به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است تحقیقات نشان میدهد که این سهلانگاری، میتواند منجر به بیماریهای حاد و مزمنی شود که به نظر میرسد هیچ ارتباطی با سلامت دهان و دندان شما ندارند.
دهان، مأمن باکتریهای خطرناک
دکتر نایجل کارتر از بنیاد بهداشت دهان و دندان در بریتانیا میگوید: دهان ما پر از باکتری است، اگرچه بیشتر آنها بیضرر هستند، اما برخی میتوانند بیماریهای جدی ایجاد کنند.
بیماریهای مرتبط با سلامت دهان:
- بیماری قلبی:
مطالعات نشان داده است که بیماری لثه، احتمال حمله قلبی یا سکته را تا سه برابر افزایش میدهد. باکتریهای لثه میتوانند وارد جریان خون شده و باعث سفت شدن شریانها و در نتیجه، کار سختتر قلب شوند.
- ذات الریه:
پلاک دندان، لایهای چسبنده از باکتری است که پس از مسواک نزدن، روی دندانها تشکیل میشود. این باکتریها میتوانند از طریق تنفس وارد ریهها شده و باعث ذات الریه شوند.
- دیابت:
سطوح بالای قند خون در افراد دیابتی، رشد باکتریهای مضر در دهان را تحریک میکند. این باکتریها میتوانند منجر به عفونتهای دهانی شده و کنترل دیابت را دشوارتر کنند.
- زوال عقل:
مطالعات نشان میدهد که بیماری مزمن لثه، خطر ابتلا به آلزایمر را تا 1.7 برابر افزایش میدهد. سموم ناشی از باکتریهای لثه میتوانند وارد مغز شده و به مرور زمان باعث آسیبهای جبرانناپذیری شوند.
علائم هشداردهنده:
- بیماری قلبی:
درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق، لرز و خستگی
- ذات الریه:
سرفه، تب، تعریق، لرز، تنگی نفس و درد قفسه سینه
- دیابت:
ادرار زیاد، تشنگی مداوم، خستگی، کاهش وزن بدون دلیل، دیر خوب شدن زخمها و تاری دید
- زوال عقل:
از دست دادن حافظه، مشکل در تمرکز، گیجی، ناتوانی در انجام کارهای روزمره و تغییرات خلق و خو
هشدار نهایی:
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن، نه تنها برای سلامت دهان و دندان، بلکه برای سلامت عمومی بدن شما ضروری است. با رعایت بهداشت دهان و دندان، از بروز بیماریهای خطرناک و گاه جبرانناپذیر جلوگیری کنید.
نظر شما