاثیر نهادهای برآمده از انتخابات خواهد انجامید میدان را برای تاخت و تاز افراطیون خالی میکند و لطماتی به منافع ملی و مصلحت عمومی ایرانیان در شرایط پرمخاطره پیش رو خواهد زد.
صادر کنندگان این بیانیه با انتقاد از عملکرد مجلس کنونی در برخی مصوباتی که داشته است، تاکید کردهاند که مجلس هنوز هم میتواند یک نهاد تاثیرگذار باشد و فعالیت انتخاباتی و جامعه محور یک دوگانه رهزن است؛ چرا که این دو لازم و ملزوم و هم افزا هستند.
در این بیانیه با ابراز تاسف از اینکه «از ۱۳۹۸ تا به امروز احزاب، سمنها، رسانهها، سندیکاها، نهادهای نمایندگی و مدنی، انجمنهای علمی و حرفهای، شبکههای آنلاین و انواع قدرت متشکل جامعه ضعیفتر از قبل شدهاند» تاکید شدهاست: تحریم انتخابات هم مشابه تحریمهای اقتصادی عملا به ضعیفتر شدن جامعه ایران و لطمه به توسعه ملی و تقویت اقتدارگرایی منجر شده است.
در بخش دیگری از این بیانیه همچنین خاطرنشان شده است که اقلیتهای خوب هم در تاریخ پارلمان ایران و هم در تجربه سایر جوامع توانستهاند نخست از شدت آسیبهای تصمیمهای نامطلوب در مجلس و میزان سیاستهای بد بکاهند و نقش تعیین کننده در برخی مصوبات کارساز و تمهید سیاستها و زمینهسازی اصلاحات ریشه ای ایفا کنند. همچنین صدای عقلانیت و کارآمدی و شهروندان شوند و راهی باز کنند و زمینهساز گشایشهای پسا انتخاباتی و تشکیل اکثریتهای موثر در انتخابات های بعدی شوند.
نویسندگان این بیانیه هشدار دادهاند: در حالی که میدانیم و تجربه کردهایم کاهش مشارکت انتخاباتی از جمله به تشدید تهدیدها علیه ایران و تحریمها علیه ایرانیان میانجامد، دغدغه مندان ایران نمیتوانند به وضعیت منطقه و شرایط بین المللی بیتفاوت باشند.
انتهای پیام
نظر شما