به گزارش سلام نو آنطور که الی گشت نوشته است هیچ کس به طور دقیق نمیداند قدمت انارک به چه زمانی باز میگردد. برخی مورخان آن را به دوران ساسانیان یا حتی پیش از آن نسبت میدهند، در حالی که عدهای دیگر معتقدند که این شهر در دوران صفوی یا قاجار بنا شده است.
انار، نامی گویا:
نام انارک از انبوه درختان انار این منطقه گرفته شده است. انارهای این شهر به مرغوبیت شهرت دارند. در گذشته، انارک به "انار سینه" و در دوران پهلوی به دلیل تبعید بسیاری از زندانیان سیاسی به این شهر، به "تبعیدگاه سرخ" نیز معروف بود.
معماری کویری:
در گذشته، حصار بلندی دور تا دور انارک را احاطه کرده بود که امروزه تنها خرابههایی از آن باقی مانده است. بادگیرهای متعدد در شهر، یادآور یزد و معماری کویری آن هستند.
خانههای خشتی:
خانههای انارک با ارتفاع کم، سقفهای گنبدی، دربهای چوبی و پنجرههای مشبک، نمونهای از معماری اصیل کویری هستند. گنبدهای خشتی با چند لایه کاهگل پوشیده شدهاند تا از گرمای طاقتفرسای کویر بکاهند.
گویشی شبیه به نایین:
مردم انارک به گویشی شبیه به مردم نایین صحبت میکنند. باغداری شغل اصلی مردم در گذشته بود، اما با خشک شدن بسیاری از باغها به دلیل تغییرات آب و هوایی، امروزه بیشتر مردان در معادن اطراف شهر مشغول به کار هستند.
معادن انارک:
انارک به دلیل وجود معادن متعدد، به عنوان یکی از قطبهای معدنی ایران شناخته میشود. معادن مس تالمسی، سرب و روی نخلک، سرب و روی چاه خربزه، آهن خالو حیدر، آهن بته علم، منگنز و مس باقرق از جمله معادن معروف این شهر هستند.
زنان هنرمند:
زنان انارک در کنار فعالیت در باغهای باقی مانده، به خیاطی، آشپزی و پخت نان مشغول هستند.
انارک، مقصدی جذاب:
انارک با معماری منحصر به فرد، تاریخ پرمخاطب، معادن متعدد و مردمی هنرمند، مقصدی جذاب برای گردشگران و تاریخدوستان است.
نظر شما