به گزارش سلام نو آنطور که ایسنا نوشته است گمانهزنیهای بسیاری در مورد دخالت بیگانگان در ساخت این بناهای عظیم وجود داشت، اما راز این شاهکار مهندسی سرانجام توسط دانشمندان فاش شد.
نقاشی دیواری، دریچهای به سوی راز
دانشمندان با بررسی نقاشی دیواری در مقبره Djehutihotep که قدمت آن به ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد میرسد، به سرنخی کلیدی دست یافتند. این نقاشی ۱۷۲ مرد را در حال حرکت دادن مجسمهای با طناب و سورتمه نشان میدهد. نکته جالب توجه، ریختن آب در جلوی سورتمه است که تا کنون به عنوان عملی تشریفاتی تلقی میشد.
آزمایشی ساده، رازگشای معمای بزرگ
فیزیکدانان با بازسازی این فرآیند در مقیاس کوچکتر، به نتایج شگفتانگیزی دست یافتند. آنها دریافتند که اضافه کردن مقدار مناسبی آب به شن، اصطکاک لغزشی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد. در واقع، ماسههای مرطوب بیابان تقریباً دو برابر شنهای خشک سفتتر هستند و سورتمه به راحتی روی آنها میلغزد.
رمزگشایی از نقاشی دیواری
با این کشف، مشخص شد که ریختن آب در نقاشی دیواری، نه یک عمل تشریفاتی، بلکه نقشی کلیدی در ساخت اهرام داشته است. مصریان باستان با خیس کردن شنها، جابجایی بلوکهای عظیم سنگی را به مراتب آسانتر میکردند.
نیروی انسانی، رمز ساخت اهرام
برخلاف تصورات قبلی، نیازی به نیروی کار عظیم برای ساخت اهرام نبوده است. با استفاده از تکنیک خیس کردن شن، مصریان با نیرویی به مراتب کمتر، قادر به جابجایی بلوکهای سنگی و ساخت این بناهای عظیم بودهاند.
نبوغ مصریان باستان، ستودنی است
کشف راز ساخت اهرام مصر، بار دیگر نبوغ و خلاقیت مصریان باستان را به اثبات رساند. آنها با استفاده از علم و دانش خود، شاهکارهایی خلق کردند که تا به امروز، بشر را به تحسین وا میدارند.
نکاتی برای بازدید از اهرام مصر:
- موقعیت: جیزه، مصر
- ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۵ عصر
- هزینه ورودی: ۸۰ لیره مصر
- لباس مناسب: با توجه به گرمای هوا، لباسهای خنک و نخی به تن کنید.
- عکاسی: عکاسی با دوربینهای عکاسی بدون فلاش مجاز است.
اهرام مصر، یادگاری از نبوغ و خلاقیت بشر، منتظر است تا شما را در اعماق تاریخ غرق کند.
نظر شما